Goboat - Eva Eriksen i Aalborg

Disse produkter skal kickstarte turismen

1.3.2021
Foto: Eva Eriksen

Trådløse varmehynder, papirløse attraktioner og en digital platform til et escape room-mysterium med hele byrummet som spilleplade er blandt de 10 produkter, der er udvalgt til at deltage i Kickstart Innovationen.

I samarbejde med Danmarks storbyer – Wonderful Copenhagen, Destination Fyn og VisitAarhus – har Destination Nord udvalgt de 10 virksomheder, der i disse dage indleder et fire måneders accelerationsforløb, der skal gøre dem markedsklar. Formål er at kickstarte turismen gennem innovativ erhvervsudvikling i Danmarks storbyer.

”Coronakrisen har tvunget særligt storbyernes turismeerhverv i knæ, og der er mere end nogensinde behov for nytænkning af de produkter, vi har på hylden, og etablering af nye samarbejder på tværs af landet. Med projekt Kickstart Innovationen vil vi styrke turismen i Danmarks fire største byer gennem nye produkter og samtidig skabe innovative løsninger som på sigt kan styrke storbyernes position i en hård konkurrence om internationale turister i fremtiden,” siger Tonny Thorup, direktør i Destination Nord.

De udvalgte virksomheders produkter fokuserer blandt andet på at minimere de fysiske kontaktflader og dermed mulige smittekilder. Det handler dog ikke kun om at undgå smitte, men også om at skabe innovative løsninger, der løfter turismen længere ind i den digitale tidsalder.

F.eks. vil softwareudviklerne fra Familio udvikle en platform, der kan hjælpe oplevelses- og madaktører med at sprede gæsternes besøg over hele dagen. Det betyder bedre udnyttelse af kapaciteten for attraktionen eller spisestedet, og gæsten vil opleve bedre afstand og en tryggere oplevelse.

Et andet vigtigt fokus for Kickstart Innovationen er at skabe merforretning for flere turismeaktører. Et eksempel på dette er GoBoat, som allerede er en velkendt aktør i Aalborgs bybillede, der med en ny app vil hjælpe kunder til en mere bæredygtig og sikker brug af havnen i Aalborg, samtidigt med at de giver kajens oplevelses- og madaktører mulighed for at sælge deres produkter til de sejlende gennem appen.

Hver virksomhed modtager 175.000 DKK til ekstern konsulentbistand, som kan skubbe udviklingsprocessen af det produkt eller den service, som virksomheden vil udvikle og sætte på markedet. Det vil være produkter, der skubber til den digitale transformation, og Dansk Storbyturisme håber at løsningsforslagene kan inspirere andre virksomheder til at tænke innovativt og bidrage til genrejsningen af dansk turisme.

Kickstart Innovationen projektledes af Wonderful Copenhagen og gennemføres i regi af Dansk Storbyturisme i et tæt samarbejde med VisitAarhus, Destination Nord og Destination Fyn og er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Læs mere om Kickstart Innovationen og de udvalgte virksomheder: Her

De 10 udvalgte virksomheder er: Kilroy Group Travel, MCI Copenhagen, StaySeat, Familio, DigitalGuest, GoVisit, UrbiHunt, GoBoat, Kiddo, StoryHunt