Aalborg Convention Bureau
Jomfru Ane Park

Gå forrest med bæredygtige møder og konferencer i Nordjylland

Foto: Destination NORD

Med hjælp fra Aalborg Convention Bureau er det nemt at vælge de mest bæredygtige løsninger som møde- og konferencearrangør. Vi viser dig, hvordan vi passer på det, vi har, og hjælper dig med at træffe mere bæredygtige valg i hele beslutningsprocessen.

Det er slet ikke svært at holde dine møder og konferencer med god samvittighed i Nordjylland. Vi præsenterer dig nemlig for de mest bæredygtige løsninger i forhold til at vælge transport, overnatning, forplejning, restauranter, mødested, aktiviteter med mere. Det er rigtig mange ting, du som arrangør kan gøre for at bidrage til, at deltagerne føler sig motiverede og opløftede til at udvise en ansvarlig adfærd og træffe sunde, klimavenlige og fornuftige valg, når de er gæster i Nordjylland.

Frontløber for bæredygtighed

Vi arbejder for at understøtte FN's mål for bæredygtig udvikling. Det betyder, at vi stræber efter at sikre, at alle kongresser og konferencer har en bæredygtig praksis i alle aktiviteter både før, under og efter konferencen, hvilket gør bæredygtighed til standarden – ikke et tilvalg.

Aalborg er medlem af det verdensførende ”Global Destination Sustainability Index”, som årligt vurderer og rangerer kongresdestinationer ud fra deres præstationer og indsatser med bæredygtighed. Grundet et øget fokus og en ihærdig indsats på bæredygtig praksis inden for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed, sprang Aalborg hele 13 pladser frem på indexet – fra en 18. plads i 2018 til en flot 5. plads i 2019. Det betyder, at Aalborg i dag er frontløber som en international og bæredygtig kongresdestination.

Vi sørger for at give dig konkret og brugbar viden og inspiration til, hvordan du planlægger og afvikler en stor konference, et møde eller en kongres i Nordjylland med større fokus på bæredygtighed.

Helle Gehrt Winther, Project Manager

Grønne transportformer

Aalborg og Nordjylland er også med helt fremme, når det kommer til bæredygtige transportformer. Aalborg Lufthavn går forrest i grøn omstilling og er akkrediteret som en CO2-reducerende lufthavn igennem det internationale program Airport Carbon Accrediation. Desuden kan du lade dig fragte rundt i elbus, ligesom du som møde- eller konferencedeltager i langt de fleste tilfælde kan gå eller cykle trygt rundt, da der er kort afstand til tingene.

Certificerede faciliteter

I Aalborg har vi et bredt udvalg af grønne hoteller og restauranter. Langt de fleste hotelværelser er certificeret i henhold til internationale hotelstandarder som Green Key eller Svanemærket, hvor hoteller skal leve op til nogle specifikke miljøkrav, der også sikrer, at du som gæst i Aalborg kan opholde dig i byen på bæredygtig vis. Derudover fokuserer mange af Aalborgs restauranter på økologi, lokale råvarer og minimering af madspild.

AKKC sætter barren højt

I Aalborg finder du ikke mindst Aalborg Kongres & Kultur Center, som er det første og eneste kongrescenter i Danmark, der er certificeret efter den internationale ISO-standard 20121 for bæredygtige events. I AKKC vil de skabe værdi for mennesker og miljø ved at arbejde med bæredygtighed ud fra tre fokusområder: AKKC’s adfærd, AKKC’s drift og AKKC’s fysiske rammer. Med op til 500.000 årlige besøgende og 1.000 årlige begivenheder, er kongrescentret et af de største og mest fleksible i hele Skandinavien.

Tag os med på råd for at træffe bæredygtige valg

Aalborg Convention Bureau er en ressource, hvor du ikke skal betale for vores rådgivning. Vi er her for at tilføre dig værdi, så længe du forpligter dig til at tænke og handle bæredygtigt.