©  Foto:

Vandrerute: Margueritruten i Brønderslev Kommune

Margueritruten er den særlige danske turistrute, som løber gennem hele Danmark - dog ikke Bornholm og øerne i Kattegat.

Ruten er et sammenhængende forløb og passerer ikke den samme vej to gange.

Margueritruten er en lang særligt afmærket turistrute, som er kendetegnet ved de brune skilte med en hvid/gul marguerit. Ruten er 3500 km og strækker sig gennem hele Danmark, forbi mere end 2000 af landets største seværdigheder og attraktioner, og gennem noget af det smukkeste landskab man kan opleve i Danmark.

Margueritruten løber derfor også gennem store dele af Brønderslev Kommune.

Margueritruten strækker sig over hele 4.218 kilometer. Ruten kan ses i hele sin længde her på Naturstyrelsens hjemmeside og på friluftskortet udinaturen.dk, og her kan du planlægge din tur og finde rundt på ruten.

Margueritruten blev indviet i 1991. Ruten blev, som en hyldest til Dronning Margrethe II, navngivet efter dronningen, og symbolet for ruten er inspireret af det smykke, som dronningens mor, Ingrid, fik lavet til sit bryllup med den senere kong Frederik IX i 1935.

Naturstyrelsen har ansvaret for at formidle og vedligeholde Margueritruten på digitale kort - udinaturen.dk - mens kommunerne har ansvaret for skiltningen langs ruten.

Der er udviklet en Margueritrute App, der blandt andet giver detaljeret information om kulturskatte og muligheder for friluftsaktiviteter langs ruten. Den gratis App fåes til iPhones.

Hvis du vil vide mere om margueritruten kan du besøge Naturstyrelsens hjemmeside.