©  Foto:

Tangshelter ved Museumsgården

Vrid en vask - tæng et tag

I 2021 fik vores gæster mulighed for at deltage i arbejdet med at bygge et shelter med et rigtigt tangtag – efter præcis samme teknik, som man brugte på de gamle tangtage i 1700-tallet, og med samme bæredygtige og stærke materiale: ålegræs

Ved Museumsgården på Museumsvej står et fint shelter med det flotteste tangtag, lavet helt efter samme principper som de berømte tangtage. 

Shelteret kan bruges til overnatning efter samme regler som på resten af øen - bortset fra, at der ikke må laves bål. Der er toiletter umiddelbart i nærheden ved museets p-plads.

Shelteret bygges efter samme tegninger som de øverste ca. 2 meter af et traditionelt tangtag. Vikingetømrer Arne står for tømrerarbejdet med shelterne, som naturligvis bygges efter de gamle teknikker.

 

Ved Museumsgården er opsat et shelter med tangtag

Find vej: 

Tangshelter Læsø Museumsgården, en del af Ø-Camino Læsø, støttet af Friluftsrådet

Tangshelteret ved Museumsgården ligger på Museumsvejen, lige overfor selve Museumgsården, som i 2023 fik helt nyt tangtag.

Samarbejdspartnere

Projektet er et forsøg, som er etableret i 2021 som et samarbejde mellem Læsø Museum, Læsø Saltsyderi, Læsø Kommune, Læsø Tangtage og tængemand Henning Johansen.
Projektet er støttet af Friluftsrådet.

Tangshelter Læsø Museumsgården, en del af Ø-Camino Læsø, støttet af Friluftsrådet