Skagen strand

Tag hunden med til Nordjylland

Foto: Mette Johnsen

I Nordjylland er familiens firebenede ven, hunden, velkommen mange steder. Det gælder både på stranden, i skovene og i byen, såvel som på campingpladser og nogle sommerhuse. Blot I følger de regler, der er – og samler op efter hunden – er I og hunden altid velkommen!

Nordjyderne er glade for deres hunde, og gæster med hunde er velkomne, både i byerne og i naturen. Faktisk er der mange steder lavet særlige områder til vores firebenede venner – et godt eksempel er hundeskovene. Og er hunden i snor, er den altid velkommen i områdets mange naturområder. I vintermånederne kan du endog lade hunden løbe løs på stranden, blot den ikke generer andre, og du kan kalde den til dig.

Skal familien i Aalborg Zoo eller i Fårup Sommerland, er hunden velkommen, når den er i snor, og på byernes cafeer og restauranter er hunden som regel velkommen, hvis I vælger et bord udenfor, og hunden kan ligge under bordet, så den ikke er til gene for andre.

Hundeskovene

I hundeskoven er din hund altid velkommen og kan løbe frit omkring, under forudsætning af at den ikke generer de andre hunde, og at du kan kalde den til dig. De fleste af områdets 36 hundeskove er indhegnet, så det er trygt at slippe hunden løs.

Hundeskovene er meget forskellige af størrelse og indretning – nogle er klitplantager eller marker, andre er mere regulær skov. Men på hjemmesiden Hundeskovene.dk kan du læse mere om hver enkelt hundeskov, dens størrelse og indretning, og om der er særlige, lokale regler.

Koldkær Skov

Se alle hundeskove i Danmark

Foto: Enjoy Nordjylland

Tag ud og oplev naturen

Woman-Walking-Dogs

Foto:Mikkel Heriba

Er der noget, vi har masser af i Nordjylland, så er det natur! Og uanset om du vælger afmærkede vandrestier eller bevæger dig ud på egen hånd i skoven, gælder én regel: Hunden er velkommen i snor! På Friluftsguiden.dk kan du finde vandre- og cykelstier i nærheden af, hvor du befinder dig.

Tag hunden med på stranden

Vil du have hunden med på stranden, skal du holde øje med, om der er et blåt eller et hvidt flag på stranden. Strande med blå flag tillader ikke hunde, mens hunden er velkommen på strande med hvidt flag. Uanset om stranden eller kyststrækningen har hvidt flag eller ej skal hunden altid føres i snor i perioden fra 1. april til 30. september. Hvis der er skiltet i andre perioder, skal I rette jer efter det. I vintermånederne – og hvor der ikke er særlige regler – kan hunden løbe løs, hvis den ikke generer andre strandgæster, og hvis du kan kalde den til dig, siger Naturbeskyttelsesloven.

Hunden med på ferie

Hund med i sommerhus

Foto:Niclas Jessen

På camping med hunden

Som udgangspunkt er hunden velkommen på campingpladserne i det østlige Nordjylland, og mange steder har man lavet særlige faciliteter for familiens firebenede ven. På camping.dk kan du slå de enkelte campingpladser op og se deres politik med hensyn til hunde.

Hunden med i sommerhus

Du kan sagtens leje et sommerhus i Nordjylland og have hunden med. Både de store udlejningsbureauer og private udlejere tilbyder sommerhuse, hvor hunden er velkommen – på de enkelte hjemmesider får du hurtigt overblik over, om hunden er velkommen i det sommerhus, du gerne vil leje.

Hunden med i byen

Café Vi2

Foto:Visit Aalborg

På shopping med hunden

Skal I på shopping, er det en god ide at lade hunden blive hjemme. De fleste forretninger tillader nemlig ikke hunde indenfor, medmindre der er tale om en førerhund eller servicehund.

Til gengæld kan du som regel have hunden med på marked, der ofte foregår udendørs. Sørg for at hunden ikke generer de andre besøgende, og hold en fornuftig afstand til boder og andre steder, der serverer mad. 

Hunden på restaurant og cafe

Som udgangspunkt må hunden ikke komme med indenfor på restauranter, cafeer og andre steder, der serveres mad – medmindre ejeren tillader det. Til gengæld er I som regel meget velkomne til at tage hunden med, hvis der er ude-servering ved spisestedet/cafeen, og din hund kan ligge under bordet, så den ikke generer andre gæster. 

På siden hvrc.dk kan du slå den by, du besøger – eller den restaurant eller cafe, I vil besøge - op, og her kan du se, om de tillader hunde indenfor, og om I skal bestille bord først.