©  Foto:

Street art - RekaONE - Tiendeladen 6

’Silver Skies’ er det poetiske navn på dette kunstværk i Aalborg på Tiendeladen 6, som er malet af den unge, australske kunstner James Reka. Værket er inspireret af fantasy-genren og surrealismen.

James Reka eller RekaONE er oprindeligt fra Melbourne, Australien, hvor han i smalle gyder og mellem tog forfinede sin nu symbolske stil, der genkendes på sine tegneserie- og illustrative præg og med klare referencer til popkulturen. Reka er en dedikeret og produktiv kunstner, der ynder at kreere sin egen verden med mystiske væsner, der kommunikerer gennem form, farve, bevægelse og tekstur.

Detaljerigdom og anerkendelse

Med ovenstående udgangspunkt har Reka udviklet en raffineret og næsten manisk opmærksomhed omkring det tekniske aspekt i sit arbejde, hvilket har drevet ham til at skabe mere og mere detaljerede værker. Hans kunst befinder sig et sted mellem det humoristiske og det truende og hermed skabes en unik kontrast mellem de to modsatrettede følelser.

Han har afholdt flere soloshows i blandt andet England, Australien, Italien, USA og Danmark. Hans kunst er ligeledes optaget i den permanente samling på National Gallery of Australia, hvilket cementerer hans stilling som en af Australiens – og verdens – bedste street art-kunstnere. 

Læs mere om RekaONE…