©  Foto:

Street art "Out in the Open" - Vhils - Christiansgade 1A

Den portugisiske kunstner Vhils er verdenskendt for sit helt unikke udtryk, hvor motiver hugges ud i vægge. 'Out in the Open'-projektet har til formål at bringe kunst fra galleriet og ud i gaderne.

Lanceret af KIRK Gallery i 2014, har dette resulteret i, at nogle af verdens mest anerkendte kunstnere er ankommet til Aalborg for at udføre store gavlmalerier.

Det er nu med stor glæde at galleriet kan afsløre endnu et udsøgt værk, denne gang med verdensstjernen Alexandre Farto aka Vhils.

Kunstneren tilføjer her i projektet et vægmaleri inden for rammerne af hans ”Scratching the Surface” projekt med portræt af en ung kvinde - en af ​​de daglige helte. Den portugisiske kunstner portrætterer oftest, som en hyldest til indbyggerne, og som er formet af de byer, de bor i.

Med hans nye initiativ på dansk jord foregik første del af arbejdsprocessen om natten, hvormed Aalborgs borgere kunne vågne om morgenen til et glimt af, hvad der var på vej. Endnu engang benyttede han sin banebrydende udhugningsteknik, baseret på at fjerne væggens øverste lag med ikke-konventionelle værktøjer, der er blevet hyldet som en af ​​de mest overbevisende tilgange til kunst skabt på den urbane kunstscene på globalt plan.

Af andre kunstnere som deltager i Out in the Open 2019, er; Fintan Magee (AU), Seth (F), Telmo Miel (NL), Oliver Vernon (USA), Joram Roukes (NL), Nils Westergard, som hver især bidrager med deres særegne vision til det offentlige rum.

Om projektet "Scratching the Surface"

Vhils har udviklet sit ”Scratching the Surface” projekt siden 2007, med 90 værker fordelt på 30 lande i en bred variation af forskellige kontekster. En vedvarende serie af store vægkompositioner i det offentlige rum, hvor de er skåret ud i vægfladerne i mejslede strøg, hvor de enkelte lag giver den nødvendige kontrast og dybde for at bringe værkerne til live.

Projektet tager hovedsagelig udgangspunkt i menneskelige portrætter, med det formål at bringe liv til byer og gøre det offentlige rum til et mere humaniseret miljø.

Om kunstneren VHILS

Den portugisiske billedkunstner Alexandre Farto aka Vhils (f. 1987) begyndte at interagere med bymiljøet med graffiti i begyndelsen af 2000'erne, og er blevet hyldet som en af de mest innovative kunstnere i hans generation.

Hans poetiske portrætter, mejslet i afskallede vægge, kan ses som prydende bybilleder i hele verden.

Baseret på vandalismens æstetik, nedbryder Vhils, så at sige, for at skabe. Han udskærer, hugger, ætser og blæser sig gennem lagene af materialer. Og dog, som en arkæolog, holder han igen for at afsløre skønheden, der ligger fanget under overfladen.

Siden 2005 har han præsenteret sit arbejde i over 30 lande i hele verden i solo- og gruppearrangementer, stedspecifikke kunstinterventioner, kunstneriske arrangementer og projekter i forskellige sammenhænge. Han arbejdet sammen med lokalsamfund i Rio de Janeiros ”favelas”, til samarbejde med anerkendte kunstneriske og museologiske institutioner som EDP Foundation (Lissabon), Centre Pompidou (Paris), Barbican Center (London), CAFA Art Museum (Beijing) og Museum of Contemporary Art San Diego (San Diego).

Ivrig efter at eksperimentere har Vhils udviklet sin egen personlige æstetik i en række forskellige medier, fra stencilmaleri til metalætsning, fra pyrotekniske eksplosioner og video til skulpturelle installationer. Han har tillige lavet adskillige musikvideoer, kortfilm og en sceneproduktion.

Læs mere om Vhils...