©  Foto:

Skagen International Opera Masterclass

Skagen International Opera Masterclass vender tilbage for 6. gang i 2024, og du får igen muligheden for at overvære de studerende i arbejdstøjet. Programmet består af offentlige masterclasses og lectures (på engelsk) og traditionen tro af den store afslutningskoncert i Skagen Kirke lørdag den 17. august kl. 19.30.

Skagen International Opera Masterclass forventer igen i år at byde et stærkt hold af operatalenter til Skagen, som repræsenterer konservatoriestuderende, elever fra operaakademiet ved Det kgl. Teater samt sangere i professionel karriere fra Norden og resten af Europa. De forrige år har Skagen International Opera Masterclass kunnet glæde sig over deltagere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Frankrig, Holland og endda Argentina. Koncertprogrammet bliver fastlagt i løbet af masterclassen og vil bestå af arier, lieder og ensembler for de stemmetyper, der er repræsenterede på masterclassen.

Skagen International Opera Masterclass er grundlagt i af Susanna Eken, en anerkendt sopran og vokalpædagog, og Anne Margrethe Dahl, mezzosopran og rektor for Det Kgl. Opera Akademi, i samarbejde med Kulturhus Kappelborg i 2019. Hvert år i august siden 2019 har de bragt en dybdegående ekspertise og enestående passion for operakunsten til programmet i samarbejde med dygtige mentorer og undervisere fra Norden. I år får de selskab af Randi Stene, mezzosopran og operachef ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo.

Skagen International Opera Masterclass afvikles i samarbejde med trofaste, lokale og uundværlige samarbejdspartnere, som igen i 2024 er Skagen Kirke, Musikskolen i Frederikshavn Kommune og projektets professionelle kunstnere og undervisere. Masterclassen er desuden venligst støttet af Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden samt lokale sponsorer.

Bliv opdateret på ugens program for Skagen International Opera Masterclass på www.kappelborgskagen.dk

NB. Masterclass og lectures afholdes på engelsk.