©  Foto:

Planetpladsen & Planetstien

Planetpladsen og planetstien i Klokkerholm er to nye gratis attraktioner, som giver de besøgende et unikt indblik i planeterne i vores solsystem.

Planetstien forløber rundt om den flotte Møllesø og giver gående en fornemmelse af de store afstande mellem planeterne. Infotavler med sjove og underlige fakta om planeterne giver med garanti stof til eftertanke.

Planetpladsen giver et unikt indblik i planeterne i vores solsystem. Planeterne på pladsen er opført i størrelsesforhold, så 1 cm svarer til 1640 km.
Planeterne er placeret på en gul kugle-kalot, som symboliserer Solen, og afstand fra Solen er logaritmisk således, at planeterne nærmest Solen bliver mere spredt. Planeterne bevæger sig om Solen i et plan – derfor vil du kunne trække en linje igennem planeternes centrum. Planeternes placering ændrer sig konstant, men er i dette tilfælde fastlagt på dagen for Borgerforeningens 100 års jubilæum d. 11-02-2018.

Planetstien har en længde på 2,5 km og starter fra Solen på Planetpladsen, hvorefter den følger den smukke sti rundt om Møllesøen. Hver planet på stien er markeret med en infotavle med sjove fakta om planeten. Planetstien symboliserer planeternes afstand fra Solen og er opført i et lineært størrelsforhold, hvilket betyder, at hvis der er dobbelt så langt til næste planet, så passer det med, at den planet reelt ligger dobbelt så langt fra Solen som den forrige planet. Grundet størrelsesforholdet vil normal ganghastighed svare til over 7 gange lysets hastighed. Planetstien er derfor en favorabel motionsrute!