©  Foto:

Frejlev Kirke

Frejlev Kirke, lidt udenfor Aalborg, blev opført mellem år 1100 og 1200. Den har en klassisk middelalderlig bygningsform, hvorfor kirken tilbyder masser af underholdning for den historisk interesserede.

Kirken er rigt udsmykket med kunst af Per Kirkeby, bl.a. et nyt alter udført i gyldenpatineret bronze (1999), som de fleste værker i kirken. Desuden har Per Kirkeby udsmykket kirkens loft, bænke og kor. Samtidig med alteret blev en tre meter høj skulptur "Opstandelse", ligeledes af bronze, indviet på Frejlev Kirkegård. Hertil kommer to nye kirkeklokker støbt i det fornemme Pierre Paccard-støberi i Frankrig.

Historien om Frejlev Kirke
For den historisk interesserede har kirken også meget at byde på. Kirken er opført mellem år 1100 og 1200, og der er flere interessante spor efter stenhuggeren, bl.a. et mandshoved. Det vides ikke, hvorvidt hovedet tilhører en bibelsk figur eller person, og der er rejst spørgsmålstegn om, hvorvidt mandshovedet er placeret på kirken for at holde Djævlen væk.

To indgange til Frejlev Kirke
Kirken havde oprindeligt to indgange mod forholdsvis nord og syd, som i 1700-tallet blev benævnt som kvindedøren (nord) og mandsdøren (syd). Mandsdøren er siden hen blevet muret til, men man kan stadig se spor efter den.


Læs mere om Frejlev Kirke...