©  Foto:

Drachmanns Hus

Drachmanns Hus er et museum indrettet i digteren og maleren Holger Drachmanns Hus i Skagen Vesterby

Museet indeholder omkring 150 malerier og tegninger, og huset står stort set som digterens død i 1908.

Drachmann var både maler og forfatter og havde stor succes i sin samtid, hvor han var en af de mest kendte og elskede digtere. I dag kender vi ham bedst for teksten til ’Midsommervisen’ og Skagen ”nationalsang” ’Erindring’.

Drachmann var en excentrisk kunstner. Med sit lange hvide skæg, bredskyggede hat og kappe var han genkendelig i gadebilledet.

Drachmann besøgte første gang Skagen i 1872 som en af de allerførste kunstnere. Han inspirerede mange kunstnere til at følge efter. Først i 1902 fik Drachmann sit eget hjem i Skagen, da han købte huset og fik det omindrettet med plads til atelier.

Huset fremstår som et rigtigt kunstnerhjem med en indretning, der afspejler sin ejermands excentriske karakter. Norske almue-møbler er blandet med souvenirs fra Drachmanns mange rejser og personlige samleobjekter. Drachmanns nære venner kunstnerparret Marie og P.S. Krøyer deltog i indretningen af hjemmet. Marie Krøyer tegnede flere af hjemmets møbler inspireret af den tyske jugendstil og den anglersaksiske Arts & Crafts-bevægelse.

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.