©  Foto:

Cykeltur: Vilstedruten - 36km

Vilstedruten er 36 km lang og går fra St. Ajstrup i Øst gennem Vesthimmerland til Rønbjerg i Vest. Den går gennem et varierende naturskønt landskab fra Halkær Bredning i øst til Vilsted Sø i vest.

Turen går forbi De Himmerlandske Heder, hvor der er gode muligheder for vandreture, og der kan ligeledes overnattes på shelterpladsen. Turen går også forbi den genskabte Vilsted Sø, som i middelalderen indeholdte den mindre fæstning, Vilsted Slot. Her er det muligt at se rester af et voldanlæg ved søen.

Rute beskrivelse

Ruten er forbundet med Halkær ruten (30), som forbindes til Nibe og Aalborg via. Limfjordsruten (12/23). I den østlige ende er der forbindelse til Ertebølleruten (36), som mod nord forbindes til Løgstør og mod syd til Hvalpsund. Ruten følger asfaltveje med begrænset trafik og veje med separate cykelstier, men også grusbelagte mark- og skovveje indgår i ruteforløbet. På strækningen viser de blå skilte vejen. Skiltene er forsynet med cykelstisymboler og rutenumre.

Det er muligt at finde ruten på friluftguiden, hvor cykelruterne kan findes på kortet. Der kan også købes et cykelkort med ruterne på det lokale turistkontor.