©  Foto:

Aalborg Klosterkirke

Midt i Aalborgs pulserende miljø ligger en af fortidens skjulte skatte, Helligåndsklosteret eller Aalborg Kloster. Klosterets rolige miljø danner rammen om den smukke klosterkirke, der blev genindviet i 2010.

Helligåndsklosteret eller Aalborg Kloster blev oprettet i 1431 og er Danmarks ældste sociale orden. Selve klosterjorden blev skænket af Christian I. Klosterkirken blev dog først opført i 1681 og står, som vi kan se den i dag, efter en udvidelse i 1897. Klosterkirken stod efter en større renovering i 2010 igen klar til brug af offentligheden.

Klosterkirkens udsmykning

Udover at være en smuk historisk perle er klosterkirken smukt dekoreret. Klosterkirkens udsmykning er planlagt af Professor ved Det Danske Kgl. Kunstakadami, Mogens Møller. Kirkens kunstværk har fået navnet ”Geloia”, som betyder ”Den, der bringer smilet frem”. Både alterparti og døbefont med de mange æg fremstår som tegn på begyndelsen og det nye kristne liv efter dåben.

Klosterkirken og dens smukke omgivelser emmer af romantik og er et perfekt sted at blive gift. Kirken hører til Budolfi Sogn.