Badestige med is

Vinterbadning i Nordjylland

Foto: Emily Watson Photography

Vinterbadning er en populær aktivitet for mange danskere, som nyder en tur i det kolde vand selv om temperaturen på termometeret er i bund. Det er en sjov og adrenalinfyldt måde at starte dagen på, og mange mener at det også har positive helbredsmæssige effekter.

Skagen Vinterbader Festival - 23. - 26. januar 2025

Skagen Vinterbader Festival springer i bølgerne den sidste weekend i januar. Her kan du nyde en skøn dukkert i kolde vand i Skagen og ikke mindst det hyggelige samvær med mange andre vinterbadere fra hele landet.

Langs stranden opstilles der brændefyrede saunaer, hvor du kan få varmen igen efter en tur i vandet.

Overnatning til Skagen Vinterbader Festival

En række hoteller i Skagen tilbyder specielle opholdspakker i forbindelse med Skagen Vinterbader Festival 2024.

5 gode steder til vinterbadning i Nordjylland

Der findes mange gode vinterbadningsmuligheder i Nordjylland. Du kan frit vinterbade fra de fleste strande og i mange havneområder er der badebroer, du kan bade fra. Ønsker du at benytte sauna- og omklædningsfaciliteter, kan du kontakte badeklubberne i området via deres hjemmeside, så vil de guide dig om klubbens interne regler og muligheder for gæstebadning.

Liste
Kort
Vinterbadning i Skagen
Foto: Peter Jørgensen

Vinterbadning i Skagen

I Skagen er der flere gode muligheder for at vinterbade. Vinterbadeklubben Isbryderne holder til ved Sønderstrand som er en blød sandstrand. På Skagen Nordstrand er bølgerne ofte noget større og havet vildere, så her er der ekstra god grund til at tage sine forholdsregler. Lidt længere mod syd ligger Gammel Skagen Strand, som dog er en stenstrand. 

Vinter i Frederikshavn
Foto: Destination NORD

Vinterbadning i Frederikshavn

I Frederikshavn holder vinterbadeklubben Isingerne til ved Rønnerhavnen lige nord for Frederikshavn. Her er en fin badebro med trappe, som gør det nemt at komme i det kolde vand. Foretrækker man at bade fra stranden er der også gode muligheder for det både nord og syd for Frederikshavn havn. 

Sauna på Læsø
Foto: Destination NORD

Vinterbadning på Læsø

Vesterø Vinterbadere holder, som navnet siger, til i Vesterø på Læsø. Her er der etableret en badebro. I blandt de andre steder på øen hvor det er godt at bade, findes bl.a. Storedalen på nordkysten og Østerby Havn, der med sin fine sandbund gør det nemt at komme i og op igen. 

Vinterbadere i Sæby
Foto: Enjoy Nordjylland

Vinterbadning i Sæby

I Sæby er det muligt at vinterbade fra stranden syd og nord for Sæby Havn. Den lokale vinterbadeklub De Blå Næser holder til i lystbådehavnen i Sæby, hvor der er rigtigt fine vinterbademuligheder. Derudover kan man fra Hotel Aahøj også vinterbade i Sæby Å.

Badestige med is
Foto: Emily Watson Photography

Vinterbadning i Aalborg

Det mest populære vinterbadested i Aalborg er ved Vestre Fjordpark, hvor badebro og badestige gør det let at komme en tur i det kolde vand. Her holder vinterbadeklubben Isbjørnen også til. Ydermere kan du også bade i Nørresundby, hvor du finder Solsidens Badeklub Sælen. 

Vinterbadere i sauna

Foto:Skagen Harbour Hotel

Sådan vinterbader du sikkert

  • Vinterbad aldrig alene
  • Træk vejret roligt - det kolde vand kan give midlertidig åndenød
  • Nøjes med korte dyp på f.eks. 5-10 sekunder de første gange du vinterbader
  • Gå langsomt på badebroen og trappetrinene, da de kan være glatte 
  • Spring aldrig i det kolde vand på hovedet
  • Vinterbad aldrig hvis du er påvirket af alkohol

Find flere gode råd til sikker vinterbadning på respektforvand.dk

Vinterbadere

Foto:Mette Johnsen

Strå i vintersol

Foto:Destination NORD