Familie på vestrefjordpark

Top 10 for børnefamilier i Nordjylland

Foto: Kjetil Løite

Nordjylland byder på den ultimative ferieoplevelse for børnefamilier. Få top-ti-listen over de hyggeligste og sjoveste aktiviteter, I kan lave sammen som familie i Nordjylland denne sommer.

Nordjylland er et paradis for børnefamilier. Her finder I både hyggelige, morsomme, vilde og unikke aktiviteter, der kan danne rammerne om en fantastisk ferieoplevelse for hele familien.

Kom med på en guidet tur til smukke Nordjylland, og få de ti bedste tips til hvilke aktiviteter I kan lave sammen som børnefamilie – noget som kan gøre sommeren til en uforglemmelig oplevelse for både store og små.

Tiger i Aalborg Zoo

Foto:Sussi Køber

Aalborg Zoo

Elsker børnene løver, giraffer, zebraer, isbjørne, aber og måske til og med slanger og småkryb? Aalborg Zoo byder på den ultimative oplevelse, hvis I er interesseret i dyr – her findes der intet mindre end 11 af de 12 mest populære zoo-dyr, og som det eneste sted i Danmark kan du se Borneo-orangutangen samt den asiatiske løve.

Gå på opdagelse i Aalborg Zoo og få nogle helt unikke og ”dyrebare” oplevelser sammen som familie i parken, der rummer intet mindre end 1.500 dyr fordelt på 126 forskellige arter.

Læs mere om Aalborg Zoo

Utzon Center for børn

Foto:Bang Clemme Film & Openhouse

To kulturfyrtårn: Utzon og Kunsten

Kultur med børnene kan være en både lærerig, morsom og forunderlig oplevelse. To kulturelle oplevelser, I ikke bør gå glip af, er Aalborgs to kulturfyrtårn, Kunsten Museum of Modern Art og Utzon Center.

Kunsten Museum of Modern Art er tegnet af den verdensberømte arkitekt, Alvar Aalto, i 1972 – og har dermed netop fejret 50-års-jubilæum. Aalto er specielt kendt for at udnytte lyset aktivt i alle rum – og det er i allerhøjeste grad noget, man lægger mærke til, når man bevæger sig rundt i bygningen, der rummer både dansk og international kunst fra 1900-tallet og frem til i dag, men også mange sjove aktiviteter og oplevelser for den yngre generation.

Læs mere om Kunsten

Utzon Center ligger centralt på havnefronten i Aalborg, og er den verdensberømte Jørn Utzons allersidste værk, som han skabte sammen med sin søn, Kim Utzon, i 2008. Jørn Utzon er allermest kendt for at være arkitekten bag Operahuset i Sydney. Han voksede op ved vandet i Aalborg, og havet, værftet og sejlskibene i Aalborg var gennem hele livet en afgørende inspirationskilde for ham.

På Utzon finder I den faste udstilling om Jørn Utzon, men også en lang række skiftende udstillinger, hvor det er muligt at ”træffe” nogle af verdens bedste arkitekter – i en kontekst, hvor der leges med arkitekturen – således at den gøres håndgribelig og forståelig for alle aldre.

Læs mere om Utzon

Børn i Nordsøen Oceanarium

Foto:Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium

Kom med ned under overfladen i Nordeuropas største akvarium i Hirtshals, Nordsøen Oceanarium, hvor der åbner sig en fabelagtig verden, som I sammen kan ”dykke ned i”.

Nordsøen Oceanarium byder på utallige muligheder for at opleve ”den ukendte verden” under havet. Her kan I kommet helt nær hajerne, se legesyge sæler og udforske stimevis af havdyr, både ude og inde. Og ikke mindst: opleve at fiskene og havdyrene blive fodret i det store oceanarium.

Læs mere om Nordsøen Oceanarium

Fårup Sommerland

Foto:Torben Hansen

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er en av Danmarks største forlystelsesparker og et eldorado for børn og barnlige sjæle. I Fårup finder I mere end 60 forlystelser – fra de hyggelige aktiviteter for de mindste – til de vildeste rutsjebaner, du kan forestille dig – og en masse «midt imellem». Desuden byder parken på et stort udendørs badeland med alt hvad ”hjertet begærer”.

I 2021 blev Fårup Sommerland kåret til Europas bedste forlystelsespark inden for sin kategori, og tidligere i 2022 præsenterede parken den hidtil højeste og hurtigste rutsjebane, Fønix. Fønix er en hæsblæsende forlystelse, hvor du kommer helt op i 40 meters højde og bliver sendt afsted med en tophastighed på næsten 100 km/t. Tør du flyve med de hurtigste fugle i skoven, bør Fønix så absolut prøves!

Læs mere om Fårup Sommerland

Elg i Lille Vildmose

Foto:Frans Ritter

Lille Vildmose

Er I til unikke udendørsoplevelser? Så se nærmere på Lille Vildmose – som ikke er så lille endda. Det 7.600 hektar store område byder på ægte dansk vildmark og storslået natur med et rigt dyreliv. En naturrigdom, der er helt speciel i dansk sammenhæng.

Lille Vildmose indeholder – udover den fabelagtige naturoplevelse – et stort og spændende oplevelsesunivers for hele familien i form af biograf, udstilling, vildsvin, naturlegeplads, mose-hoppepude og ørnesimulator. Og er I heldige, møder I måske en af elgene i området – et dyr, der ikke er så almindeligt et syn i dansk natur.

Læs mere om Lille Vildmose

Kystmuseet skagen

Foto:Peter Jørgensen

Kystmuseet Skagen

Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands- og udstillingsmuseum med genopførte huse fra tre perioder i Skagens historie.

Museets hovedbygning har en række specialudstillinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart – og giver alle et indblik i Skagens spændende historie og det dramatiske liv langs kysten. Desuden byder de forskellige udstillinger på massevis af hyggelige og morsomme aktiviteter for børn samt en hyggelig museumscafé og museumsbutik.

Læs mere om Kystmuseet

Gården hos Storhaven Læsø

Foto:Storhaven Læsø

Storhaven på Læsø

Er I på Læsø, og ønsker I et ferieminde af de sjældne? Så se nærmere på den hyggelige ”Storhaven på Læsø”, som er en besøgsgård med massevis af hyggelige aktiviteter.

I storhaven kan børnene møde mere end 20 forskellige dyr på nært hold – fx æsler, kattekillinger, lam, påfugle, geder, kaniner, høns og shetlandsponyer. Desuden byder gården på en flot gårdbutik med mange lokale varer og en hyggelig café.

Læs mere om Storhaven på Læsø

Quality Hotel The Reef

Quality Hotel The Reef i Frederikshavn er et kæmpemæssigt indendørs badeland med massevis af aktiviteter og sjov for hele familien. Her er der palmer, klipper og bølgeskvulp – et sandt paradis, hvor I kan gå på opdagelse i klippebjerget eller søge ly i grotterne, når den tropiske storm raser og buldrer.

I The Reef er der et bølgebassin med 30 grader varmt vand, børnebassin, dykkerbassin, udendørs bassin, de vildeste rutsjebaner, hyggelig caribisk restaurant – og meget mere.

Vær opmærksom på, at The Reef er gratis for hotellets gæster, men at der er lukket for andre besøgende i weekender, ferier og på helligdage. Udenfor disse tidspunkter er badelandet imidlertid åbent for alle på hverdage og søndage eftermiddage. Med andre ord: Tjek om der er åbnet for ikke-hotelgæster, før I tager turen til Caribien i Frederikshavn.

Læs mere om The Reef

Bisnap Strand om sommeren

Foto:Enjoy Nordjylland

Bisnap Strand

Cirka en halv times køretur fra Aalborg og ud mod Kattegatkysten finder I de hyggelige feriebyer Hou og Hals. I umiddelbar nærhed til disse badebyer ligger den meget børnevenlige Bisnap strand, som har modtaget en række anerkendelser for sine fortræffeligheder. Den er blandt andet tidligere blevet kåret til ”Danmarks bedste strand”.

Stranden i Bisnap byder på lækket, hvidt sand, små laguner og småøer, hvor man kan sole sig. Stranden er meget børnevenlig og lavvandet, og kystlinjen fra Hou til Bisnap er faktisk på hele seks kilometer, så det ikke er vanskeligt at finde sin egen lille private oase.

Springeren – maritimt oplevelsescenter

Springeren, som ligger langs havnen i Aalborg, er et maritimt oplevelsescenter for både store og små.

Centeret har både en indendørs og en udendørs udstilling, der byder på mange spændende, maritime oplevelser. En af hovedattraktionerne er ubåden ”Springeren”, som er en meget godt bevaret ubåd – faktisk den allersidste, som var i drift i Danmark.

Læs mere om Springeren