Solnedgang på Frederikshavn Golfklubs hul 18.jpg

Spil golf året rundt i Nordjylland

Foto: Frederikshavn Golfklub

Som inkarneret golfspiller behøver du heldigvis ikke at gå i ”golf-hi”, selvom uret tikker mod efterår og vinter. I Nordjylland er langt de fleste golfbaner åbne for spil året rundt.

Som golfspiller pakker du måske golfkøllerne væk i hobbyrummet, når bladene begynder at falde af træerne og temperaturen går mod nulpunktet? Sådan behøver det heldigvis ikke at være – for er du bidt af sporten, er der gode muligheder for at spille i Nordjylland gennem hele vintersæsonen.

- At spille golf gennem efterår og vinter er en fantastisk måde at vedligeholde både sving og put. At spille på vinterbane er en anderledes udfordring, hvor man måske skal tænke lidt mere over sit spil, men alligevel en særdeles god måde at få lov til at fortsætte at spille golf ud over den almindelige sæson, forklarer Inge Møller Thomsen, der er golfmanager i Frederikshavn Golfklub, og fortsætter:

- Golf er selvfølgelig en vejrafhængig sport, men generelt vil sommersæsonen typisk begynde omkring den 1. april og vare til 1. december. I de fire mellemliggende måneder vil man da overgå til vintergreens, hvor langt de fleste af banerne i Nordjylland giver mulighed for at spille mellem 12 og 18 huller. Når man overgår til vintergreens, vil prisen for at spille også blive reduceret betragteligt.

Ti flotte golfbaner i Nordjylland

Vi har samlet en oversigt over de nordjyske golfklubber, der holder ”åbent” om vinteren. Bemærk: Alle klubber specificerer, at tiderne for overgang til vintergreens er helt vejrafhængige, og at de eventuelle angivne tider derfor bare estimater, som både kan blive forlænget og forkortet. Ønsker man at spille golf på en specifik bane på et konkret tidspunkt, bør man derfor altid tjekke åbningstiderne, før man tager derhen.

Frederikshavn Golfklub

Foto:Frederikshavn Golfklub

Frederikshavn Golfklub

Banen i Frederikshavn ligger i naturskønne omgivelser i den nordlige ende af byen. Den bugter sig gennem fredet skov med århundredgamle bøgetræer, mellem skov og mark, som er krydret med små søer og vandløb. Banen skaber samtidig rammen omkring en naturoplevelse af de sjældne med mulighed for at se rådyr og høre fugle- og dyreliv. Her spilles på vintergreens fra ca. 1. december til 1. april.

Ørnehøj Golfklub

Ørnehøj Golfklub, som ligger ca. 15 kilometer fra Aalborg centrum, er kendt for at have en spændende og kuperet bane med meget god udsigt fra de mange huller – noget som skyldes de syv gravhøje, der ligger på banen. Her spilles på vintergreens fra ca. tidlig/midt december og til marts.

Aalborg Golfklub

Aalborg Golfklub, der ligger ca. ti kilometer fra centrum i Aalborg, er en moderne og traditionsrig golfklub, som har nogle af landsdelens bedste faciliteter. Her kan du spille på international mesterskabsbane i et let, kuperet terræn med søer og skov nær Limfjorden. Vintergreens fra midt/sidst i oktober og til starten af april.

Læsø Seaside Golfklub

Golfklubben ligger smukt til med udsigt over Kattegat og i et let kuperet terræn. Nogle af hullerne spilles ud mod havet, hvor vejr og vind i allerhøjeste grad er i spil, og de resterende huller ligger inde i den hyggelige skov.

Golfklubben Hvide Klit

Vil du spille på Danmarks nordligste golfbane, bør turen gå til golfklubben i Hvide Klit, som ligger 17 kilometer syd for Skagen. Banen er anlagt i et plantageområde med mange fyrtræer, lyng og sandede områder – som står i flot kontrast til de grønne områder. Golfbanen er en mesterskabsbane værdig og af så høj kvalitet, at den rangerer som en af landets bedste baner. Her spilles der altid på sommerbaner, som bare lukker, når der er frost.

Golf session solnedgang i Danmark

Foto:Richard Clark

Sæby Golfklub

I Sæby finder du en velanlagt bane med god standard – og med let kuperet terræn og afvekslende natur, hvor man kommer forbi Sæby Å og mange små søer. Golfbanen er en spillermæssig udfordring for golfspillere på alle niveauer, men med en hyggelig og afslappet atmosfære. Sommerbanen lukker omkring november og åbner igen i april.

Hals Golfklub

Golfbanen i Hals indeholder både en bane, der ligger langs kysten ved indsejlingen til Limfjorden fra Kattegatsiden – og en bane nær skoven. 18-hulsbanene byder både på sjove sandbunkere og søer, som fungerer som naturlige forhindringer – hvis ikke skoven da giver nok udfordringer. For nybegyndere er det også muligt at spille på en flot og udfordrende par-3-bane.

Brønderslev Golfklub

Brønderslev Golfklub er en af Nordjyllands største og ældste golfklubber med et golfanlæg med 27 huller og en korthulsbane med ni huller. Banen ligger i smuk, let kuperet og afvekslende natur med skovområder, eng og udsigt. Normalt vil banen være åben fra slutningen af marts og til november, hvorefter det er muligt at spille på vintergreens den resterende tid.

Sebber Kloster Golfklub

Sebber Kloster Golf Klub ligger i det enestående naturområde ved Sebbersund, i nærheden af Nibe. Her er golfbanen anlagt i et kuperet terræn vest for Sebber Kloster Kirke, og fra banen er der udsigt ud over smukke Halkær Bredning.

Dronninglund Golfklub

Banen i Dronninglund ligger i et af Danmarks skønneste naturområder, og halvdelen af den er placeret i selve Dronninglund Storskov. Her byder golfoplevelsen på både kuperede fairways og greens samt dogleg-udfordringer, der stiller krav til selv de mest rutinerede spillere.

Golf

Foto:Unsplash