Lille Vildmose

Sommerbegivenheder

Foto: Presse

Nordjylland er fyldt med aktiviteter henover sommeren og igennem sensommeren. Vi har her samlet en liste, der gør det lidt nemmere for jer at planlægge jeres sommereventyr.

Liste
Kort
Utzon Center
Foto: @diana_aud

Utzon Center

Kom og deltag i Utzon Centers sommerskole. Kan du godt lide at bygge, skabe, være kreativ og slippe fantasien løs? Og er du 9-14 år? Så skal du plage dine forældre om en plads på Utzon Centers sommerskole: Summer Science. På sommerskolen kommer du til at arbejde som en rigtig, lille arkitekt, når du skal tegne, designe, bygge og være kreativ. Og så kommer du til at møde andre børn med samme interesser. 

Alle dage i sommeren kan du deltage i UTZON UNIVERS: Workshop med Lego, Minecraft og virtual reality. 

Klumpfisk i Nordsøen Oceanarium
Foto: Destination NORD

Nordsøen Oceanarium

Som noget helt nyt kan elever i 4.-5. klasse nu komme med på en 5 dages sommerskole i uge 27 og uge 28.

Det bliver 5 dage med fokus på venskab, sammenhold og selvfølgelig livet over og under Nordsøens overflade.

Programmet for dagene er bygget op omkring de fem mærker; Fiskerimærket, Dissektionsmærket, Havfaldsmærket, Emmersbækmærket og Madlavningsmærket.

Børnene skal deltage i sjove og lærerige aktiviteter, så de kan få dagens mærke, der til sidst skal i deres søfartsbog som bevis på at de har gennemført Nordsøen Oceanarium Sommercamp. 

Børn på Kunsten i Aalborg
Foto: Cathrine Ertmann

Kunsten

Kunsten er for alle – også børn og unge. Med Kunstkuffert, Kunstjagt, Emojijagt og kreative rørezoner er museumsbesøget en leg. Eller hvad med at folde jer ud sammen i Alrummet eller Kunst-Lab. Tag dit barn eller barnebarn i hånden og gå på kreativ opdagelse i et af de mange tilbud.

Kunsten har også en sommercamp, hvor du kan arbejde kreativt med hænder og hoved. Det er tre herlige sommerdage med kunst, kreativitet og nye venner. Kunstens sommercamp er for børn på 9-12 år.

 

SUP i Limfjorden
Foto: Destination NORD

SUP & Vand Festival

Kom med til SUP & Vand Festival i seks havne med et hav af vand(vittige) aktiviteter og sjov for både børn og voksne.Festivalen, der finder sted hen over sommeren, er fyldt med aktiviteter og konkurrencer for alle niveauer af SUP-entusiaster. Fra begyndere til avancerede SUP-udøvere er der noget for alle, og når man er færdig på SUP kan man slappe af og nyde den fantastiske udsigt over havet.

Voergaard Slot
Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Voergaard Slot

Kom indenfor i en fantastisk verden med eventyrlige fortællinger og uhyggelige spøgelseshistorier: Kryb ind i fangekælderen, oplev de uvurderlige kunstskatte og kongelige antikviteter og find blodpletten, der ikke kan vaskes af. Voergaard Slot er et skatkammer fyldt med historier, der giver gåsehud af gys og begejstring. 

Hvert år i uge 29 bliver slottet vakt til live og skikkelser fra middelalderen vil bevæge sig rundt i og omkring slottet. I løbet af dagene kan du blandt meget andet opleve musik og gøgl, håndværk og fortælling, mad og drikke, legeplads og hygge.

Læs mere
Læsø Saltsyderi
Foto: LABAN Stories

Læsø Saltsyderi

Kom med og hør om produktionen af det hvide guld; salt, når Læsø Saltsyderi fortæller om hvordan salten bliver udvundet i sydehytterne. Her kan du også lære at udvinde dit eget salt, som du så har mulighed for at tage med hjem.

Læs mere
Mennesker kigger på giraffer
Foto: Destination Nord

Aalborg Zoo

Du er inviteret indenfor på sommerferie i Aalborg Zoo. I Zoo er der ikke to dage der er ens og byder uanset årstid på skønne oplevelser for hele familien. Der vil altid være masser aktiviteter i haven, hvor bl.a. dyrepassere fortæller om dagligdagen i zoo, så du både kan blive klogere og godt underholdt. Gennem engageret formidling deler Aalborg Zoo ud af sin store viden, naturglæde og store indsats for naturbevaring, så havens gæster får indsigt i denne vigtige del af Zoos arbejde.

Læs mere
Fårup Sommerland
Foto: Torben Hansen

Fårup Sommerland

Trænger du til adrenalin i kroppen og lyden af glade skrig? Måske endda en tur i Danmarks største vandland? Så er Fårup Sommerland det rette sted at besøge.

Med mere end 45 forskellige forlystelser er der noget til en hver smag, uanset om du er voksen, barn, legebarn eller vandhund.

Læs mere
Krudttårnet i Frederikshavn
Foto: Krudttårnet

Tordenskiolds By

Frem til 8. august åbner Tordenskiolds By i Frederikshavns vel nok mest kendte vartegn, Krudttårnet.

I sommerperioden er området ved Krudttårnet bygget op som en historisk by, hvor historier om Tordenskiold er afsættet til sjove aktiviteter og leg for børn.

 

 

Læs mere

Klatreparken i Aalborg

Kom op i højden og få et sus, når du bevæger dig rundt i op til 20 meters højde med en fantastisk udsigt over Aalborg Zoo.

Med flere forskellige aktiviteter og højder er der noget for de fleste, og selv de mindste kan være med, da der er baner til børn fra 3 år.

Læs mere
Kystmuseet Bangsbo
Foto: Kjetil Løite

Nordjyllands Kystmuseum

Nordjyllands Kystmuseum består af Kystmuseet Sæby, Kystmuseet Skagen, Kystmuseet Frederikshavn og Bangsbo Fort. Under sommeren vil der være forskellige aktiviteter tag med på rundvisning i børnehøjde, oplev skolelivet i gamle dage eller kom og hør månedens historie.  

Gården hos Storhaven Læsø
Foto: Storhaven Læsø

Storhaven Læsø

Brug for at få landlivet under huden? Så kom forbi til en hyggelig oplevelse ved Storhaven på Læsø. Her kan du opleve lidt af hvert, lige fra gårdbutik til minizoo til ismejeri og cafe.

Læs mere
Palmestranden
Foto: Destination NORD

Palmestranden

Palmestranden i Frederikshavn er en dansk strand, lidt udover det sædvanlige. Her er nemlig palmer i sandet, som giver den nordiske strand et tropisk look og en følelse af at være i de sydlige lande.

Stranden er også børnevenlig med sit lange vand og der er mange forskellige aktiviteter for både børn og unge.

Læs mere
Foto: Lindholm Høje Museet

Lindholm Høje

Vikingetiden har haft et stærkt hold på Aalborg, og ved Lindholm Høje i Nørresundby kan I finde et af de smukkeste og mest markante fortidsminder. Her er der op mod 700 grave og stensætninger fra Vikingetiden.

Ønsker I at få mere viden omkring Danmarks tidlige historie, kan I bevæge jer indenfor på Lindholm Høje Museet, hvor vikingernes liv på Lindholm Høje er skildret.

Læs mere
Skagen Kunstmuseum
Foto: Skagen Kunstmuseum

Skagen Kunstmuseer

Hvis vi siger Skagen, kan vi ikke komme uden om den fantastiske kunsthistorie, der er forbundet med Danmarks nordligste spids.

Skagens Kunstmuseer er fyldt med fantastiske værker fra Skagensmalerne.

Læs mere

Find dit næste sommerminde her i den østlige del af Nordjylland ved at bruge vores app, GoVisit.

Du kan downloade den her.