Topbanner - Nordjyske Højdepunkter.jpg

Oplev nordjyske highlights

Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST / Skagens Kunstmuseer / KUNSTEN

En ferie i Nordjylland byder på nogle af Danmarks mest spændende kulturelle højdepunkter.

Med kun godt 100 km. mellem Aalborg og Skagen, kan du på halvanden time skifte mellem verdensklassearkitektur og kunst på Utzon og Alvar Altos Kunsten i Aalborg til P.S. Krøyer, Ancher og de andre berømte kunstnere på Skagens museum. Undervejs kan du opleve den enestående natur; tilsat masser af hygge og ægte nordjysk stemning.

Kunsten Museum of Modern Art

Foto:@diana_aud

Kunsten

Kunsten – Museum of Modern Art i Aalborg er et moderne kunstmuseum, et oplevelseshus og en arkitektonisk perle i sig selv. Skabt af den finske arkitekt Alvar Aalto i samarbejde med hans hustru Elissa Aalto og den danske arkitekt, Jean-Jacques Baruël. 

Skagen Kunstmuseer

Foto:Mette

Skagens Museum

Skagens Museum er et internationalt anerkendt museum dedikeret til skagensmalerne, kunstnerkolonien med malerene Krøyer, Anna & Michael Ancher, Tuxen m.fl., der slog sig ned i Skagen i 1800-tallet.

Utzon Center

Foto:Mett

Utzon Center

Utzon Center i Aalborg er et eksperimenterende kultur- og videncenter, hvor arkitektur, design, kunst samt formidling går op i en højere enhed. Her gøres arkitekturen levende og til et sted, hvor alle dine sanser kan komme i spil.