Bangsbo

Bangsbo i Frederikshavn - Smukt natur og krigerisk historie

Foto: Peter Joergensen

Området Bangsbo ved Frederikshavn er noget ganske særligt med både vilde dyr og stille fuglefløjt samt dunkle bunkere og farverigt blomsterflor. Her får du vores tips til timer fulde af indtryk og gode historier.

Liste
Kort
Kystmuseet Bangsbo
Foto: Peter Jørgensen

Kystmuseet Bangsbo

Kystmuseet Bangsbo aktiverer både hoved, øjne og små størrelser med gang i. I udstillingen om besættelsen kan du fx lære om krigens skæbner og modstandsbevægelsens arbejde. Og på søfartsudstillingen kan du se det velbevarede Ellingåskib fra år 1163.

I hovedbygningen – Den Hvide Gård – træder du ind i en sand kulturoase. Her holdt de store malere og forfattere til mellem år 1891 og 1909. Bangsbokredsen, som de blev kaldt, omfattede blandt andre Herman Bang, Gustav Wied, Betty Nansen og Agnes Henningsen.

Læs mere
Møllehuset i december måned
Foto: Camilla Riis

Restaurant Møllehuset

Med en rislende å som baggrundsmusik kan du på Restaurant Møllehuset spise dig mæt og glad. Her serveres mad, der passer både til gourmeter og børnemaver – og er du sulten efter friske lokale råvarer, så kig på tavlemenuen, hvor alt er lavet fra bunden, og hvor bær, urter og svampe er hentet i naboskoven.

Læs mere
Pikkerbakken i Frederikshavn
Foto: Csaba Labancz

Pikkerbakken

Leder du efter fuldt udsyn over by, hav og havn, skal du søge mod Pikkerbakken. Her finder du nemlig en arkitektonisk flot udsigtsplatform, der strækker sig ud over landskabet og giver dig en blændende udsigt over området med kig til både Sæby og Skagen – og i klart vejr helt til Læsø.

På Pikkerbakken kan du også se Kongestenen, hvor tre gange Frederik har fået hugget deres navn ind: Frederik VIII, Frederik IX og senest kronprins Frederik.

Læs mere
Kystmuseet Bangsbo Fort
Foto: Kystmuseet Bangsbo Fort

Kystmuseet Bangsbo Fort - Bunkermuseum

På Bangsbo Fort Bunkermuseum træder du direkte ind i en betonbygget danmarkshistorie. Her kan du med egne øjne se, hvordan livet blev levet, og mærke historiens vingesus, da nogle af bunkerne ligner steder, der blot lige er forladt. Fortet troner på en over 80 meter høj bakke og imponerer med den vildeste udsigt ud over Kattegat.

Med sjove aktiviteter, biograf og en børnebunker til de yngste giver Bunkermuseet hele familien masser at tale om. Tag med på en af de guidede ture, eller undersøg området på egen hånd.

Læs mere
Bangsbo Dyrepark
Foto: Bangsbo Dyrepark

Bangsbo Dyrepark

100 td land indhegnet skov og eng med ca. 40 fritgående dådyr og kronhjorte. Især spændende om foråret, når dyrene kælver og om efteråret, når dyrene er i brunst.

Læs mere
Bangsbo Botaniske Have
Foto: Botanisk Have

Bangsbo Botaniske Have

Bangsbo Botaniske Have er beliggende i den sydlige udkant af Frederikshavn omgivet af skov og Bangsbo å i et meget spændende landskab formet af istiden ved den gamle herregård Bangsbo. 

Læs mere