Gå til indhold
Sæby havn

Sæby – østkystens perle

Foto: Destination NORD

Vil du til en populær og charmerende ferieby med hele familien, så er Sæby et hit. Her er der børnevenlige strande, brostensbelagte gader og et fint havnemiljø.

Sæby har alt, hvad dit feriehjerte begærer. Ægte købstadsidyl, museer, kunsthåndværk, grønne skove, havneliv og brede, børnevenlige strande. Så det er ikke uden grund, at Sæby er et af Damarks populæreste feriesteder.

Idyl for alle pengene

På havnen troner Fruen fra Havet, som er en dobbeltsidet galionsfigur i hvid beton, skabt af den norske kunstner Marit Benthe Norheim med inspiration fra skuespillet af samme navn, som Henrik Ibsen skrev efter et ophold i Sæby. Og omkring hende byder havnelivet sig til med ægte maritim stemning, fiskerestauranter og strandpromenade.

Den gamle bykerne er en sand perle; med hyggelige brolagte gader og torve, gamle idylliske huse, lokale kunsthåndværkere og ikke mindst den smukke vandmølle ved Sæby Å. Her er der idyl for alle pengene; her kommer begrebet ”slentretur” for alvor til sin ret.

Midt i naturen

Sæby ligger midt i naturen, med det milde, blå hav på den ene side og indbydende grønne skove på den anden.  Heriblandt Sæbygård Skov, som er et populært udflugtsmål for både sæbynitter og tilrejsende. Skoven lægger med si afmærkede vandre-, løbe- og cykelruter op til både fordybelse og fysisk aktivitet.

Mød os her: