SUP board

Asaa – ægte familieidyl

Foto: Mette Johnsen

På Nordjyllands smukke og børnevenlige østkyst ligger Asaa, en sand ferieperle. Asaa havn byder på ægte havneidyl med rækker af historiske, rødmalede fiskerhuse, der i sommerperioden danner ramme om flere kunsthåndværkeres udstillinger.

I Asaa er havnen byens hjerte. Her udstråler de små, rødmalede fiskerhuse ren landsbystemning, og skulpturen ’Mod hjemve’ pryder havnefronten. Hver sommer kan du nyde kunst fra de lokale kunstnere, og hver søndag er der linet op til kræmmermarked. Havet lokker med SUP-board-ture, og området byder på vandre- og cykelruter for alle aldre.

Her kan man hygge sig blandt lystsejlere og lokale fiskere, med både kultur og socialt samvær – og måske en velfortjent is. På havnen kan man besøge et lille museum med fiskeredskaber, motorer, navigationsudstyr m.m. Hver søndag kl. 10.00 – 16.00 i juli og august måned afholdes der kræmmermarked på havnen, og i juli kan man komme i festhumør ved den årlig Asaa Havnefestival. Du kan også sejle til Asaa året rundt da sejlrenden er permanent farbar, og du derfor ikke går på grund.

Perfekt af natur

Lige syd for havnen ligger den lækreste brede, hvide sandstrand, efter sigende østkystens allerbedste. Naturens eget badeland med perfekte betingelser for både børn og deres forældre. Lavt og ufarligt vand med bølger, der er lige tilpas. Med blåt flag og en strand, der lægger op til et hav af aktiviteter.

Engene omkring Asaa er af det danske miljø- og energiministerium udlagt til vildtreservat. Området er et slags mini-vadehav, og det perfekte pitstop, spisekammer og yngleområde for fugle på træk. Området tiltrækker hvert forår og efterår fugleentusiaster fra nær og fjern, der vil opleve og observere de mange fuglearter, der trækker forbi.

Smag på glæden

En af sommerens helt store begivenheder er hestevæddeløbet, en traditionsrig festdag, der trækker tusindvis af gæster, men der er også en række aktiviteter med udgangspunkt i Asaa Camping. Her er der mulighed for Kitesurfing eller en tur i havkajak, og her er der masser af cykel- og vandreruter.

Vandet ud for Asaa er populært blandt kitesurfere, lige fra øvede kitesurfere med mange timer på vandet, til nybegynderen som prøver det for første gang.

Du kan læse meget mere om Asaa her

Det skal du se i Asaa

Asaa Havnemuseum
Foto: Asaa Havnemuseum

Asaa Havnemuseum

Asaa Havnemusum er et besøg værd hvis man vil genopleve hvordan livet som fisker var i gamle dage. Tag familien med tilbage i historien og få en hyggelig og spændende dag.

Læs mere
Voergaard Slot
Foto: Mette Johnsen

Voergaard Slot

Bag den brede voldgrav og de metertykke mure finder I et af Danmarks smukkeste renæssanceslotte med den fineste, private kunstsamling og de mest uhyggelige spøgelseshistorier.

Læs mere
Dronninglund Storskov og Sømosen
Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Dronninglund Storskov og Sømosen

Naturoplevelser ud over det sædvanlige

Læs mere
Jyske Ås
Foto: Mette Johnsen

Jyske Ås

Smeltende is, sten, grus, ler og sand formede for 15.000 år siden det der i dag er kendt som Jyske Ås, som runger af fortidsfortællinger fra Istiden - lyt efter, måske du kan fornemme den svage hviske...

Læs mere
Dronninglund Slot
Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Dronninglund Slot

Se det flotte slot, som ligger i de smukkeste omgivelser

Læs mere
Klokkerholm Dyrepark
Foto: Destination NORD - Brønderslev

Klokkerholm Dyrepark

Vil du have en dejlig dag med familien, kan du her møde kænguruer, alpakaer, lamaer, silkeaber, kaniner og mange andre dyr.

Læs mere
Dronninglund Kunstcenter
Foto: Dronninglund Kunstcenter

Dronninglund Kunstcenter

Dronninglund Kunstcenter er stedet, hvor kunst, natur og arkitektur mødes i skøn forening.

Læs mere