Gå til indhold
SUP board

Asaa – ægte familieidyl

Foto: Mette Johnsen

På Nordjyllands smukke og børnevenlige østkyst ligger Asaa, en sand ferieperle. Asaa havn byder på ægte havneidyl med rækker af historiske, rødmalede fiskerhuse, der i sommerperioden danner ramme om flere kunsthåndværkeres udstillinger.

Her kan man hygge sig blandt lystsejlere og lokale fiskere, med både kultur og socialt samvær – og måske en velfortjent is. På havnen kan man besøge et lille museum med fiskeredskaber, motorer, navigationsudstyr m.m. Hver søndag kl. 10.00 – 16.00 i juli og august måned afholdes der kræmmermarked på havnen, og i juli kan man komme i festhumør ved den årlig Asaa Havnefestival. Du kan også sejle til Asaa året rundt da sejlrenden er permanent farbar, og du derfor ikke går på grund.

Perfekt af natur

Lige syd for havnen ligger den lækreste brede, hvide sandstrand, efter sigende østkystens allerbedste. Naturens eget badeland med perfekte betingelser for både børn og deres forældre. Lavt og ufarligt vand med bølger, der er lige tilpas. Med blåt flag og en strand, der lægger op til et hav af aktiviteter.

Engene omkring Asaa er af det danske miljø- og energiministerium udlagt til vildtreservat. Området er et slags mini-vadehav, og det perfekte pit-stop, spisekammer og yngleområde for fugle på træk. Området tiltrækker hvert forår og efterår fugleentusiaster fra nær og fjern, der vil opleve og observere de mange fuglearter, der trækker forbi.

Smag på glæden

En af sommerens helt store begivenheder er hestevæddeløbet, en traditionsrig festdag, der trækker tusindvis af gæster, men der er også en række aktiviteter med udgangspunkt i Asaa Camping. Her er der mulighed for Kitesurfing eller en tur i havkajak, og her er der masser af cykel- og vandreruter.

Vandet ud for Asaa er populært blandt kitesurfere, lige fra øvede kitesurfere med mange timer på vandet, til nybegynderen som prøver det for første gang.

Du kan læse meget mere om Asaa her

Mød os her: