Fahrradkarte

Bæredygtige destinationer i praksis

Foto: Michael Fiukowski und Sarah Moritz

Projektet vil sikre, at Destination Nord som destinationsselskab får kendskab til danske og internationale best cases, der kan inspirere fremtidens turismeudvikling.

Projektet er afsluttet, du kan læse resultaterne her

 

Turisme- og oplevelsesøkonomien i Danmark og resten af verden har været hårdt ramt af følgerne af Covid-19. Pandemien har givet anledning til, at vi i fællesskab genstarter dansk turisme på en måde, der sikrer både en langsigtet konkurrencedygtighed.
 
Dette gør vi helt konkret ved, at de danske destinationsselskaber samarbejder om at udvikle turismen i de danske destinationer på bæredygtig vis.

Projektet vil sikre, at Destination Nord som destinationsselskab får kendskab til danske og internationale best cases, der kan inspirere fremtidens turismeudvikling. Projektet sikrer også, at Destination Nord arbejder med konkrete, målbare bæredygtighedsindikatorer.

Projektet består af i alt 3 spor, og Destination NORD har været en del af følgende indsatser:

Bæredygtigt udsyn

Sporet består af tematiske masterclasses, der sætter fokus på forskellige aspekter af bæredygtighed, hvad angår destinationsudvikling. Hver masterclass inkluderer internationale best practice-eksempler og workshops, der har fokus på at levere et konkret output fra hver masterclass.

Destinationer med mening

Sporet indeholder udvikling af et fælles mulighedskatalog af KPI’er og indikatorer for de danske destinationsselskaber samt en prioritering af fælles mål for de danske destinationer. Danske Destinationer udvikler til sidst et manifest for destinationernes bæredygtige ansvar og potentiale for at bidrage til den nationale ambition for området.

Projektets udbytte for dig som aktør:

Projektet fokuserer på at udvikle og udbrede kendskabet til og brugen af bæredygtige metoder i turismen, samt løfte destinationsledelsen i de 19 destinationsselskaber i Danmark – heriblandt Destination Nord. Med øget viden og erfaring med bæredygtige metoder og destinationsledelse vil Destination Nord være bedst muligt rustet til at dele den opnåede viden og dermed understøtte dig som aktør i din bæredygtige udvikling. Det vil i sidste ende kunne øge din konkurrencedygtighed som aktør og din attraktivitet hos gæsterne.

Samarbejdspartnere

Danske Destinationer er projektleder og hovedpartnerne er de 19 destinationsselskaber i Danmark samt Dansk Kyst og Naturturisme.

Tidsperiode

Juni 2021 til maj 2023

Bevillingsgiver

Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Rebekka Schlippe
Kontaktperson

Head of Marketing & Development

rs@destination-nord.dk