Tre mennesker som kigger ned på vandet i havnen

Vand & Waders samler masser af sjove aktiviteter i Sæby, Asaa og Hals

18.8.2023
Foto: Kjetil Løite

Foreninger, ildsjæle og forretningsdrivende har stablet et forrygende program på benene, når festivalen Vand & Waders løber af stablen i Sæby, Asaa og Hals i weekenden 25.-27. august. Kattegatkystens nye festival er for alle og løftes af stærke lokale kræfter.

”Vand & Waders” er Kattegatkystens nye vandfestival, som finder sted i weekenden uge 34 og samler små og store lokale aktiviteter, der til sammen bliver en stor event.

Her kan lokale, tilrejsende og turister glæde sig til alt fra krabbefiskeri til kajaksejlads – det fælles tema er, at aktiviteterne finder sted langs, i, ved eller under vandet. Eventen centreres om byerne Sæby, Asaa og Hals og har som sideformål at styrke lokalområdernes foreninger, ildsjæle og andre gode kræfter ved at samle private, erhverv og foreninger i en fælles ramme.

- Formålet med eventen Vand & Waders er at skabe mere liv og aktivitet ved kysten og i kystbyerne. Når der sker forskellige aktiviteter i en kystby, er det med til at trække folk til - både lokale, folk fra nabobyer og andre områder og turister, der holder ferie i fx feriehuse og på campingpladser. Eventen skal skabe dejlige oplevelser for store og små, der skaber gode minder, forlænger hovedsæsonen og giver lyst til at komme igen, forklarer Anne-Grethe Kramme fra Destination NORD, der står bag Vand & Waders.

Enhver har kunnet byde ind med en aktivitet, hvad enten den er målrettet børn, unge, familier, par, singler eller seniorer. Det er blevet til et spændende og alsidigt program, hvor man i Sæby fx kan opleve madværksted eller komme med ud på en fiskekutter. I Asaa kan de fremmødte smage grillede makrelhotdogs eller hoppe på en flydende trampolin. I Hals kan man prøve en rutsjebane på vandet eller i Egense høste tang og koge tangsuppe. Men det er bare enkelte eksempler, for der er mange andre aktiviteter på programmet med rum til både motion, læring eller bare sjov.

Eksempelvis vil man i alle tre kystbyer kunne male en sten og føje den til en lang søslange, der ved weekendens afslutning bliver målt, så man kan se hvilken by, der har bygget den længste slange.

- Vi er meget glade for og stolte over, at foreninger og erhverv på den måde har kunnet samle så imponerende et program i alle tre kystbyer. Det lover rigtig godt for fremtiden for Vand & Waders, og vi håber, at mange lokale og turister vil lægge vejen forbi havnen i weekenden den 25.-27. august og får en rigtig god oplevelse, siger Anne-Grethe Kramme.

Det fulde program for Vand & Waders skal findes på www.EnjoyNordjylland.dk

Fakta om Vand & Waders:

  • Det er første gang, der afholdes Vand & Waders i 2023, men det er intentionen, at det bliver en årligt tilbagevendende event.
  • Alle kan byde ind med en stor eller lille, gratis eller betalt aktivitet, som arrangeres af lokale kræfter – erhverv, foreninger og ildsjæle. Destination NORD skaber de samlende rammer for eventen og markedsfører de mange store og små aktiviteter under paraplyen ”Vand & Waders”.
  • Fællesnævneren for aktiviteterne i festivalen er, at de finder sted langs, ved, i eller under vandet – det kan fx også være i et nærliggende naturområde eller inde i kystbyerne.