Familie i campingvogn

Hollandsk tv sender camping-program fra Skagen

15.12.2023
Foto: Kjetil Løite

For tredje år i træk har en nordjysk campingplads haft besøg af det hollandske tv-program Camp to Go, der sendes på den nationale tv-kanal RTL4 og har omkring 400.000 seere per udsendelse.

Tv-programmet, der netop er rullet over skærmen i de hollandske hjem, har produceret indslag fra Skiveren Camping og besøgt forskellige oplevelsessteder i Skagen og omegn – derudover er der i samarbejde med VisitDenmark lavet indslag fra yderligere tre danske destinationer.

Samarbejdet er kommet i stand gennem Destination NORD / Enjoy Nordjylland, som varetager den internationale markedsføring af Frederikshavn, Aalborg, Brønderslev og Læsø kommuner. Her er camping en af de største overnatningsformer, og destinationsselskabet ser i stigende grad mod det hollandske marked, som ikke er det største, men hvor camping-glæden til gengæld er stor.

Hollænderne er nemlig særdeles glade for at campere, og så holder de en længere skoleferie i maj, hvor der endnu ikke er så mange gæster fra andre lande. Det gør dem til en meget attraktiv målgruppe.

- At komme på landsdækkende tv er en unik mulighed og den rigtige måde at gribe markedet an. Programmet bliver tilmed produceret af KCI, som er en af de tunge spillere i branchen. Produktionen har været meget professionel, og det har været vigtigt for os at være med i maskinrummet og få indflydelse på, hvad programmet skulle indeholde. Så vi håber, at seerne tager godt imod, siger Birgitte Bak Aastradsen, som er PR og Partner Relations Manager hos Destination NORD / Enjoy Nordjylland.

Camp to Go har denne gang bl.a. besøgt Grenen, Skagens Kunstmuseer, Nordjyllands Kystmuseum, Den tilsandede Kirke, Brøndums Hotel, bunkerne på stranden og sejlet i kajak ved First Camp Grenen Strand og Skagen Sønderstrand.

Fakta om hollændernes camping-interesse

  • I Holland er der ca. 4 mio. aktive campister
  • Der er mere end 560.000 registrerede campingkøretøjer i Holland
  • Camping var i 2022 den største overnatningsform på det hollandske marked og har i 2022 vækstet med 37%

Kilde: VisitDenmark