View of Aalborg with the Aalborg tower in focus

Et udstillingsvindue til verden åbner sig

22.11.2023
Foto: Kjetil Løite

Når konferencen CCUS Forum 2023 løber af stablen den 27.-28. november i Nordkraft i Aalborg, er det en sejr til en by, der er lykkedes med at positionere sig internationalt som udviklingscenter for de teknologier, der skal sikre den grønne omstilling.

CCUS står for Carbon Capture Utilization and Storage, en meget vigtig løsning på globale udfordringer med at reducere CO2.

Aalborg er valgt som værtsby for konferencen, fordi vi kan fremvise konkrete anlæg og tests fra virkeligheden med hjælp fra bl.a. Aalborg Universitet, Port of Aalborg, Aalborg Portland og Business Region North Denmark.

Aalborg er nemlig et erhvervsmæssigt centrum for udvikling af grønne teknologier med Aalborg Universitet i midten og virksomheder som Aalborg Portland og Port of Aalborg som en vigtig del af værdikæden.

I fremtiden skal vi have mange flere konferencer og erhvervsdelegationer i Aalborg og Nordjylland, der kommer hertil fra andre lande for at lære om den danske forsyningsmodel, danskudviklede produkter og dansk forskning i verdensklasse inden for fx vedvarende energi.

Potentialet er stort, og derfor er det et strategisk fokuspunkt hos Destination NORD at tiltrække konferencer inden for grønne teknologier og at skabe et specialiseret setup, der kan planlægge erhvervsdelegationsrejser og tage imod specialister fra hele verden, der kommer hertil for at lære og opleve på første hånd.

Det seneste år har vi arbejdet målrettet på at lægge grundstenene til det fortsatte strategiske arbejde med at tiltrække konferencer inden for energi- og klimaområdet og etablere kompetencerne og kontakterne til at varetage rollen som ”døren til Nordjylland” for de, der er interesserede i at komme hertil for selv at opleve det høje niveau hos b.la. universitet, kommuner og virksomheder.

Vores opgaver i den forbindelse kan være mangeartede, men vi ser især vores rolle som kontaktskaber og døråbner. Vi kan fx finde de rette eksperter på Aalborg Universitet, håndtere budprocesser, site inspections og bistå med markedsføring. Delegationer og ekskursioner er med til at underbygge place branding ved at sprede kendskab til lokale løsninger på globalt niveau.

Som optakt til, at Aalborg blev valgt som værtsby for CCUS Forum, har Convention-teamet hos Destination NORD (Aalborg Convention Bureau) fx været kontaktpunkt til lokale virksomheder, vist Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet rundt på site inspections og fundet relevante lokale leverandører til den grønne omstilling og gode cases.

CCUS Forum er et vigtigt udstillingsvindue for Aalborg i den forbindelse, men det er også ”kun” et godt eksempel på, hvad vi skal gøre meget mere af.

Det er med meget stor fornøjelse, at vi byder EU-kommissionen, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Kong Frederik X velkommen til Aalborg – og velkommen til fremtiden!