Coastour

Destination Nord inviterer til COASTOUR workshop

14.2.2024
Foto: Destination Nord

Nu kan små og mellemstore virksomheder inden for kyst- og naturturismen ansøge om tilskud til forberedende aktiviteter ifm. deres bæredygtighedscertificering og andre aktiviteter inden for den grønne omstilling. 

Formålet i COASTOUR (COASTOUR – Sustainable and Resilient Transformation of the Rural Coastal Tourism Industry) er at skubbe på en bæredygtig og modstandsdygtig omstilling af turismebranchen i kyst- og naturområder.

I projektet er der afsat midler til, at 16 danske turismevirksomheder kan få støtte til at realisere deres bæredygtighedsambitioner. I praksis foregår det ved, at du ansøger om en ”bæredygtighedsvoucher” på op mod 67.000 kr/9000 EUR. I dette projekt er der ingen medfinansiering, dvs. du skal ikke selv have penge op af lommen (du skal dog lægge penge ud til betaling af dine udgifter, men disse bliver refunderet), og du skal ikke registrere timer.

Midlerne uddeles igennem to runder og i første runde uddeles midler til op til 12 virksomheder. Sidste frist for indsendelse af ansøgning til puljen i runde ét er d. 12. marts 2024. Datoen for runde to offentliggøres senere via hjemmesiden. Ansøgninger fra virksomheder i udkantsområder, ved kysten og op til 50 km fra kystlinjen vil blive prioriteret.

Hjælp til ansøgningen? Kom til vores workshop

Som turistaktør i Destination Nord tilbydes du at deltage i en (gratis) workshop på vores kontor i Aalborg, hvor en repræsentant fra Norddanmarks EU-kontor står til rådighed og hjælper med input til udfyldelse af ansøgningen – på stedet. Workshoppen finder sted tirsdag d. 5. marts kl. 9.00-12.00 på 13. etage i Nordkraft. Tilmeld dig hos Anne Voss senest torsdag d. 29. februar kl. 15.30 på anne.voss@destination-nord.dk hvis du ønsker at deltage i workshoppen. Ansøgningen kan skrives på dansk!

Hvilke aktiviteter kan du søge tilskud til:

Støtten kan bruges til at dække virksomhedens omkostninger i forbindelse med: ansøgning til EU’s eco-label/EMAS certificeringer, ansøgning om miljøcertificering, forundersøgelser, fremstilling af prototyper, pilot tests, demonstrationer, IT-systemer, eksterne konsulenter, deltagelse i kurser inden for en bred række af emner inden for grøn og digital omstilling, samt rejseomkostninger i forbindelse med deltagelse i turisme events og meget mere. Søg gerne til en kombination af aktiviteter.

Projektet er medfinansieret af Europa Kommissionen. Partnerne i projektet er NordDanmarks EU-Kontor og Dansk Kyst og Naturturisme samt partnere fra Portugal, Slovenien, Litauen og Italien.

Læs mere om kriterierne for at søge puljen og find linket til ansøgningsformularen her: https://eu-norddanmark.dk/about-coastour/

Du kan også med fordel se webinaret, Coastour Open Call for applications – her: https://www.youtube.com/watch?v=08nTkVBASxE