Svampe og sanke

En guide til stop madspild

Foto: Freya McOmish, Scandinavia Standard

Hvert år går en tredjedel af verdens fødevarer til spilde, nok til at brødføde 3 milliarder mennesker. Dette omfattende problem belaster ikke kun miljøet, idet 10% af drivhusgasemissionerne stammer fra madspild, men har også en betydelig indvirkning på samfundet og økonomien.

To innovative initiativer, Too Good to Go og DAKA ReFood, adresserer dette enorme problem og gør det lettere for virksomheder at bidrage til den grønne omstilling.

Too Good to Go giver virksomheder mulighed for at sælge deres overskudsmad til reducerede priser gennem en mobilapp. Ved at tilslutte sig Too Good to Go kan virksomheder mindske madspild, øge synligheden og tiltrække nye kunder, samtidig med at de beskytter miljøet. Alle, lige fra grønthandlere til pizzeriaer og supermarkeder til sushirestauranter, kan deltage og sikre, at maden bliver spist i stedet for spildt.

Daka ReFood tilbyder skræddersyede løsninger til virksomheder til genanvendelse af organisk affald. Ved at sortere madaffald kan Daka ReFood genanvende det til grøn energi, klimavenlig varme, gødning og 2. generations biodiesel. De tilpasser deres bæredygtige løsninger til virksomhedernes behov og gør det nemt at sortere. Daka ReFood hjælper virksomheder i service- og fødevarebranchen, fra små kantiner til store supermarkeder, med at få afhentet og genanvendt madaffald på en effektiv måde.

Ved at implementere løsninger som Too Good to Go og Daka ReFood kan virksomheder aktivt bidrage til at reducere madspild, forbedre deres bundlinje og styrke deres bæredygtighedsprofil ved at positionere sig som ansvarlige aktører i kampen mod madspild.

Events 

Afholder I events, hvor der er store mængder overskydende mad kan I indgå et samarbejde med organisationer, der kan overtage overskudsmaden (fx Kirkens Korshær). Ved at etablere effektive partnerskaber kan overskydende mad fra events relativt nemt omdirigeres til sociale institutioner eller velgørende formål, hvilket ikke blot reducerer spildet, men også gavner samfundets sårbare grupper. Læs guiden til, hvordan du starter samarbejdet