Aalborg Havnefront
Jomfru Ane Park

Aalborg - bæredygtige valg

Foto:Patrick Bo Elkjær og Sofie Steensen Nielsen&Enjoy Nordjylland

Aalborg skaber rammerne for bæredygtige valg!

Byen, der træffer aktive valg i en bæredygtig tankegang. En by, hvor der er plads til alle og det gode liv. Identitet i alle byens kroge. Klimaforebyggelse med en friskere atmosfære og grønne tiltag i byens parker og skjulte unikke områder.
Konference i AKKC

Foto:Destination NORD

Venues

Begivenheder med god samvittighed. Bæredygtighed som fokuspunkt. Socialt ansvar med fokus på at gøre en forskel. Du som gæst, dit valg gør en forskel.
Aalborg Kongres og Kultur Center
Enjoy Nordjylland

Aalborg Kongres & Kultur Center

I efteråret 2017 var Aalborg Congress & Culture Center det første sted i Danmark, der modtog ISO 20121 -certificering for bæredygtige arrangementer. Aalborg Congress & Culture Center har bagefter opnået en certificering for deres arbejde med FN’s mål for bæredygtig udvikling gennem DNV GL’s verdensmålscertificering. Aktiv handling tages i mål med sundhed og velvære, bæredygtig energi, ansvarligt forbrug og produktion, klimaindsats og partnerskab for handling. Bæredygtighed og gæstfrihed går hånd i hånd på Aalborg Congress & Culture Center, hvor fokus er at byde kunder og besøgende velkommen, hvor de kan sikres, at bæredygtighedsfaktorer er blevet overvejet i alle praksis og faciliteter.

Råt & Godt
Destination NORD

Råt & Godt

Et bæredygtigt møbelværksted, materialebank og iværksætteri er forretningsområderne for Råt & Godt. En socialt ansvarlig og bæredygtig virksomhed i hjertet af Aalborg, hvor det er i højsædet at kunne tilbyde en helhedsorienteret beskæftigelsesproces for unge, der ikke trives i uddannelse eller job. De unge hjælper med at bygge skræddersyede møbler og inventar af genbrugsmaterialer til private, virksomheder og institutioner. Produktionen er blevet udvidet til også at lave børne- og ungdomsmøbler af genbrugsmateriale. 'Urban City' er et socialt arbejdsfællesskab for kreative iværksættere og kunstnere, hvor kulturelle og sociale arrangementer kan afholdes i rå rammer, der inspirerer til nytænkning.

Frontfacade - Musikkens Hus
Enjoy Nordjylland

Musikkens Hus

Fundamentet for Musikkens Hus er bygget op omkring, at kulturen skal være bæredygtig og bidrage til at skabe både miljømæssig og social forandring. For at imødekomme det miljømæssige har man især fokuseret på nedbringelse af CO2-udledningen, hvor man i 2020 modtog den omfattende DGNB-certificering i guld inden for kategorien ”Bygninger i drift”. Musikkens Hus er det første koncerthus i Danmark, som er blevet DGNB-certificeret. Det sociale ansvar er en vigtig rolle for Musikkens Hus med en lang række arrangementer herunder Plejehjemskoncerter, Demenskor og Det Rullende Kulturakademi. Musikkens Hus har implementeret bæredygtige indsatser inden for flere af verdensmålene:

6: Rent vand og sanitet
7: Bæredygtig energi
8: Anstændige jobs og økonomisk vækst
9: industri, innovation og infrastruktur
11: Bæredygtige byer og lokalsamfund
12: ansvarligt forbrug og produktion

Cykeltur langs fjorden

Bæredygtige oplevelser i naturen

Foto: Destination Nord

Kom ud – kom i gang!

At opleve den skønne natur og vælge bæredygtigt behøver ikke at være kedeligt! Du kan være kaptajn på egen båd, fodre dyrene, gå på vandretur og meget mere. Kom i gang – kom ud!

Aalborg Zoo

Foto:Aalborg Zoo

Aalborg Zoo blev miljøcertificeret med ISO 14001: 2015 i 1999, som den første zoologiske have i verden. Dette har ført til et øget fokus på miljøet med mange års bestræbelser på at begrænse og reducere negativ miljøpåvirkning og arbejde strategisk med FN’s verdensmål. Aalborg Zoo fokuserer på følgende områder: Reduktion af forbruget af naturressourcer - især af vand, varme og energi. Genbrug af ressourcer gennem affaldssortering. Bevidst valg af materialer f.eks. FSC-mærket træ og valg af produkter, der er lokalt producerede eller økologiske. Aktiv deltagelse i naturbeskyttelsesprojekter lokalt såvel som internationalt. Formidling for at øge bevidstheden blandt deres publikum om miljøet og forbindelsen til naturbeskyttelse samt forskningssamarbejde, der kan bidrage til ovenstående punkter.

GDS-Index

Vi har deltaget i GDS -indekset - et globalt præstationsrangeringsværktøj - siden 2016. GDS -indekset gør det muligt for os at drive fremskridt i en bæredygtig udvikling af vores destination, DMO og kommune ved at engagere branchens interessenter, lokalsamfund og regering. Som en del af GDS-bevægelsen er vi en del af et netværk af destinationer, der stræber efter en langvarig genopbygning af vores sektor og dermed fortsætte med at vokse sammen, dele bedste praksis og fejre succes.