Aalborg Convention Bureau
Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn flyver øverst og lander på førstepladsen

Foto: Destination NORD

Aalborg Lufthavn er landets tredje største lufthavn, som forbinder Aalborg og Nordjylland med både ind- og udland med direkte flyvninger og tilgængelighed i verdensklasse.

Lufthavnen opnår stor anerkendelse af de rejsende for tilgængeligheden og gode passageroplevelser, hvor den rolige atmosfære samt en ekstraordinær god og nærværende service bliver fremhævet som særlige kvaliteter. Det er nemt at komme hertil og videre til din destination, hvor mødet eller konferencen skal holdes, og vi hjælper dig gerne med at planlægge rejsen.

Foretrukket af de rejsende

Tre gange i streg er Aalborg Lufthavn blevet kåret som den bedste lufthavn i Danmark af de rejsende, som foretrækker den frem for de otte øvrige danske lufthavne. Prisen som Danmarks bedste er givet gennem Danish Travel Awards, der er blevet afviklet i 2019, 2022 og 2023 for at hylde den danske rejse- og luftfartsbranche. Det er blandt andet ruteprogrammet og faciliteterne i Aalborg, der er blevet fremhævet. Også internationalt har lufthavnen gjort sig bemærket med titlen som ”Verdens bedste loungeoplevelse”. Aalborg Lufthavns Lounge er kåret som den bedste ud af 162 lounges på verdensplan for året 2021 i en passagerundersøgelse for rejsende med KLM og Air France.

Aalborg Lufthavn - KLM fly

Foto:Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn - ankomst

Foto:Michael Damsgaard

Direkte forbundet med verden

Aalborg Lufthavn er ikke længere væk end en kort flyvetur fra store lufthavne med en rejsetid på kun 35 minutter fra København og 65 minutter fra Amsterdam. Lufthavnen er blandt andet forbundet direkte med destinationer som London Belfast, Edinburgh, New York, Barcelona, Alicante, Napoli, Lissabon, Oslo og mange andre.

Med flere daglige forbindelser til store knudepunkter kommer dine møde- eller konferencegæster bekvemt til Nordjylland – og det helt unikke er, at der kun er ti minutter fra lufthavnen til den centrale del af Aalborg.

Martin Svendsen, CCO, Aalborg Lufthavn

Kom til og fra lufthavnen

Den gode placering og infrastruktur skaber en effektiv forbindelse til og fra hele Jylland. Det er nemt og hurtigt at komme til og fra Aalborg Lufthavn med den kollektive trafik. Du kan tage bussen til og fra lufthavnen, hvor der er afgange flere gange i timen. Det er også muligt at tage toget direkte til lufthavnen sydfra, hvor sidste stop er få hundred meter fra hovedindgangen. Der kører tog to gange i timen til og fra Aalborg Lufthavn.

Aalborg Lufthavn

Foto:Aalborg Lufthavn

Grøn omstilling

I arbejdet med bæredygtig omstilling er Aalborg Lufthavn i 2021 blevet akkrediteret som en CO2-reducerende lufthavn igennem det internationale program Airport Carbon Accrediation. Udover konkrete tiltag i lufthavnen er der investeret i en lokal klimakompensation gennem omlægning af vedvarende græs- og naturarealer på øen Egholm tæt på lufthavnen, der i tilgift styrker den nordjyske natur. Lufthavnen ønsker at gå foran og hæve barren for den grønne omstilling af luftfarten og er med i PtX-partnerskaber for at tilbyde helt grønne indenrigsflyvning i fremtiden. Det gavner både klimaet, Aalborg Lufthavn og hele Nordjylland.

Få hjælp til at planlægge rejsen

Tag fat i Aalborg Convention Bureau for at drøfte, hvordan dine møde- og konferencegæster kommer godt og sikkert frem. Vi er nonprofit, og rådgiver dig gratis på baggrund af erfaring.