Par i Skagen

Guide: To dages nydelse i Skagen

Foto: Kjetil Løthe

Det helt særlige lys og en stemning, der ikke matches andre steder i Danmark. Velkommen til Skagen: den perfekte destination for feinschmeckere, naturelskere og kunstinteresserede.

For dig, der er vild med langsomme morgener ved overdådigt dækkede borde, gerne vil opleve en natur uden lige og ikke går på kompromis med den seng, du skal sove i. I Skagen kan du få det hele, og her får du vores bud på to magiske dage i Danmarks nordligste by.

Dag 1

Morgen

Læg blødt ud med godt surdejsbrød og varm kaffe på Skagen Bageri & Café på Sankt Laurentii Vej, så du lægger en god bund til en dejlig og lang dag. Vi synes, du skal fortsætte til noget af det, Skagen er mest kendt for – nemlig Skagens Kunstmuseer, hvor du på Skagen Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus kan komme helt tæt på virke og værker. Museumsshoppen er også oplagt at besøge – måske kan du tilmed være heldig at se konservatorerne arbejde i værkstedet.

Middag

Lige ved siden af Skagens Museum finder du dit frokost-spot: Brøndums Hotel, hvor der stadig trancheres, flamberes og fileteres ved bordet. Her smager maden bare bedre, og du kan blandt andet få traditionelt dansk smørrebrød og nyde signaturretten stjerneskud.
Så er det ned til vandet og op langs den skønne Sønderstrand. Først støder du på vippefyret, og lidt længere nordpå ser du Det Grå Fyr – et majestætisk monument midt i naturen. Her kan du slå dig ned og kigge efter fugle eller gå helt til tops og nyde udsigten. Nu kan du så smutte til Skagen Odde Naturcenter eller tage Sandormen til Grenen, hvor Skagerrak og Kattegat mødes.

Aften

Spis din aftensmad hos Blink på Fyrvej. Her spises lokalt – frisk fisk, grønt fra egen mark, æg fra Bøgebæk, bær fra Knud på Eskebæk og tang fra stranden. Afslappet atmosfære og fuld fart på smagen. Afslut dagen i Kulturhus Kappelborg, der afholder alt fra events og koncerter til foredrag. Der er arrangementer både på hverdage og i weekender, og genrerne spænder utroligt bredt, så der er noget for alle. Hold fx øje med lørdagene, hvor der ofte er eftermiddagsjazz.

Som det sidste: Find vej til Solnedgangspladsen i Gammel Skagen, og se de sidste solstråler danse, inden du smutter til køjs på Ruths Hotel i et af de fine værelser med badehotelsstemning

Dag 2

Morgen

Efter en dejlig nats søvn kan du måske fristes til en morgendukkert, inden du sætter dig til bords ved den lækre morgenbuffet. Mæt og glad skal du en tur rundt i Gammel Skagen, der er det oprindelige fiskerleje, hvor de gule huse ligger drysset som perler ud over landskabet.

Nu går turen til Skagen Havn og Maskinrummet på Jollevej, hvor du blandt andet kan nørde motorer og få svar på alt mellem himmel og jord.

Middag

Godt oplyst skal du blot gå kort til de ikoniske røde fiskepakhuse, som rummer Skagen Fiskerestaurant, der i over 50 år har serveret frisk fisk og live-musik.

Med faste kunstnere og skiftende udstillinger lokker Galleri Wolfsen dig nu indenfor til et nysgerrigt kig, inden du fortsætter til gågaden og Sankt Laurentii Vej, hvor du blandt andet kan shoppe hos Bellevue Vintage.

Nu kan du enten tage bilen eller leje en cykel for at tage en kort tur på ca. 2,5 km til Den tilsandede kirke, hvor du kun kan se tårnet – resten er begravet i sand. Bagefter kan du trille de ca. 14 km til Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit, der hvert år bevæger sig hele 15 meter.

Aften

Slut en herlig dag af med at tjekke ind på dit hotel – Color Hotel Skagen – hvor du bør besøge hotellets egen restaurant, Restaurant Holger. Her spiser du nordisk med et touch af Skagen, og du kan besøge det helt unikke walk-in vinskab og finde en vin, der passer perfekt til din menu.

Efter to dage i Danmarks nordligste by og med bagagen fuld af oplevelser, hav til begge sider og kunst i alle afarter kan du nu trygt falde til ro på byens eneste 4-stjernede hotel.