Tips til en grønnere vandretur

Her kan du finde information om, hvordan dine vandreture kan blive grønnere.  

6 gode råd til en grønnere vandreferie i Nordjylland

 1. Overnatning: Vælg en af destinationens mange miljømærkede overnatningssteder, eller forhør dig hos dit ønskede overnatningssted, om der arbejdes med miljøvenlige tiltag. Du kan også tjekke om de er Green Key certificeret.
 2. Mad: Spis lokale, gerne økologiske, råvarer og minimer dit forbrug og madspild. På restauranter kan de kigge efter det økologiske mærke og bede om en doggybag til evt. madrester. Det er helt ok at tage rester med hjem.
 3. Pakkeliste: På din pakkeliste kan der tilføjes drikkedunk og madkasse. Så du undgår engangsplast og anden unødig emballage, når du pakker mad til dagens vandretur.
 4. Transport: Vælge en grønnere transportform til og fra destinationerne. Til vandreturenes startpunkter (Frederikshavn, Skagen og Hals) er der mulighed for offentlig transport fra Aalborg.
 5. Affald: Sorter dit affald – forhør dig på overnatningsstedet, hvordan du skal deponere dit affald korrekt. Under dagens vandretur kan du samle skraldet og sorterer det når du ankommet til dit overnatningssted.
 6. Naturen: Når man færdes i naturen, er det vigtigt at have en sporløs færden. Det betyder at der ikke må efterlades affald og man skal tage hensyn til naturen ved ikke at forstyrre fugle eller andre dyr. Hvis du vil overnatte i naturen og lave bål, så brug etablerede overnatningsmuligheder som shelter og efterlad ikke spor efter bålet.

Når du skal finde overnatningssted, kan du kigge miljømærket Green Key. Hoteller med Green Key gør en indsats for at passe på miljøet og fremme den grønne omstilling. Så vælger du et Green Key hotel, er du automatisk er med til at passe på miljøet, da hotellet lever op til Green Keys skrappe miljøkrav.

Gode grunde til at overnatte på et Green Key Hotel

 • Du vælger en grøn virksomhed og støtter op om den grønne omstilling.
 • Du sover og opholder dig i et godt indeklima og derfor mindre risiko for allergi, da der benyttes minimum af kemikalier, røgfrie værelser og optimeret ventilation.
 • Du rådgives om, hvordan du beskytter miljøet.
 • Du sover med god samvittighed.
 • Du opnår stadig høj kvalitet og service

Kilde: https://www.green-key.dk/

Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke. Spisemærket findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).

Kilde: Det Økologiske Spisemærke (oekologisk-spisemaerke.dk)