Pige med grøntsager

Økologiske og bæredygtige spisesteder i Nordøstjylland

Foto: Niclas Jessen

I Nordjylland er der mange muligheder for at få et lækkert og lokalt produceret måltid. Og samtidig kan du spise økologisk, bæredygtigt og plantebaseret.

Der findes mange lækre restauranter og spisesteder på det nordjyske landkort, som ønsker at give dig en bæredygtig og økologisk oplevelse. Gennem godkendte certificeringer kan de dokumentere deres store indsats.

Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder, som viser hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).

Green Restaurant tildeles restauranter, som ønsker at gøre en ekstra indsats for at være bæredygtige og passe på miljøet, og som kan dokumentere denne indsats.