©  Foto:

Modvind i Østerby - Restaurant, café, bar og hotel

Modvind - restaurant, cafe, iskiosk, cafe, bar, krostue, og hotel - er samlingsstedet i Østerby på Læsø. Spisested med pizzaer, selskaber, smørrebrød, catering, grill-aftener, take-away og meget mere.

På Østerby Havnegade 7 tæt på havnen og Hummerpladsen finder du Modvind - Spisested, restaurant, cafe og pizzaria - med meget mere. Her er både a la carte, take-away og mad ud af huset.

Stedet var før kendt som Østerby Hotel og Kro og rummer mange års historie - alt sammen noget, som nu føres videre med stil af Thomas og Gitte - begge uddannede kokke med en fortid til søs samt i Vesterø, hvor de gjorde Vesterø Deli til et yndet spisested på havnen.

Læsø Modvind i Østerby_Hotel og cafe og spisested

Dedikationen til den gode service, den gode mad og den gode stemning er taget med til Østerby, hvor rammerne nu byder på  restaurant, café, bar, indeservering, udeservering og mange festlige initiativer. Og så er der da også hotel på førstesalen med 6 fine værelser. Og krostue i tilgift. Aldrig en kedelig dag!

Hjemmelavede pizzaer i topkvalitet

Klik på billedet og se Modvinds menukort på Facebook

Læsø Modvind i Østerby_restaurant og cafe og spisested

Modvinds pizzaer lagde sammen med den helt særlige stemning i service og servering grunden til deres fortjente succes - og det bliver forstærket af mange andre elementer i deres lille etablissement.
Der er kun 11 numre på pizzakortet, og det er nok fordi alt er hjemmelavet fra bunden. Samtidig hyldes et princip om minimalt madspild og bæredygtighed, så der reklameres ofte med, at nu er der kun 5 tilbage - først-til-mølle. Sådan er det. Vil man nyde, må man yde - her gælder det altså om at være ude i god tid, selv om man da kan være heldig 2 minutter i lukketid.

Det gode fyld til pizzaerne kan for megets vedkommende også sagtens havne i en durumrulle eller en salatbowle, så det føres også hos Modvind - samme høje kvalitet og appetitlige anretning.

 

Fish'n'chips med ærtemash, bøfsandwiches og mere til.

Læsø Modvind i Østerby_restaurant og cafe og spisested

Menukortet og konceptet hos Modvind er altid en anelse i forandring - lidt afhængig af sømandens moods eller Gittes idéer.
I en periode er der fish'n'chips, naturligvis med lokal hvid fisk, grove frites og så et twist af mashed peas - ærtemos - til dyppelse. Bøfsandwich i klassisk eller jysk stil med det hele.

 

Ja-tak-tilbud

Læsø Modvind i Østerby_restaurant og cafe og spisested

Med jævne mellemrum finder Modvind på lidt sjove påfund - ja-tak-tilbud en stille fredag, og udeservering andre dage med grill i baghaven. Fælles for det hele er, at det annonceres på deres Facebook, som med 1800 følgere i skrivende stund må sige at være ret godt stillet.

Smørrebrød og catering

Læsø Modvind i Østerby_restaurant og cafe og spisested

Modvind leverer også mad ud af huset eller kan bookes til selskaber - her er plads til i omegnen af 50 personer lidt afhængig af bordplan. Modvind står også for catering til arrangementer, og på samme måde som med de almindelige retter er alt lavet fra bunden med kærlighed og ofte et kreativt og kulinarisk twist, som fortæller, at der er fagfolk ved gryderne.
Har man brug for en madpakke til en vandretur eller er man en gruppe ravjægere eller mountainbikere på tur mod Bløde Hale, så er der også plads til lidt forplejning på turen - fx i form af lækre flæskestegssandwiches...

Læsø Modvind i Østerby_restaurant og cafe og spisested

 

Morgenmad til gæsterne

Læsø Modvind i Østerby_restaurant og cafe og spisested

Med et hotel som en del af pakken på Modvind er der naturligvis også behov for at sørge for den morgenmad, som er en del af værelsets i øvrigt meget rimelige pris. Den kan sagtens indtages på værelset eller i restauranten.

Gode links:

Vores menukort på Modvind

VisitLæsøs kalender

Læsøfærgen booking

Book Modvind via Pakkerejser