©  Foto:

La Locanda dei Liberati

La Locanda dei Liberati er Aalborgs anmelderroste italienske restaurant, der byder på autentisk og ægte italiensk mad. Den romerske ejer, Carlo Liberati, har selv kokkehatten på når komfuret er tændt.

La Locanda byder dig velkommen ind i en intim og hyggelig restaurant, der er placeret i en af Aalborgs ældste og bevaringsværdige bindingsværkshuse, Brix Gaard fra 1600-tallet. Menuen udskiftes efter sæsonens råvarer, så du altid får en smagsoplevelse udover det sædvanlige.

Autentisk, italiensk stemning
Før La Locanda kunne flytte ind i den gamle og kendte bygning, skulle denne renoveres. For at kunne opretholde den autentiske byggestil, blev der brugt italienske 1600-tals kvalitetsfliser og nøje udvalgt keramik i den kendte almuestil. Carlo Liberati hyrede også et hold italienske brolæggere til gårdspladsen for at lave det helt rigtige italienske mønster. Dermed har han med La Locanda dei Liberati skabt et ”Lille Italien” i hjertet af Aalborg.

La Locanda dei Liberati
Locanda betyder den lokale/byens kro, mens Liberati både er Carlos efternavn og betyder den frigjorte. Navnet La Locanda dei Liberati passer godt, idet han med La Locanda dei Liberati har fået sit eget fristed, hvor han kan lave netop den fantastiske og velsmagende mad, han brænder for at lave.

Vinkortet byder på masser af spændende vin af især toscansk og piemontesisk afstamning, men også andre mere ukendte italienske druesorter er repræsenteret på kortet. Tjenerne har en god viden om de forskellige vine og druesorter, og derfor kan de vejlede om anbefaleseværdige vine til de forskellige retter.

Fornem nominering
Den Danske Spiseguide har nomineret La Locanda dei Liberati til den fornemme pris Årets Spot: Best 2015 Ristorante Autentico Italiano Rustico Roots. Restauranten er blandt de tre slutnominerede ud af alle italienske restauranter i Danmark. Også Danmarks største restaurantguide, White Guide, har medtaget restauranten i sin guide over anbefaleseværdige spisesteder i Danmark.

Foruden det har både Madkunst i Børsen, Nordjyske og andre medier rost La Locanda dei Liberati for den velsmagende, enkelte og autentiske italienske mad, samt den lille italienske oase, der er blevet skabt i de smukke gamle bygninger i hjertet af Aalborg. Det tilrådes at bestille bord, da restauranten er meget populær og intim og kun har plads til 60 gæster.

Restauranten har altid åben 2 timer efter, at køkkenet er lukket.

Læs mere om La Locanda dei Liberati i Aalborg...