Aalborg Rådhus
Rådhuset på Gammeltorv er bygget i 1762 i senbarokstil og dannede indtil 1912 rammen om Aalborg Kommunes administration. I dag bruges rådhuset bl.a. til borgerlige vielser.
Det oprindelige rådhus blev nedtaget i 1757 for at gøre plads til det nye Aalborg Rådhus. Indtil 1912 var den kommunale administration samlet i dette rådhus. Helt op til 1970, hvor Aalborg Kommune blev lagt sammen med 12 andre kommuner, holdt byrådet sine møder på 1. sal i den gamle bygning på Gammeltorv.
Byrådsmøderne afholdes nu i Medborgerhuset og kommunens forvaltninger og administration er spredt over flere forskellige adresser i byen, bl.a. Boulevarden 13. Rådhuset har i sine ”unge dage” fungeret som både arrest, byting og festsal for borgerne.
Danmarks mindste rådhus
Det gamle rådhus i Aalborg er en lille bygning, som med sine lette former og beskedne virkemidler tegner sig som en repræsentant for senbarokken og rokokoen. Aalborg Rådhus kan ”prale” af at have titlen som Danmarks mindste Rådhus set i forhold til byens indbyggertal. Over indgangsdøren ses Frederik 5.'s valgsprog "Prudentia et Constantia" som betyder "Klogskab og vedholdenhed”.
I julemåneden kommer det gamle rådhus til sin ret når der pyntes op til det store julemarked på Gammeltorv.