Det sker i marts

Foto: Kjetil Løite

Vi byder forårets første måned marts velkommen. Marts måned byder på sjove og lærerige begivenheder for voksne og børn. 

Kunst og Kultur Gif

Introduktion til skagensmalerne (alle weekender 11:00-11:25) Hvem var skagensmalerne? Hvorfor kom de til Skagen, og hvad inspirerede dem? Få en spændende introduktion til en af Danmarks mest berømte kunstnerkolonier, som opstod i den lille, nordjyske by i anden halvdel af 1800-tallet. Gratis for museets gæster. Tilmelding er nødvendig. Sted: Skagens Kunstmuseum.

Månedens historie på Nordjyllands Kystmuseet (flere datoer) Hver måned dykker Nordjyllands Kystmuseum ned i forskellige temaer. I Sæby kan du høre om den berømte billedkunster Albert Kongsbak og hans tilknytning til Sæby. I Frederikshavn kan du komme med på en rejse i havets dyb, hvor du bliver klogere på museets mariarkæologiske arbejde. I Skagen vil du høre om ”de uønskede”. Indtil få årtier siden bæev tusindvis af danskere stemplet som uønskede i samfundet og gemt væk på anstalter. Men i marts måned kaster Kystmuseet lys over nogle af de gribende skæbnefortællinger. Sted: Nordjyllands Kystmuseum.

3. stop fra Gug (14. mar.) 3. Stop fra Gug er Aalborg Teaters fantastiske, kendte og ustyrligt morsomme improgruppe. Sammen med deres velspillende band er de toptunede og i kampform og klar til at underholde publikum med deres mavekrampefremkaldende improteater. Publikum leverer stikordene, og Gug’erne er morsomme på kommando. Alt er improviseret, og intet er aftalt på forhånd! Sted: Aalborg Teater.

Under pres- krig, diplomati og magtarkitektur i tiden omkring Kristi fødsel (13. mar.) Foredraget fortæller om de fornemme grave ved Hedegård, om de nye geofysiske undersøgelser af bopladsen og om de germanske stammers reaktion på romernes militære tilstedeværelse i det nordtyske område. Sted: Aalborg Historiske Museum.

Ny udstilling: Polke, Kiefer & Baselitz på Kunsten (27. mar.) Krig, krise og tabuer kan være generator for nybrud og kunstnerisk udvikling. Efter Anden Verdenskrig tog tre mestre i tysk kunst livtag med historien med et nyt, banebrydende, kunstnerisk blik på Tyskland. Sted: Kunsten, Museum of Moderen Art. 

Rundvisning på slottet i påsken (23.- 31. mar.) Kom på en personligt formidlet rundvisning af de dygtige og engagerede guideteam, som sørger for, at I under jeres besøg på Voergaard får alle de gode historier om Biskop Stygge Krumpen, Ingeborg Skeel og ikke mindst den utrolige historie om den seneste ejer Grev Ejnar Oberbech Clausen. Historierne fra slottet kommer vidt omkring og forgrener sig til både Danmarks og Europas historie. På rundvisningen får du lejlighed til at komme helt tæt på samlingen og opleve de smukke stuer og saloner. Sted: Voergaard Slot.

Musikkens Hus 10 års jubilæumskoncert (29. mar.) Fredag 29. marts er det 10 år siden, Musikkens Hus slog dørene op på det, som nu hedder Musikkens Plads. Det fejrer vi med denne jubilæumskoncert fyldt med smukke musikalske øjeblikke fra en række kunstnere, som alle har haft betydning for husets historie og/eller vil være med til at tegne husets fremtid. Sted: Musikkens Hus.

Børneoplevelser Gif

Kunst-Lab- Værksted for alle (Hver søndag) Hver søndag inviteres du ind i vores kreative værksted, Kunst-Lab, hvor du kan arbejde med forskellige materialer og deltage i små, kunstneriske eksperimenter. Sted: Kunsten Museum of Moderen Art, Aalborg. 

Utzon Univers: Workshop med Lego, Minecraft og virtual reality (2. & 3. mar.) Kom og byg som Jørn Utzon i LEGO og Minecraft. Og oplev dit fantastiske byggeri med VR-briller på. Sted: Utzon Center, Aalborg. 

BaBu-dag i Aalborg Zoo (9. mar.) Kom og oplev en spændende og lærerig dag i Aalborg Zoo, når vi inviterer til Babu-dag. På denne dag får du mulighed for at komme tæt på både en politibil og en brandbil. Du kan møde betjente og brandfolk og høre om deres arbejde. Sted: Aalborg Zoo. 

Bedsteforældreweekend i Nordsøen (9.-10. mar.) Hele weekenden syder af hyggelige børneaktiviteter for børn og deres bedsteforældre. Man kan prøve lykkehjulet og samtidigt blive klogere på livet i havet, udfolde sig i kreaværkstedet og bare hygge! Sted: Nordsøen Oceanarium Hirtshals. 

Familieværksted i Tegn Amok (24, 25, 26 & 27. mar.) Slå dig ned i Tegn Amoks tegneværksted midt i udstillingen. Her står vores kunstformidler klar til at sætte kreativiteten i gang med forskellige tegneaktiviteter. I aktiviteterne skal du eksperimentere med forskellige tegnematerialer og -teknikker, som skagensmalerne brugte, og udforske din helt egen tegnestil. Sted: Skagens Museum.

Påskesjov for børn i Aalborg Storcenter (23. mar. -27. mar.) I påsken kan du finde ansigtsmaling, børnetatoveringer og tegnekonkurrence på Centertorvet, og du kan tage på påskejagt rundt i centret. Det er gratis at deltage og foregår fra lørdag den 23. marts til og med onsdag den 27. marts. Sted: Aalborg Storcenter. 

Gastro Gif

Øl i Bangsbo (07. mar.) 7 spændende øl fra Bangsbo Brewing Company og 7 delikate retter fra Møllehusets køkken mødes i fantastiske smagskombinationer til Øl i Bangsbo. Sted: Møllehuset, Frederikshavn. 

Fødevaremarked (09. mar.) Nordkraft er vært for det lokale Fødevaremarked, som byder på delikatesser fra både ind-og udland fra kl. 10 til 14. Sted: Kedelhallen i Nordkraft, Aalborg. 

Vin & investering (12. mar.) Kom til investeringsforedrag og vinsmagning, når aktiementor Signe Lønholdt og Laudrup Vin besøger Salling ROOFTOP. Sted: Salling ROOFTOP.

Vin & Viden: Magiske muskler og bedre alderdom (12 mar.) Vi bliver ældre og ældre. Det stiller krav både til kroppen og til ældreplejen. Bliv klogere på et højaktuelt emne, når to eksperter fortæller om vejen til bedre ældreomsorg og om musklernes betydning for et sundt liv. Sted: Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg. 

Eksklusiv bogmiddag og kokketræf på Ruths Hotel ( 14. mar.) Omdrejningspunktet er den nyudgivne bog ” En Gastronomisk Rejse i Danmark”, og bogens forfatter Bent Christensen vil berette om bogens tilblivelse og de mange restaurantbesøg. Teamet af kokke der denne aftens danner rammen om et event i særklasse, består ud over Ruths Hotels egen Jack Cramer af, Christian Nurup fra Hotel Scheelsminde samt Simon Juel Petersen, Falsled Kro. Foruden middagen og det prangende selskab af talentfulde kokke, inkluderer aftenen også et eksemplar af ny udgivelsen med mulighed for signering. Sted: Ruths Hotel.

Smag på Rebild (15. mar.) I nærområdet findes mange gode producenter af diverse skønne råvarer, ligesom man i skov og bakker også kan finde mange spiselige lækkerier.
Denne aften skal smage af REBILD, så hele aftenens menu er så vidt muligt lavet af råvarer som kommer fra Rebild og de omkring liggende kommuner. Vi har ørred-dambrug, himmerlandsk kød, lam fra Rebild Bakker, æbler fra Frugthaven, grøntsager fra Rold, svampe, bær og krydderier som er plukket i Rold Skov og Rebild Bakker. Sted: Rold Storkro.

Pizza på Gaarden (6., 20. & 27. mar.) På Essens Gaarden har de sat sig for at lave den bedste surdejspizza og en rigtig god is. Pizzaerne er tilpasset årstiden, og der er altid de kendte, og de lidt mere specielle, men hold da op hvor det smager Serveres altid med en god salat og tilbehør. Aften sluttes af med is og sorbet som er tilpasset årstiden, hjemmelavet kræmmerhus med god vanilje og helt nybagt. Sted: Essens Gaarden.

Outdoor Gif

Arena Nord forårsløbet 2024 (3. mar.)  forbindelse med Arena Nords Forårsmesse som netop samme weekend og på samme adresse afholdes forårsløbet. Man kan selv vælge mellem forskellige distancer for gå eller løb, derudover er der også en 35 km lang cykelrute. Sted: Arena Nord, Frederikshavn. 

Løb for Palæstina (7. mar.) Løb For Palæstina er et landsdækkende humanitært fredsevent. Fakkelløbets rute er fra Skagen til Christiansborg/Købehavn. Løbet kulminerer med et støtteevent i København den 10. marts til fordel for ofrene i Gaza. Alt overskud fra løbet samt støtteeventet doneres til velgørenhedsorganisationer herunder Læger uden Grænser i Palæstina. Du kan deltage i løbet i Skagen eller Aalborg d. 7 marts.

På rundrejse i Alperne (19. mar.) Alperne, Europas top. Herluf Johansen fra Bangsbo Botaniske Have og Naturvejleder Bo Storm, vil med billeder vise og fortælle om både bjerge, natur og blomster i bla. Østrig og Italien. Sted: Palads Teatret, Frederikshavn. 

Hapser walk (5. & 19. mar.) Essens Gaarden er et fantastisk sted hele året. Turen går rundt på gården, ude og inde, oppe og nede, hvor I kan spise hapsere i massevis for 425 kr. Prisen er inkl. drikkevarer. Sted: Essens Gaarden.