Det sker i juni

Foto: Kjetil Løite

Velkommen til juni- endnu en måned fyldt med en masse begivenheder og arrangementer. Uanset om du er til kultur, outdoor eventyr, børnevenlige aktiviteter eller gastronomiske oplevelser, så byder juni på noget for enhver smag og interesse. 

Kunst og Kultur Gif

Udstillingsåbning: Primitive Future - Everything is circulating (6. juni 2024) Mød den japanske stjernearkitekt Sou Fujimoto. Fra minimalistiske boligkoncepter til hele byer tegner han en radikalt anden verden – og en ny tilværelse for mennesket. Sted: Utzon Center, Aalborg. 

Klosterbyvandring: Aalborgs tre middelalderkloster (04. juni 2024) I middelalderens Aalborg fandtes hele tre imponerende klostre, grundlagt på hver sin tid og med hver sin klosterorden. Nu har du mulighed for at tage med på en helt særlig byvandring, hvor du går fra kloster til kloster, og får historien om klosterlivet på godt og ondt i middelalderens Aalborg. Sted: Aalborg Stadsarkiv. 

Sæsonpræsentation 2024-2025 (06. juni 2024) Der er musikalske smagsprøver på noget af den musik, der venter – både kendte og elskede numre og nye værker, som du slet ikke vidste, du gerne ville høre. Der er også små samtaler med musikerne undervejs. Som noget nyt er sæsonpræsentationen gratis for alle. Sted: Musikkens Hus, Aalborg. 

Dansk Mølledag (16. juni 2024) Til Dansk Mølledag 2024 inviterer Museum for Forsyning og Bæredygtighed indenfor på den historiske Dorf Møllegård til en dag med hyggelige aktiviteter for hele familien. Sted: Museum for Forsyning og Bæredygtighed, Dorf Møllegård, Brønderslev. 

Skagens Museums Tegneklub (13. & 27. juni 2024) Spids din bedste blyant og kom til tegneklub på Skagens Museum. Tegneklubben på Skagens Museum er et uformelt fællesskab for alle tegneinteresserede, der kan lide at tegne sammen med andre. I tegneklubben er dygtige tegnere fra kunstklubben Kraplak 44 dine værter. De er klar til at guide, give fifs eller udfordre din tegning med et kreativt benspænd. Sted: Skagens Museum. 

Kunsten Sommer Lounge ( 19. & 26. juni 2024) Hver onsdag hele sommeren kan du få festivalstemning på den fede måde. Kunsten Summer Lounge byder hver uge på livemusik, dj, talks, pop-up-events og kunst-performances, mad fra Brasserie Kunsten, kølige drinks og hygge med vennerne. Sted: Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg. 

Midsommerkoncert: Beinir (22. juni 2024) Sanger og sangskriver Beinir har allerede spillet et væld afsolo koncerter som bl.a. opvarmning for Jonah Blacksmith, Stine Bramsen og Dopha. Nu har du muligheden for at opleve ham når han optræder på Salling ROOFTOP i Aalborg. Sted: Salling ROOFTOP, Aalborg. 

Børneoplevelser Gif

Tegneworkshop med vilde dyr ( 1. & 2. juni 2024) Elsker du at tegne? Så kom og vær med i workshoppen, hvor du kan lære tegnetips og tricks, så du kan tegne dine ynglingsdyr på en sjov og farverig måde. Workshoppen finder du i Skoletjenestens lokaler. Sted: Aalborg Zoo. 

Motor Mille besøger Fårup Sommerland (1. & 2. juni 2024) De seneste år har man på Ramasjang og Cirkus Summarum kunnet møde Motor Mille. Du kender hende måske bedst fra ”Motor Mille og Børnebanden” og ”Motor Mille på Cirkustur”. Nu rejser Mille landet rundt for at have det sjovt, og alle børn er inviteret! Så kom og vær med og oplev et fantastisk show fuld af sang, musik, dans og ballade. Sted: Fårup Sommerland.

Sov med klumpfiskene (1. & 2. juni 2024) Nu kan I opleve det som tusindvis af skolebørn allerede har prøvet: Sov med klumpfiskene og oplev fiskene, sælerne og alle de andre havdyr, når I har Oceanariet for jer selv. Sammen med de dygtige guider lærer I dyrene at kende og er med til at klargøre foderet, inden I kommer rundt og fodrer ved nogle af akvarierne. Der er aftensmad og morgenmad til jer og et sted at sove, hvor I kan ligge og kigge på fiskene, inden I falder i søvn mætte af nye oplevelser. Sted: Nordsøen Oceanarium. 

Pinocchio (1.-8. juni 2024) I en sprælsk og fortryllende opsætning inviterer Aalborg Teater jer til at opleve den velkendte fortælling i et nyt, eventyrligt univers. Pinocchio byder på både fnis og fjollerier, men også på overraskende gys, der giver sug i maven. For når den lille trædukke bevæger sig ud i den store verden i forsøget på at blive til en rigtig dreng, befinder han sig pludselig i et farefuldt eventyr, meget langt væk fra sin far, dukkemageren Gepetto, der så brændende ønsker sig en rigtig søn – vel at mærke en søn, der kender forskel på sandhed og løgn. Sted: Aalborg Teater. 

Børnenes dag på Streetfood (02. juni 2024) Hvad kan I opleve? Forvent et festfyldt program med et stort legeland, hvor børnene kan lege i timevis, mens I kan slå fødderne op og nyde en kop kaffe eller en lækker streetfood ret.  Der er ansigtsmaling, så de små kan forvandle sig til alt fra vilde dyr til søde sommerfugle. Hold øje med trylleklovnen, Happy, som vandrer rundt og spreder glæde med sine sjove trylleshows og kreative ballondyr! Sted: Aalborg Streetfood.

Ramasjang Mysteriet i Fårup Sommerland (15. & 16. juni 2024) Parken får fornemt besøg af Kristian fra Ramasjang Mysteriet, som skal opklare mysterier i parken! I et spændende univers med sjove skurke og svære mysterier, forsøger mesterdetektiven Kristian at få den skyldige bag tremmer. Men hvem er skurken? Er det danseslynglen Danse Staffan, fodboldtossen Ronni Roligan eller den skøre jagtprinsesse Hanne Riffel? Kom og hjælp Kristian med at løse mysteriet, så vi kan få de rette skurke bag lås og slå.  Sted: Fårup Sommerland. 

Gastro Gif

Rosé & Tapas (04. juni 2024) Det er først i juni og dagen før Grundlovsdag, vi gør klar til mange dejlige sommeraftener. Hyggen spreder sig i restauranten, det er social dining, det er fællesskab, det er god rosevin og dejlig tapas! Sted: Rold Storkro. 

Skaldyrsaften med kølig rosé ( 13., 20. & 26. juni 2024) Glæd jer til en eksklusiv aften, når Salling ROOFTOP inviterer på overdådige skaldyrsanretninger, kølig rosévin og byens mest spektakulære udsigt. Skaldyrsanretningen består af jomfru hummer, blåmuslinger og østers mm. Dertil serveres brød, og lækre dips samt en kølig flaske rosévin. Sted: Salling ROOTOP, Aalborg. 

Vermouthsmagning med Local Spirits ( 20. juni 2024) Under denne smagning får du mulighed for at prøve vermouth fra nogle af de mest anerkendte producenter i lande som Italien, Spanien, Tyskland og Danmark. Hver flaske repræsenterer ikke kun den unikke smag af sit oprindelsesland, men også den rige historie og kulturelle betydning, som vermouth har i disse regioner. Ekspertvært, Mikkel fra Local Spirits, vil guide dig gennem smagningen og dele fascinerende historier om, hvordan vermouth har formet drikkekulturen i forskellige lande gennem århundreder. Sted: Pier 5, Aalborg. 

Skt. Hans aften i Gl. Skagen (23. juni 2024) Denne aften starter ud med velkomstdrinks i pejsestuen, hvorefter Okê og Dagmarsalen danner rammen om en kulinarisk "midsommer"-oplevelse i særklasse. Den 3-retters menu deles op, således at forret og hovedret nydes inden vi i samlet flok går til strand og bål ved Solnedgangspladsen. Her bliver der traditionen tro afholdet båltale, bålet afbrændes og Midsommervisen bliver sunget. Som aftenens afrunding vil dessert samt kaffe og petit four blive serveret tilbage på hotellet. Sted: Ruths Hotel, Skagen. 

Outdoor Gif

Bangsbo Blomsterfestival (01. juni 2024) Bangsbo Blomsterfestival er en familievenlig festival, hvor haveforeninger, amatørgartnere, planteskoler og foreninger udstiller og sælger alverdens planter og havetilbehør. Sted: Bangsbo Botaniske Have, Frederikshavn. 

Slyng og smag på honning ( 02. juni 2024) Sur, sur, sur – lille bi omkring. Bierne har arbejdet hårdt og produceret en masse honning på tavlerne i bistaderne. Kom og vær med når honningen slynges direkte fra tavlerne – mon ikke der bliver smagsprøver af den nyslyngede honning? Sted: Lille Vildmosecentret, Storvorde. 

Farver i naturen (02. juni 2024) Vi går en tur i naturen på Grenen og oplever farverne i området. Sted: Det Grå Fyr, Skagen 

Aalborg City Run (22. juni 2024) Aalborg City Run er ikke bare et motionsevent. Det er muligheden for at få en herlig dag i byen og vi har derfor lavet en hyggelig eventplads på Gammeltorv med aktiviteter for hele familien hele dagen. Kom gerne i god tid - hent dit startnummer, gør dine indkøb, spis en god frokost, hyg dig på eventpladsen og slut af med Aalborg City Run! Sted: Budolfi Plads, Aalborg. 

Sommerløbet i Aalborg Zoo ( 29. juni 2024) Er du klar til en oplevelse, der kombinerer motion, natur og dyreliv på en helt unik måde? Så er Sommerløbet i Aalborg Zoo det perfekte arrangement for dig og din familie! Løbet finder sted den 29. juni 2024 om aftenen og byder på en rute, der fører dig gennem de smukke omgivelser både inde i parken og udenfor. Du får mulighed for at udforske Aalborg Zoo på en helt ny måde, mens du løber eller går en af vores spændende ruter. Sted: Aalborg Zoo.