Det sker i juli

Foto: Kjetil Løite

Velkommen til juli- endnu en måned fyldt med en masse begivenheder og arrangementer. Uanset om du er til kultur, outdoor eventyr, børnevenlige aktiviteter eller gastronomiske oplevelser, så byder juli på noget for enhver smag og interesse. 

Kunst og Kultur Gif

Skansespillet (4.-13. juli ) Glæd dig til Skansespillets opsætning af musicalsuccessen The Addams Family! En musical om verdens skøreste familie, som elsker det mørke, elendighed og ubærlig sorg. Familiens datter, Wednesday Addams, er blevet en stor pige og hun har en chokerende hemmelighed. Hun er blevet forelsket i en ung mand fra en helt almindelig familie.  Sted:  Skansen, Hals. 

Asaa Havnefestival (27. juli) Asaa Havnefestival er en tilbagevendende begivenhed, som arrangeres hvert år i juli måned af Asaa Boldklub. I løbet af dagen kan du møde et væld af sjove aktiviteter og underholdning for hele familien på det stemningsfulde, historiske havneområde i Asaa. Sted: Havnegade 50, Asaa. 

Kunsten Summer Lounge ( hver onsdag i juli) Hver onsdag hele sommeren kan du få festivalstemning på den fede måde. Kunsten Summer Lounge byder hver uge på livemusik, dj, talks, pop-up-events og kunst-performances, mad fra Brasserie Kunsten, kølige drinks og hygge med vennerne. Sted: Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg. 

Fredagsfest i Karolinelund ( hver fredag i juli) Igen i år er Skråen klar med 10 forrygende koncerter i Karolinelund med et skarpt program og musik for enhver smag. Det sker hver fredag fra den 28. juni og frem til den 30. august. Sted: Karolinelund, Aalborg. 

Børneoplevelser Gif

Kunstens sommercamp (3 dage i uge 27 eller tre dage i uge 28) Tre herlige sommerdage med kunst, kreativitet og nye venner. Kunstens sommercamp er for børn på 9-12 år, som har lyst til at arbejde kreativt med hænder og hoved – ligesom en kunstner. Sted: Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg. 

Vildmas Vilde Verden (02, 09, 16, 23 & 30. juli)  Har trolden Lille Vildma tabt sin grønne hue? Troldene efterlader mange spor. Ved det store asketræ sover hele Vildmas troldefamilie – måske kan vi høre dem snorke? Vildma har brug for hjælp til at finde tryllediamanterne, inden heksene gør! Hjælp Vildma og naturformidleren med at finde dem alle. Sted: Lille Vildmose.

Farver og fortællinger for børn og deres voksne ( hver onsdag i juli) Kom tæt på skagensmalerne - på børnenes præmisser! Hvem var Michael, Anna, Marie, Søren og Rap? Hvorfor er der så mange fiskere på malerierne? Hvad er “den blå time”?  Når vi inviterer på introduktion til skagensmalerne for hele familien, snakker vi om alle disse spørgsmål og meget mere. Desuden skal vi lære, hvordan man bliver bedre til at forstå et maleri ved at forestille sig dets lyde og dufte. Sted: Skagens Kunstmuseum. 

Guidet tur - Skagen Havn i børnehøjde ( 04. juli) I løbet af sommerferien tilbyder Kystmuseet en spændende guidet tur for børn. Skagen er, og har altid været, en fiskerby. Halvdelen af alt den fisk, der bliver fanget i Danmark, landes i Skagen. Havnen er byens livsnerve med mange hundrede arbejdspladser. Sted: P-pladsen ved fiskestatuen på Skagen Havn. 

Workshop for børn: Byg modeller som Sou Fuijimoto (Hver dag hele juli) Få en legende og lærende oplevelse i den aktuelle udstilling ’Primitiv future – Everything i circulating’ hvor den japanske arkitekt Sou Fujimoto præsenterer en kæmpestor tredimensionel drømmetegning med fortællinger af 12 af hans arkitekturværker. Sted: Utzon Center, Aalborg. 

Gastro Gif

Fredagsbar - Solbær Bramble  (5. juli) Hver fredag kan du i VAERFT Cocktailbar skyde weekenden i gang på absolut bedste vis med livemusik og fantastiske cocktails. På udvalgte fredage laver vi en specialcocktail til en skarp pris på 100 kr.  Sted: Pier 5, Aalborg.

Kunst og vin ( 8., 15., 22. & 29. juli) Fire mandage i juli holder Kresten Langvold, sommelier og kunstformidler, foredrag om kunst og vin på Skagens Museum. Hver gang fortæller Langvold om en kunstner, et maleri eller et tema, der er afgørende i Skagens Kunstmuseers samling, og serverer smagsprøver på vine, der passer til. Sted: Skagens Museum. 

Rundvisning, vinsmagning og spisning på Guldbæk Vingaard ( 7. juli)  Kom med på en levende fortælling om dyrkning af vin i et køligere klima- Du kommer på tur gennem vinmarkerne og ser selvfølgelig også selve vineriet. Efterfølgende er der vinsmagning i orangeriet, og en lækker tapasmenu. Sted: Guldbæk Vingaard, Svenstrup. 

Rundvisning i vinmarker og vinsmagning (ons, tors, fre og søn fra d. 3. juli til d. 4. august) Vinbonden viser rundt i vinmarkerne og fortæller med smittende begejstring om arbejdet i vinmarken og fremstilling af vinen. Bagefter smager I på de dejlige vine. Sted: Nygaardsminde Vingaard, Brønderslev. 

 

Outdoor Gif

Tang - sanketur ( 04., 11., 18. & 25. juli) Lån et par waders og gå en tur med ud i det lave vand og høst din egen tang. Du lærer om tangarterne, deres biologi og mange anvendelsesmuligheder. Bagefter laver vi lidt bålmad og smager på herlighederne. Sted: Horneks (mødeplads er på p-pladsen), Læsø. 

Havn 2 Havn (06. juli) Sæby Østkystens perle byder på et løb langs Kattegat. Start og mål er ved Sæby Kajakklub, tæt på en dejlig badestrand. Ruten går nordpå til Frederikshavn langs strandpromenaden, stranden, stier og cykelstier, og passerer bl.a. et bunkersanlæg og Neppens Havn. Efter 10,6 km når du Søsportshavnen i Frederikshavn, før løbet vender tilbage til Sæby. Nyd sommer, sol, sand og vand, og slut af med en Havneplatte og en medalje. Sted:  Sæby Ro og Kajakklub 

Mosens 6 tårne - guidet tur i egne biler (01., 08., 15., 22. & 29. juli)  Ta' med på en guidet tur i egen bil i Lille Vildmose. Guiden udvælger nogle af mosens tårne, hvor I kører ud i samlet flok. Sted: Lille Vildmose. 

Global Tiger Day i Aalborg Zoo ( 29. juli) Der findes i dag seks af de oprindeligt ni tigerunderarter. Aalborg Zoo har Sumatra-tigeren, som er kritisk truet. Den største trussel er krybskytteri, da tigerdele bruges i naturmedicin i Asien. Desuden ødelægges tigerens levesteder af befolkningstilvækst og landbrug. I rovdyrhuset kan du møde Zoos medarbejdere og lære mere om tigere og Aalborg Zoos indsats for at beskytte dem. Sted: Aalborg Zoo.

Yoga i Anchers Have ( Hver tirsdag og torsdag i juli) Oplev hvordan yogaøvelser og den helt særlige stemning i den historiske have ved Anchers Hus giver en rolig og blid start på dagen. Medbring din egen yogamåtte og giv dig selv en times ro og fordybelse sammen med yogalærer og formidler hos Skagens Kunstmuseer, Mette Mai Diget, som guider dig gennem blide stræk, vejrtrækningsteknikker og andre øvelser inspireret af forskellige yogastile. Sted: Anchers Hus, Skagen.