Det sker i januar

Foto: Mette Johnsen

Om det er forår, sommer, efterår eller vinter er der masser af events og aktiviteter rundt omkring i det nordjyske. Nordjylland byder på et stort udvalg af fantastiske begivenheder, hyggelige markeder, fantastiske festivaler, store sportsevents og meget mere.

Kunst og Kultur Gif

Mio, min mio (06. jan-26. jan.) Mio, min Mio er en både storslået, barsk men også smuk fortælling, der taler direkte til børnene og barnet i os alle. Historien handler om venskab, mod og håb af den slags, der giver styrke til at overvinde forhindringerne. Sted: Aalborg Teater.

Larsens Teatersuppe ( 06. jan. ) Larsens Teatersuppe er musikalsk samvær, gode historier, spændende og inspirerende gæster. Verden omkring os, også den nære, er fyldt med opdagelser, dilemmaer, passioner, livsglæde og sorger. Teatersuppen tager udgangspunkt i oplevelser vi ikke vidste, vi var nysgerrige på. Og med forskellige musikere forsøger vi hver gang at lave en lille fest. Efter at bunden er blevet lagt med en stor og hjemmelavet skål suppe. Sted: Aalborg Teater.

Croquis-tegning i udstillingen (10. jan.) Kom og vær med til croquis i udstillingen, hvor vi udforsker kroppens smukke folder og former gennem tegning midt i Kunstens stemningsfulde udstillinger. Sted: Kunsten- Museum of Moderen Art Aalborg. 

3. stop fra Gug (hver måned- 11. jan) 3. Stop fra Gug er Aalborg Teaters fantastiske, kendte og ustyrligt morsomme improgruppe. Sammen med deres velspillende band er de toptunede og i kampform og klar til at underholde publikum med deres mavekrampefremkaldende improteater. Publikum leverer stikordene, og Gug’erne er morsomme på kommando. Sted: Aalborg Teater. 

Musikalsk skulpturvandring med duoen Apinaja ( 14. jan.) På denne vandring gennem Thingbæk Kalkminer improviserer duoen Apinaja over egne kompositioner, over indtryk fra de udstillede skulpturer i minerne og over publikums reaktioner på det hele. StedRebildcentret med Thingbæk Kalkminer.

Udstillingsåbning: Hans-Peter Feldmann – 100 Jahre (18. jan.) Hvordan ser 100 år ud? Og hvordan indkapsler man tidens gang? Det giver den tyske konceptkunstner Hans-Peter Feldmann (1941-2023) sit bud på med værket 100 Jahre fra 2001, der i 101 portrætter skildrer hundrede års historie, fra babyen på 8 uger til kvinden på 100 år. Sted: Kunsten Museum of Modern Art. 

Foredrag med Bengt Holst (25. jan.) Træd ind i en verden af fascinerende dyreoplevelser og naturbevarelse, når tidligere videnskabelig direktør i København Zoo og er den nuværende formand for Dyreetisk Råd, Rådet for Zoologiske Anlæg og Den Danske Naturfond, Bengt Holst gæster Aalborg Zoo med et spændende foredrag. Sted: Aalborg Zoo.

Gøngehøvdingen på syngende grund ( 28. jan.) Carit Etlars roman skildrer begivenhederne i 1657- 1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater. Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de
svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge. Udsat for Figaros vridemaskine kan handlingen godt sine steder tage en lidt anden drejning? Sted: Det Musiske Hus, Frederikshavn.

Svanesøen med The Ukrainian Classical Ballet (29. jan.) Svanesøen er balletternes ballet, og historien kredser om kampen mellem kærlighed og ondskab. Publikum kan glæde sig til at opleve - eller genopleve - den rørende fortælling om kærligheden mellem Prins Siegfried og den smukke svaneprinsesse. Det hele tilsat Tjajkovskijs fantastiske musik. StedAalborg Kongres & Kultur Center.

Gastro Gif

Spansk aften på Rolds Storkro (06. jan. ) Der er ikke noget bedre end i vinterens kulde at kunne drømme sig til og smage sydens sol og sommer.
Det kan I på Rold StorKro den første lørdag i det nye år. En læskende og frisk Sangria står klar til jer kl. 18.30, som I nyder mens kokkene og tjenerne gør det sidste klar til aftenens spanske buffet med kolde og lune retter. Sted: Rolds Storkro, 9520 Skørping. 

Sauce, nok sovs og køkken tricks på Essens Gaarden ( 17+18 jan.) Til alle dem der gerne vil lære at lave sovs… Det er sovsen der gør retten, og nu har du muligheden for at komme på Essens Gaarden og lære alt om hvordan det der med sovse skal gøres, tyk sovs, gourmet sauce og den der sovs som bare kan alt og mange flere tips og tricks. Sted: Essens Gaarden, Frederikshavn.

Fællesspisning +klima & comedy med Sabir, Schøt og Bakland (17. jan.) En aften med Klima & Comedy med komikerne Michael Schøt og Anne Bakland og tv-reporter Sarah Sabir – en aften, hvor bæredygtighed, klima og komisk timing går hånd i hånd. Det bliver satirisk men også seriøst! Menuen står på wrap med falafel/glaseret skinke. Sted: Aalborg Kongres og Kulturcenter

Social dining JØRN ( hver torsdag aften) Du får en syv retters menu i særklasse. Med Aalborgs bedste udsigt til livet på fjorden. Hver torsdag har restaurant JØRN social dining fra klokken 17. Sted: Restaurant JØRN, Aalborg. 

Torsdag på Gaarden (25. jan.) Torsdag på Gaarden er hvor den gode mad og hygge er i højsæde. Invitér venner, og familie til bords. Sted: Essens Gaarden Hestvangvej 14, Frederikshavn. 

Outdoor Gif

Morgenløb til Skagen Vinterbaderfestival (27. jan.) Der løbes 4-5 km i et tempo, hvor alle kan være med. Gratis for alle med armbånd. Mød op ved Camp One Bygning 5 – midt på pladsen (tæt ved legepladsen)

Yoga ved Mette Mai til Skagen Vinterbaderfestival (26. jan.) Start morgenen med en god omgang yoga, før (eller efter) det er tid til at hoppe i bølgen blå. StedKulturhus Kappelborg, Skagen.

Børneoplevelser Gif

Utzon univers: workshop med Lego, Minecraft og VR ( Hver weekend i jan.) Kom og byg som Jørn Utzon i LEGO og Minecraft. Og oplev dit fantastiske byggeri med VR-briller på. Sted: Utzon Center, Aalborg. 

Dino Ranch underholder på Zoosafariscenen (14. jan.) Du og din familie træde ind i Dino Ranch-universet. Dino Ranch er kendt fra bl.a. Ramasjang og Netflix, hvor serien ligger i toplisten, når det gælder børneprogrammer. Uanset om jeres favorit er Jon, Min og Miguel kan I glæde jer til masser af sang, musik og skøre påfund i selskab med Cassidy-børnene og deres dinoer. Sted: Aalborg Zoo.