Det sker i februar

Foto: Diana Aud

Om det er forår, sommer, efterår eller vinter er der masser af events og aktiviteter rundt omkring i det nordjyske. Nordjylland byder på et stort udvalg af fantastiske begivenheder, hyggelige markeder, fantastiske festivaler, store sportsevents og meget mere.

Kunst og Kultur Gif

Kunstnerisk værksted: Suminagashi – Meditativ marmorering (01. feb.) Slip skaberkraften fri i det kunstneriske værksted, hvor en kunster guider dig i brugen af materialer og metoder til den særlige japanske marmoreringsteknik, Suminagashi. Sted: Kunsten- Museum og Modern Art Aalborg. 

Korworkshop: Befri din stemme ( 03. feb.) Nu har du atter chancen for at deltage i en alternativ korworkshop i de stemningsfulde Thingbæk Kalkminer Workshoppen er for alle, som har lyst til at udtrykke sig med stemmen. Du behøver hverken at have erfaring som korsanger eller at kunne læse noder. Sted: Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer, Skørping.

Månedens historie- Drømmen om Skagen ( 03. feb.) I februar måned tager vi på en fascinerende tidsrejse, hvor vi ser nærmere på Skagens rivende udvikling fra et lille fiskerleje til en verdenskendt turistdestination. Sted: Kystmuseet Skagen. 

Istølt (3. feb.) NORDIC ICE GAMES 2024 er et show on ice, som kombinerer en absolut top-konkurrence for islandske heste, med en flot og underholdende aften for hele familien i FREDERIKSHAVN ISTØLT ARENA. Sted: Iscenter Nord, Frederikshavn. 

Strik og lyt (4. februar) Pak strikketøjet og vær med til Alberts jazzede, meditative strikkesession. Forvent en underholdende og inspirerende oplevelse, når Albert går på scenen med vilde strikkeeventyr og flotte jazzmelodier. Sted: Utzon Center.

Månedens historie- Da smuglerkongen kom til byen ( 06. feb.) Smuglerkongen Ernest Bremer kom på alles læber, da han tonede frem på tv-skærmene Danmark over i Badehotellet.Men hvilken historie gemmer der sig bag den såkaldte "Smugglarkungen", og hvilke lyssky aktiviteter havde han for sig i Frederikshavn? Det fortæller vi mere om i februar måned. Sted: Kystmuseet Frederikshavn. 

Klog på kunsten: Michael Kvium – mød dit indre monster (8. feb.) (Indvolde, blod, monstre og idioter; Michael Kvium har gennem sit lange kunstnerskab konfronteret os med de mørkeste afkroge af vores sind, og vi elsker ham for det. I denne omgang Klog på Kunsten vil kunstformidler Marianne Trenskow gøre dig klogere på Michael Kvium. Sted: Kunsten - Museum og Modern Art, Aalborg. 

3. stop fra Gug (08. feb.) 3. Stop fra Gug er Aalborg Teaters fantastiske, kendte og ustyrligt morsomme improgruppe. Sammen med deres velspillende band er de toptunede og i kampform og klar til at underholde publikum med deres mavekrampefremkaldende improteater. Publikum leverer stikordene, og Gugerne er morsomme på kommando. Sted: Aalborg Teater. 

Håndarbejdscafé på Kystmuseet Skagen ( 10. feb.) Kom og vær med til Kystmuseets hyggelige håndarbejdscafé. Her kan alle kan deltage, men det vil være en fordel at tage sit eget håndarbejde eller grej med uanset om man syr, broderer, hækler eller strikker. Kystmuseets kreative museumsmedarbejdere står klar til at hjælpe, og de kan også lære dig at strikke eller hækle. Sted: Kystmuseet Skagen. 

Arkæologien i nyt lys: at genopdage en offertradition fra bronzealderen (14. feb.) Aftenens foredrag belyser, hvordan kildevæld og steder med frembrydende vand i mere bred forstand har været en væsentlig faktor i valget af offersted. Gennem fundeksempler fra hele landet belyses, hvordan der er behov for at vende tilbage til kilderne – både i form af studier af kort, arkiver og litteratur, men også i form af udgravninger, naturvidenskabelige analyser og landskabsstudier af nytilkomne offerfund, som stadig kan overraske os. Sted: Aalborg Historiske Museum.

Den mystiske sag om hunden i natten ( 16. feb.) Med en historie, der appellerer til både voksne og store børn, inviterer vi dig til at følge 15-årige Christophers forsøg på at opklare et mystisk mord på naboens hund. Men forestillingen rummer så meget mere. På scenen udfoldes en flerdimensionel fortælling, der uvægerligt også kommer til at handle om fraværet af en forælder, om følelsen af anderledeshed ved at skille sig ud fra flertallet og om vigtigheden af at turde række ud efter andre selv, når det er lige præcis det, der er det sværeste i hele verden. Sted: Aalborg Teater.

Vinterferie på Lindholm Høje: Se skeletterne fra kirkegården (20 & 21 feb.) Det vakte stor opmærksomhed, da arkæologer fra Nordjyske Museer i november fandt 35 skeletter i forbindelse med etableringen af affaldsmolokker i Niels Ebbesens Gade tæt ved Vor Frue Kirke i Aalborg midtby. Nu kan du komme helt tæt på de mennesker, som blev fundet.  Nogle af skeletterne bliver nemlig undersøgt nærmere af arkæolog og osteolog Susanne Østergård. StedVikingemuseet Lindholm Høje.

Foredrag: Vikingekvinder (28. feb.) Foredrag ved museumsdirektør, ph.d. Lars Christian Nørbach, Nordjyske Museer. Med udgangspunkt i de arkæologiske og skriftlige kilder tegnes her er troværdigt og forskningsbaseret billede af vikingetidens samfund og ikke mindst kvinderne. Det er en eksempelbåret fortælling om kvindernes vilkår og muligheder gennem forskellige perioder af livet som barn, giftemoden og husfrue eller som trælle, arbejdskvinder, vølver og friller. Sted: Aalborg Historiske Museum.

Gastro Gif

Afternoon Tea på Salling ROOFTOP ( Søndag til fredag kl. 13-17) Afternoon Tea serveres i smukke omgivelser på Salling ROOFTOP med udsigt udover byen. Nyd nøje anrettede sandwiches, friskbagte scones og delikate kager. Hertil serveres udvalgte teer, nøje afstemt til menuen. Prisen er 395kr. for 2 personer. Sted: Salling ROOFTOP.

Thomas &... borgermester Lasse Frimand Jensen - Personlig og smagsfuld middag (06. feb.) Brasserie Kunstens køkkenchef Thomas inviterer Aalborgs helt egen borgmester Lasse Frimand Jensen i køkkenet. Sammen tager de dig med på en personlig og smagfuld madrejse. Sted: Kunsten- Museum of Modern Art Aalborg. 

Fællesspisning + The Comedy Store  (11. feb.) The Comedy Store x Drivhuset er opskriften på den perfekte søndag, hvor du kan komme i søndagsoutfittet, få god (tømmermænds)mad og skifte Netflix ud med live international comedy.. Sted: Aalborg Kongres og Kulturcenter

Vinterjazz og brunch i Salling ( alle søndage i februar) Hver søndag i februar kan du på ROOFTOP caféen i Aalborg tage til vinterjazz. I Aalborg er det Jonas Dannerbugt Trio der står for stemningen. Alle koncerter er gratis, så der opfordres til, at man kommer i god tid. Sted: Salling ROOFTOP. 

International pandekagedag ( 13. feb.) Hvad er bedre end luftige, nylavede pandekager? På ROOFTOP markerer vi denne særlige dag med nybagte dessertpandekager, toppet med et udvalg af lækre smagfulde toppings. Sted: Salling ROOFTOP. 

Valentine day på Rolds Storkro (14. feb. ) Der er romantik i luften, lækker mad på tallerknerne, gode vine i glassene og du kigger din elskede dybt i øjnene…Velkommen til Valentins aften på Rold StorKro!. Sted: Rolds Storkro, 9520 Skørping. 

Valentines day på Salling ROOFTOP (14. feb.) Salling ROOFTOP skruer op for romantikken med en eksklusiv 3-retters valentins menu. Inviter din kæreste eller partner på en romantisk Valentines date på Salling ROOFTOP i enten Aarhus og Aalborg, og glæd jer til en middag med byens bedste udsigt. Pris pr. kuvert: 365,- Billetter skal købes på forhånd. Sted: Salling ROOFTOP.

Social dining JØRN ( hver torsdag aften) Du får en syv retters menu i særklasse. Med Aalborgs bedste udsigt til livet på fjorden. Hver torsdag har restaurant JØRN social dining fra klokken 17. Sted: Restaurant JØRN, Aalborg. 

Ostesmagning på GuestHouse Læsø ( 16. feb.)  Aftenen starter med et velkomstglas, hvorefter vi vil udforske en nøje udvalgt samling af fem Arla Unika oste, der spænder fra milde faste oste til de mere bløde og lidt kraftigere varianter. Hver ost vil blive præsenteret med udvalgte drikke- eller garniturematch, som skaber en lækker kombination. Sted: GuestHouse Læsø. 

Skønhedsaften med Raz Skincare i Salling ( 19. feb.) Foredrag om anti-age med Raz fra Raz skincare. Eventet inkluderer en smagfuld 2-retters menu på Salling ROOFTOP, insprireret af Raz Skincare. Pris pr. person inkl. foredrag og mad: 225 kr. Sted: Salling ROOFTOP. 

Lakridsshow med Bagsværd Lakrids i Salling ( 20. feb.)  Kom til lakridsshow, hvor lakridsmager Morten Kornbech demonstrere håndværket og der er mulighed for at smage på lakridsen. Pris: 199,- inkl mad. Sted: Salling ROOFTOP. 

Outdoor Gif

Foredrag: På rotur i Diskobugten (07. feb.) Jesper Møller fortæller om sin 18 dages rotur med overvældende natur med isbjerge, pukkelhvaler, sæler, polarræve og meget andet. Kom og bliv inspireret med en dragende fortælling om turen samt forberedelserne hertil. Sted: Skagen Kirke, Sognehuset. 

Børneoplevelser Gif

Det flyvende kuffertcirkus ( 3. og 4. feb.) Jørgen og Søren har med rod i den stolte gøglertradition skabt et show, der kan opleves af publikum i alle aldre. De optræder med jonglering, balance, ethjulede cykler, en lille smule magi og en god portion nordjysk humor. Sted: Aalborg Zoo. 

På tur til bedstes barndom under Den Kolde Krig (12. feb.) Den Kolde Krig formidlet til børn i aldersgruppen 9 til 15 år. Dine forældre eller bedsteforældre var sikkert børn i den periode, vi kalder Den Kolde Krig. I vores udstilling kan du se, om deres værelse ligner dit eget. Find ud af hvordan de lyttede til musik, hvad de læste og hvilket tøj gik de i. Hør om en verden delt i to med spioner og hemmelige agenter. Du kan også prøve en militæruniform og håndtere et gevær fra den tid. Du kan også prøve at spille på en Amiga computer og sidde i en gammel sportsvogn. Sted: Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer. 

Bunkerspion på Bangsbo Fort ( 13. feb.) Er du god til at holde på hemmeligheder, kan du snige dig omkring uden at blive set og er du hurtig til at finde på en dækhistorie, hvis du mod forventning skulle blive opdaget? Så har du måske det, der skal til for at blive bunkerspion hjælp modstandsbevægelsen og spionér på tyskernes bunkerbyggerier på Bangsbo Fort i vinterferien! Sted: Kystmuseet Bangsbo Fort. 

Lav dit eget dukketeater (13. feb.) I vinterferien slår Kystmuseet Skagen dørene op til et hyggeligt dukkeværksted i museets aktivitetsrum. Her kan børnene både lave fingerdukker og et flot lille dukketeater. Sted: Kystmuseet Skagen. 

Aktivitetsdag på Bangsbo Fort (14. feb.) Denne dag laver Kystmuseet Bangsbo Fort aktiviteter som ikke kan opleves de øvrige dage. Måske åbner vi nogle af de normalt lukkede bunkere, man kan måske opleve soldater eller modstandsfolk, der blander sig mellem gæsterne på fortet - Måske noget helt andet som fortæller fortets historie. Sted: Kystmuseet Bangsbo Fort. 

Lever flagermus af menneskeblod? (14. feb.) Flagermustur i Thingbæk Kalkminer for modige børn og deres voksne. Kom med ind under jorden til en tur i flagermusenes fascinerende verden. Med lommelygte og alle dine sanser skal du på jagt efter flagermus, som sover vintersøvn i minerne. Sted: Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer, Skørping. 

Livet i den gamle købmandsgård ( 14. feb.) Hør om dengang museet var en købmandsgård. Dem var der mange af i Sæby, men hvad er en købmandsgård? Er det det samme som et supermarked, og hvor kom varerne fra dengang, da der ikke var lastbiler? Formidleren fortæller og viser spændende ting fra gamle dage. Kan du balancere med et åg? Hvordan vejer man smør? Kan du finde kasseapparatet i museets landhandel? Sted: Kystmuseet Sæby. 

Tivolistemning på museet (15. feb.) I anledningen af Aalborg Historiske Museums nye særudstilling om det kendte Tivoliland Karolinelund, er der Candyfloss og popcorn il børnene. Den farverige udstilling fortæller historien om tivoliet og bringer med garanti mange nostalgiske minder frem. Du møder blandt andet Pjerrot, karusselhesten, uhyggelige trolde og djævlen fra spøgelseshuset, og du kan opleve dig selv i sjove og skæve udgaver i spejle fra spejlhallen. Sted: Aalborg Historiske Museum. 

Buller Billet (16. - 25. feb.) Giv børnene en sjovere vinterferie med vores populære Buller Billet for kun 50kr. Lad børnene gå på skattejagt efter 10 spændende gaver i Aalborg Storcenter med deres eget skattekort, som viser vejen til 10 forskellige butikker, som hver står klar med en gave til børnene. Sted: Aalborg Storcenter. 

Little Chubbies på Zoofariscenen ( 17. feb.) Der er lagt op til en festlig formiddag, når skaberne bag børneuniverset, Mathilde og Andreas, tager jer med på en musikalsk og magisk rejse den farverige planet, Chubbyland. Til bevægelseskoncerten vil vi sammen synge og lave sjove fagter til originale og kendte børnesange fra det finurlige univers.  Sted: Aalborg Zoo. 

Det lille skeletværksted (man.-fre. i uge 8) Besøg det lille skeletværksted, hvor du kan prøve kræfter som arkæolog og udgrave dit eget mini-kranium. Her kan du også være kreativ og blandt andet din egen skeletsprællemand og kraniemaske. Man kan også gå på skeletjagt i udstillingen og vinde en præmie. StedVikingemuseet Lindholm Høje.