Cyklist i skoven

Miniferie i den nordjyske natur

Foto: Mette Johnsen

En aktiv tur i naturen med naturskønne omgivelser. På turen kan du vælge mellem et net af spændende vandreruter i Dronninglund Storskov. Udforsk det kuperede landskab i Søhedens Skov. Tag på en terapeutisk tur med alpakaer og oplev en af de få vingårde i Danmark. 

Dag 1

Dronninglund Storskov og Dorf Møllegård

Start dagen med en cykel- eller vandretur i Dronninglund Storskov. Dronninglund Storskov byder med sine 961 ha. på en naturoplevelse ud over det sædvanlige. I skoven finder du et net af spændende vandreruter, hvis forløb går gennem varieret og idyllisk natur. Du kan vælge mellem tre afmærkede ruter: Bøgeskovsruten (6 km), Nåleskovsruten (5 km), eller Sømoseruten (3 km).

Se, om du kan finde den forheksede bakke, hvor vandet løber opad. Dette fænomen findes på Storskovvej 14-18.

Dronninglund Storskov og Sømosen

Foto:Brønderslev Erhverv & Turisme

Besøg herefter Dorf Møllegård. Her kan du opleve et autentisk fungerende dobbelt mølleanlæg med både vandmølle og vindmølle. Møllegårdens bygninger er placeret idyllisk ved den smukke møllesø i udkanten af Dronninglund Storskov. En naturskøn rute fører fra møllegården og hele vejen rundt om møllesøen. Turen slutter, hvor den begyndte og kan passende afrundes af et besøg i møllegårdens hyggelige café med kaffe, kage eller is.

Dorf Møllegård

Foto:Museum for Forsyning og Bæredygtighed

bålplads

Foto: Amine M'siouri

Gå herefter til shelterpladsen Stenbakken, hvor du kan overnatte. Sørg for at have alt nødvendigt udstyr til en hyggelig aften omkring bålet.

Dag 2

Søheden skov, troldetræ og nattehimlen.

Efter en nat i naturen, pak dine ting og forbered dig på dagens eventyr. Begiv dig videre til naturområdet Søheden Skov, der ligger omkring 15 km nord for Brønderslev. Udforsk det kuperede landskab, skoven og de åbne arealer på en af de mange afmærkede vandreruter. Oplev det imponerende Troldetræ i Lunken. Dette gamle bøgetræ har rødder, der er over 150 år gamle, og det står nu på stylter, hvilket giver en sjov klatre- og udforskningsoplevelse for både børn og voksne.

Troldetræet i Lunken

Foto:Klaus Hoff

Her findes både naturstier og lettilgængelige stier, og den nordjyske del af vandreruten Hærvejen tager et spring ind igennem Søheden Skov.

Nyd en medbragt frokost i naturen, mens du slapper af og nyder omgivelserne.

 

Jyske Ås

Foto:@Et_Nyt_Kapitel

Nattehimmel

Foto:Josh Hild

Pak soveposen og overnat i et af shelterne på bakken ved siden af naturskolen. Her kan der laves mad over bål, og der er rig mulighed for at se nattehimlen folde sig ud over pladsen. Her er bålplads, bordebænkesæt og på naturskolen finder du toiletfaciliteter. Lyt til træerne og de mange dyr, der bor i skoven. En tur i Lunken er en tur for sanserne!

Dag 3

Alpacas og vinsmagning

Dagen i dag foregår i skønne Brønderslev, så pak sammen og forbered dig på dagen.  Dagen starter ud ved et besøg hos Alpacas of Fredly. Her kan I booke en Walk’n’Talk med en af alpakaerne og få en guidet tur i smukke omgivelser, eller et hyggeligt gårdbesøg og se hvor de søde og sjove alpakaer bor.

Alpacas of Fredly
Foto: Alpacas of Fredly
Alpacas of Fredly
Foto: Alpacas of Fredly

Find et hyggeligt sted i Brønderslev eller omegn og nyd en lækker frokost. Det er også muligt at booke et frokostbord blandt de søde alpakaer og spise sin medbragte frokost. 

Afslut dit weekendophold med et besøg på Nygårdsminde Vingård. Mød vinbonden Jan Lunde, der vil fortælle om "wine made in Vendsyssel" og tilbyde smagsprøver. Tag også en rundvisning i de naturskønne omgivelser.

Nygårdsminde Vingård

Foto:Nygårdsminde Vingård

Dette er blot en skitse til din 3-dages tur i Nordjylland. Du kan selvfølgelig tilpasse aktiviteterne efter dine præferencer og den tid, du har til rådighed. God tur!