Det sker i julen 2023

Foto: Destination NORD

Nordjylland byder på en overflod af hjertevarme og festlige aktiviteter, der omfavner juleånden på bedste vis. Uanset om du er til traditionelle julemarkeder, smukke julekoncerter eller magiske julelys, har vi samlet det bedste julesjov, som Nordjylland har at tilbyde.

Sød julemusik

Koncert med Hedvig Haugerud og Emil Gryesten (18. nov. 16:30) Koncerten vil bestå af lieder og arier af Grieg, Strauss, Sibelius og Wagner. Den norske sopran Hedvig Haugerud er et at de seneste års mest markante operatalenter i Norden. Sted: Skagen Kirke.

Julens sange med Phillip Faber ( 22. nov. 19:00) Juleaften byder på et væld af traditioner og en af de bedste er julesangene. Mød Phillip Faber til en unik aften om og med julens skønne sange og deres enestående historier. Kom i den helt rette julestemning, del glæden ved de smukke sange og syng julen ind med Phillip Faber på en helt speciel aften. StedMusikkens Hus, Aalborg.

Kandis Koncert- Julefrokost i Skagen Sportscenter (24. nov.) Successen fra sidste år gentages og der inviteres derfor igen i 2023 til Kandis koncert i Skagen Sportscenter. Det bliver en aften fyldt med god musik og godt humør. Sted: Drachmannsvej 32 - Skagen 9990. 

Jazz- Advokatens New Orleans Jazz Band på Knivholt (24. nov. 19:00)  Advokatens Jazz Band spiller gospel, evergreens og glad New Orleans jazz. Sted: Knivholt, Frederikshavn. 

Gasoline Julefest (25. nov. 18:30) GASOLINE fortsætter med at hylde Gasolin' med et repertoire bestående af Gasolin' hits og sange fra Kim Larsens første soloalbum “Værsgo”. Igen i år spiller Gasoline op til dans til årets julefest på Kappelborg! Den lækre julemenu leveres i år i samarbejde med restaurant Kokkenes. StedKulturhus Kappelborg, Skagen. 

Familie-julekoncert Nu er det jul igen (02. dec. 12:00) Julen er traditionernes tid også i Aalborg Symfoniorkester, hvor vi hvert år ser frem til familiejulekoncerterne med deltagelse af sangglade nissekor fra Aalborg Kommunes skoler. Sted: Musikkens Hus, Aalborg. 

Adventshygge for hele familien ved de syngende træer (3., 10. & 17 dec.). Julemusik ved 62 af De Syngende Træer i Kildeparken, 250 levende lys i vintermørket, et pigekor med smukke julesange og mulighed for at købe søde julelækkerier. Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) gentager i år succesen fra sidste år med åbning af parken med De Syngende (Jule)Træer og et ekstra skud gratis julemagi midt i Aalborg 1. søndag i advent, 3. december. Sted: Kildeparken, Aalborg. 

High Notes, pige-vokalgruppe (8. dec) HighNotes er Aalborg Kulturskoles rytmiske pigekor, der består af dygtige sangere. De kommer og optræder i Aalborg Zoo på Zoofariscenen kl. 17.00 Sted: Aalborg Zoo.

Frokost og julejazz på Color Hotel (09. dec.) Kom i julestemning på Color Hotel Skagen, og glæd jer til en eftermiddag med julefrokost og festlig julejazz med Advokatens New Orleans Jazzband. Sted: Color Hotel Skagen.

 

SUP-Lucia (13. dec.) Forbered jer på en magisk aften fyldt med lys, lucia-musik og fællesskab.Vi forventer at have ikke mindre end tre mega SUP-boards på vandet, så I kan opleve Lucia-optoget fra en helt ny vinkel. Sted: Vestre Fjordpark, Aalborg. 

Luciakoncert med Klarup pigekor i Budolfi (13. dec.) Den 13. december er Luciadag, og det fejres med en den traditionelle store Luciakoncert ved Klarup Pigekor, Klarup Skolekor og Klarup Minikor, hvor luciaoptoget gennem hele kirken er et højdepunkt. Sted: Budolfi Kirke, Aalborg.  

Händels Messias Julekoncert (14. dec. 19:30) Oplev Händels "Messias" live og bliv grebet af den tidløse musik, og hvor halelulja-koret er et højdepunkt. Selvom værket oprindeligt ikke var tænkt som julemusik, har det gennem tiden fundet sin plads som en hjertevarmende tradition og er blevet en fast del af julens fejring verden over. StedMusikkens Pl. 1, 9000 Aalborg.

Love Actually In Concert (15. dec.) I år fejrer vi det magiske 20-års jubilæum for en af verdens mest elskede og romantiske julefilm. Sæt dig godt til rette, og forbered dig på at genopleve den hjertevarmende juleklassiker over dem alle. Musikkens Hus byder ind til en uforglemmelig aften med Stockholm Concert Orchestra, når vi viserLove Actually In Concert i sin fulde pragt på det store lærred i Koncertsalen. Sted: Musikkens Pl. 1, 9000 Aalborg.

Julekoncert i Frederikshavns Kirke (21. dec.) Julekoncert med Lise Robenhagen Hjørne, sammen med 3 kvindelige dygtige musikere, på violin Agnes Hauge, Christine Hoflund Elkjær på cello og Sonja Honkamaa på klaver. Glæd jer til en dejlig julekoncert i Frederikshavn Kirke. Sted: Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 6.

Syng julen ind med Sigurd (22. dec. 15:00.) Tag børn og børnebørn i hånden og få en kæmpe oplevelse for hele familienHver jul laver Sigurd Barrett en julekoncert. På scenen har Sigurd sit orkester, ligesom lokale børnekor gør ham selskab. Mens alle er iklædt nissehuer, synges og danses der i denne gennemmusikalske juleforestilling, som også byder på kærlige nissedrillerier. Sted: Musikkens Hus, Aalborg. 

 

Smagen af jul

Gammeldaws æbleskiver og street art (09- + 18. nov. & 03. + 20. dec. ) Turen starter ved det nye maleri på Friis. Street Art har 10-års jubilæum i år, det fejres med 10 nye malerier i år, så Aalborg nu har ca. 100 malerier fordelt rundt om i byen.Turen slutter med hjemmelavede æbleskiver og gløgg på Salling Rooftop. StedGabels torv/aviskiosk.

Juletorvet i Jul i Zoo (flere datoer) Til dette års JUL I ZOO vil der være flere hyggelige torve og juleboder. De små boder er det perfekte sted at finde unikke og lokalt producerede delikatesser og kreative julegaver. På Juletorvet kan man møde en række nye, nordjyske ildsjæle og få inspiration til alt fra lækre brød og kager til julevin og nytårschampagne.

Aalborg Chokolade, street art og julecocktail (25. nov., 01., 07., & 12. dec.) En hyggelig juletur der starter med små smagsprøver hos Aalborg Chokolade. Derefter går turen gennem smalle stræder og gader på jagt efter gavlmalerier. Vi slutter turen med julecocktail hos D`Wine Bar. StedJohn F. Kennedys Pl. 3, Aalborg. 

Street art- og snapsens by ( 26. nov., 02., 08., 16. & 27. dec.) Vi udforsker Street Art i Aalborg i den vestlige del af byen,inden vi besøge den fredede spritfabrik, hvor snapse i perioden 1937 til 2015 blev produceret. Vi prøvesmager seks forskellige snapse, og afgør hvilken en, der skal på julebordet. StedVesterbro 99, Aalborg.

Formiddagsjazz (5., 26. nov. & 3. dec. ) Nyd din morgenkaffe i ro og mag, mens du fordyber dig i den skønne julejazz, der fylder luften med sprøde toner og julestemning. Sted: Salling Rooftop.

Julesalon på GuestHouse Læsø ( 17. dec.) Kom på GuestHouse Læsø og kom i julestemning! Vi julehygger med musik, varme drikke og julelækkerier. Tag børnene, veninderne eller bedstemor med i fælleskøkkenet hvor vi gør klar til selvbetjent småkageværksted og bag løs. Hele Vesterø juler og der er gode præmier at vinde. Sted: Lærkevej 6, Vesterø Havn, Læsø.

Julehistorier & Shows

Sallings julelys tændes (03. nov.) I år bliver det med en af Danmarks bedste sangskrivere og live-artister, Andreas Odbjerg. Det er godt en halv million LED-lys, der tændes den 3. november, og det bliver en magisk koncert, når sangeren optræder med nogle af sine mange hits. Sted: Salling, Aalborg. 

Duus en familiesaga og en Aalborg legende ( 15. nov.) Rundvisning i vinkælder fra 1918- og derefter gløgg og æbelskiver i den smukt julepyntede kælder. StedDuus Vinkjælder, Aalborg.

Julemysteriet- kan du samle ledetrådene? (17., 18., 24. & 25. nov.) Er du typen, der ikke kan få nok af Escape Rooms, gåder og film som Mordet i Orientekspressen eller Sherlock Holmes? Så er vores nye julefrokost-mysterie lige noget for dig! Sted: Aalborg Kultur og Kongres Center. 

Børnejuleshows i Aalborg Zoo (Flere datoer) se sjove børnejuleshows med Elnis, Michael Back og Safari Simon. Der vil også være luciaoptog og selvfølgelig mulighed for at møde verdens rareste julemand. I år får Julemanden et helt nyt magisk univers, Lykkeskoven, der skabes i samarbejde med bySommer. Sted: Aalborg Zoo. 

Aalborg Kloster- Christmas special (24. nov.) Vi besøger Aalborgs ældste og bedst bevarede bygningskompleks, Helligåndsklostret- Efter rundvisning er der juleølsmagning i klosterkælderen fra det lokale Søgaards Bryghus. Sted: Aalborg Helligåndskloster.

Magisk Jule-ildshow (2.december) Kom til magisk Jule-ildshow i Aalborg Zoo. Sted: Aalborg Zoo.

Den store nisseprøve (02. dec.) En sjov, interaktiv og hyggelig juleforestilling proppet med skønne julesange. En rigtig opvarmer til julen for børn i alderen 3-10
år – og deres forældre/bedsteforældre og bonus af alle slags. Sted: Det Musiske Hus, Frederikshavn.

Luftens helte- det store juleshow (02.dec.) Juletiden er fyldt med magi, forventningens glæde og ikke mindst traditioner – og nu kan en koncert med Luftens Helte blive en del af din jul. Sted: Skråen, Aalborg.

 Jul i den gamle Købmandsbutik, folkekomedie og erindringsforestilling EN MUSIKALSK JULEKOMEDIE – FOR VOKSNE (03. dec.) Teaterforening præsenterer en musikalsk julekomedie for det voksne publikum, inspireret af tidens toner, radioudsendelser, blade og aviser fra 1968. Sted:Sæbygårdvej 49, 9300 Sæby.

Lysfest med Luciaoptog og kemishow (10. dec.) Nyd den unikke stemning, når dygtige sangere fra Klarup Skoles kor går syngende gennem Thingbæk Kalkminer, som denne dag er oplyst af 3.000 levende lys. Efter optoget vil udsendte fra Aalborg Universitet forsøge at gøre os klogere ved et flot kemishow. StedRebildcentret med Thingbæk Kalkminer, Skørping.

Julehygge på Konsul Ørums gård (16. dec.) Kom i julestemning på museet i Sæby, der skal laves julepynt, og der bliver fortalt historier om julen i gamle dage. Sted: Søndergade 1B, 9300 Sæby.

NØDDEKNÆKKEREN Grand Kyiv Ballet Aalborghallen (18. dec.) I december præsenterer Grand Kyiv Ballet en af verdens mest berømte balletter, Nøddeknækkeren. Sted: Europa Pl. 4, 9000 Aalborg.

Vintersolhverv med fakkeloptog i Gybels Plantage i Sæby (22. dec.) Naturvejleder Bo Storm fører an på gåturen, og borgmester Birgit S. Hansen deltager også. Gåturen ender ved søen, hvor deltagerne kan nyde lidt varmt at drikke, synge fællessang og se bålet blive tændt på søen. Sted: Gybels Plantage i Sæby. 

Julebal i Østerby, Læsø (25. dec.) Vi skal have julebal i Østerby. Vi skal svinge hofterne ovenpå al den gode julemad, så tag din bedste dansemakker under armen den 25. december og kom til fest i Østerby Hallen. Det koster en flad 50'er i entré, og der er en aldersbegrænsning på 18 år. Sted: Gammel Havnevej 2, Læsø.

 

Julemarkeder

Aalbæk julemarked (åbner 10. nov.) Stort og hyggeligt julemarked hver weekend fra 10. november til og med 10. december på Aalbæk Badehotel. Sted: Aalbæk Badehotel.

Julemarked på Gammeltorv i Aalborg (åbner 17. nov. 12:00) Byens største julemarked folder sig ud fra Gammeltorv til Budolfi Plads og i den anden retning også mod Nytorv. Glæd dig til duften af jul, hyggelige boder, gammeldags tivoli- og julestemning på det traditionsrige julemarked i det centrale Aalborg. Sted: Gammeltorv, Aalborg.

Julemarked ved Møllecentret i Frederikshavn (åbner 23. nov.) Julemarked, oplevelser og masser af julehygge - i børnehøjde. Sted: Møllecentret, Frederikshavn.

Jul på Voergaard Slot (24. – 26. nov. + 1. – 3. dec.) Besøg Voergaard Slot for en fortryllende juleoplevelse med smukke dekorationer indendørs og udendørs samt juleshopping i Ridehallen. Sted: Voergaard Slot, Dronninglund.

Jul i Zoo ( åbner d. 24. nov.) Jul i Zoo tilbyder ægte julestemning i unikke omgivelser med lysvandringer, julemad, gaver, og besøg hos dyrene. På Juletorvet er der lokale delikatesser og gaveidéer. Sted: Aalborg Zoo.

Julemarked i Læsø Hallen (25. nov.) Rigtig hyggeligt julemarked med dekorationer og meget fint julepynt. Sted: Læsø Hallen. 

Jul i Den Gamle Mølle (25. nov.) Glæd dig til et sandt juleeventyr på Kystmuseet i Skagen fra kl. 13-16. Her bliver der traditionen tro masser af julehygge med hjemmebagte æbleskiver, hjemmelavet glögg, julemusik, oplæsning af julehistorier, strandingshistorier for voksne og mange andre juleløjer. Sted: Kystmuseet Skagen.

Husets Julemarked (26. nov. 11-16) kom til kunsthåndværker-julemarked i hjertet af Aalborg. Sted: Kulturhus på Hasserisgade 10, Aalborg.

Jul på Knivholt (2. & 3. dec.) Der er jul på Knivholt d. 2. og 3. december med masser af julehygge fyldt med juleaktiviteter, lækre godter og gode gaveidéer til under træet. Juletræet kan som sædvanligvis også købes på Knivholt. StedHjørringvej 180A, 9900 Frederikshavn. 

Julemarked på Fredensfryd (02. & 03. dec. 10-16) Juletræer, nisser, engle og små søde julegrise er nogle af de fine ting @frk._b_keramik skaber i keramik. Smukt håndlavet julepynt. Sted: Aslundvej 51, 9310 Vodskov.

Julemarked på Aalborg Kloster ( 02. & 03. dec.) 33 kunsthåndværkere og designere vil personligt være til stede og fortælle om/sælge deres unikke produkter inden for keramik, glaskunst, smykker, tasker, bronceskulpturer, pileflet, broderi, malerier, blomster, lys, tekstiler, stenskulpturer, jernskulpturer, papirkunst, silke, træ- og boligdesign. Sted: Aalborg Kloster, Klosterjordet 1, 9000 Aalborg.

Jul i Saxilds Gaard (9. dec.) Kom i julestemning i Saxilds Gaard, når gårdens tre længer fyldes med juleboder, julebag, julemad, julemusik og hyggelige aktiviteter for alle aldre. StedMarkvej 4, 9990 Skagen

Jul på den gamle Sognefogedgård ( 9.- 10. dec.) Gammeldags julehygge i de små hyggelige lune og varme stuer på den gamle museumsgård. Om søndagen er der luciaoptog. StedMellergårdsvej 3, Frederikshavn.

Jul på Bangsbo (09. + 16. dec.) Kom og oplev julen på Bangsbo, som emmer af julestemning, nisseløjer og masser af hygge. StedDronning Margrethesvej 6 - 9900 Frederikshavn