Møder og konferencer i Nordjylland

Vil I øge konkurrenceevnen ved at arbejde med grøn omstilling?

4.1.2023
Foto: Getty Images

Data og dokumentation er altafgørende på rejsen for at skabe en mere bæredygtig virksomhed. Men hvordan kommer I i gang? MeetDenmark tilbyder nu et rådgivningsforløb med eksperthjælp for virksomheder inden for erhvervs- og mødeturismen.

Vil I øge jeres konkurrenceevne ved at arbejde med grøn omstilling? Måske oplever I allerede, at jeres kunder spørger til jeres arbejde med bæredygtighed? Ellers gør de det højst sandsynligt inden længe.

Forløbet lærer jer at lave et klimaregnskab og udvikle en handlingsplan med dertilhørende reduktionsmål og -potentialer. Derudover vil forløbet klæde jer på til at kommunikere gennemsigtigt om jeres arbejde i overensstemmelse med forbrugerombudsmandens retningslinjer. Samtidig vil I være med til at inspirere flere i branchen til at komme i gang med arbejde med bæredygtighed.

Når man arbejder med bæredygtighed i turismebranchen, vil der naturligt være et stort fokus på værdikæden. Store dele af CO2-udledningen vil stamme fra virksomhedernes værdikæder, som ofte består af en række leverandører, forskellige aktiviteter og produkter. Derfor kræver udarbejdelse af klimaregnskaber og handleplaner et grundigt kendskab til metode og datahåndtering.

For at understøtte erhvervs- og mødeturismen i den grønne omstilling gør MeetDenmark det muligt for 15 virksomheder at få styr på virksomhedens CO2-aftryk gennem et skræddersyet rådgivningsforløb. Projektet består af individuel ekspertrådgivning, adgang til e-learning platform, skabeloner, webinarer og et afsluttende netværksmøde.

Udbytte

Jeres virksomhed vil blive grundigt vejledt af eksperter på området igennem hele forløbet og vil derfor få et værdifuldt input til virksomhedens arbejde med klimamåling og -reduktioner. Det vil være rådgivningsvirksomheden NIRAS, der står for forløbet.

Jeres virksomhed vil blive bedre rustet til at beregne virksomhedens egen CO2-udledning og identificere reduktionspotentialer med det formål at nedbringe CO2 -udledningen og styrke virksomhedens konkurrenceevne. I kan deltage, hvis I har påbegyndt udarbejdelse af CO2-regnskaber, men I kan også deltage, hvis I ikke er gået i gang endnu.

Gennem forløbet vil jeres virksomhed få:

  • Et overblik over virksomhedens CO2-udledning og klimaaftryk med afsæt i internationale standarder.
  • Viden om virksomhedens muligheder for at reducere CO2-udledningen og vejledning i at udarbejde en handleplan
  • En forståelse for de vigtigste begreber, koncepter og trends i den grønne omstilling
  • Løbende sparring med eksperter på området rettet mod virksomhedens konkrete udfordringer og behov
  • Erfarings- og vidensdeling på tværs af virksomheder, som ønsker at arbejde med den grønne omstilling
  • Muligheden for at fortælle jeres historie og kommunikere om jeres arbejde med klima og bæredygtighed
  • Vejledning i forbrugerombudsmandens retningslinjer for miljømarkedsføring

Vigtige datoer Ansøgningsfrist:

  • 31. januar 2022 kl. 12.00
  • Besked til udvalgte ansøgere: Senest uge 6-7
  • Kick-off på udviklingsforløb (individuelt møde med NIRAS): Uge 8-9
  • Webinarer: 9. marts kl. 10.00-11.30 og 8. juni kl. 9.30-11.30
  • Netværksarrangement: 26. oktober 2023, kl. 9.30-16.30 i Aarhus

Hvad kræver det af jer?

Forløbet er gratis og skal gennemføres i løbet af 2023. Først og fremmest skal I leve op til statsstøttereglerne om ikke at have modtaget mere end 200.000€ i offentlig støtte inden for de seneste tre regnskabsår.

Derudover skal I skal forpligte jer til at lægge tid og kræfter i at gennemføre forløbet. Som minimum skal I forvente, at forløbet vil kræve ca. 60-80 timer til indsamling af data, 1:1-sparring og deltagelse i to webinarer. Derudover forventes det, at I deltager med 1-2 medarbejdere til det nationale netværksarrangement d. 26. oktober 2023

Vi forventer, at minimum to fra virksomheden deltager i forløbet. Virksomheden er velkommen til at involvere flere relevante medarbejdere. Der er ikke krav til deltagernes faglige kvalifikationer på det grønne område, da I vil blive grundigt vejledt gennem forløbet. Der skal prioriteres tid til indsamling af relevant data. Involverede fra virksomheden kan fx være ledelse, indkøbsansvarlig eller økonomimedarbejder, kommunikationsmedarbejder eller en HR-funktion.

I skal også stå til rådighed i forhold til deling af jeres erfaringer med andre virksomheder og aktører i erhvervs- og mødeturismen samt have lyst til at stille op til interview, film og foto, som vi bruger til at kommunikere projektet og dets potentialer.

Hvem er I?

I er en virksomhed, der sælger produkter eller services til erhvervs- eller mødeturismen. Det vil sige I kan både deltage hvis I er et hotel, venue, PCO eller underleverandør til branchen. Hvis I bliver udvalgt, skal I kunne afsætte tid til at deltage i aktiviteterne og have ressourcer til at gennemføre et forløb med støtte fra konsulenter, og I skal have ledelsesmæssig opbakning.

Sådan ansøger du

Ansøg via online ansøgningsskema her.

Ansøgningsfristen er d. 31. januar 2023 kl. 12.00

Bæredygtig udvikling af dansk turisme

Indsatsen er en del af Partnerskab for Bæredygtig Turismeudvikling, som er et samarbejde med VisitDenmark, Dansk Storbyturisme og Dansk kyst- og naturturisme og MeetDenmark om bæredygtig udvikling af dansk turisme, der skal være med til at accelerere dansk turismes bidrag til at opfylde den nationale CO2-målsætning.

Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Læs mere om projektet her

Image removed.

 

Portræt af Helle
Har du spørgsmål, så kontakt:

Project Manager

helle@aalborgcvb.dk