Lille Vildmose

Nordjysk rejsekampagne gik lige i hjertet på amerikanerne

11.10.2023
Foto: Nicolas Cho Meier

Et stort nordjysk markedsføringssamarbejde kom til verden i forbindelse med, at flyruten Aalborg-New York åbnede i år. Nu hædrer et indflydelsesrigt amerikansk rejsemedie kampagnen for sin ”enestående kvalitet”.

Det er rejsemediet Travel Weekly, som ved sin årlige prisuddeling Magellan Awards 2023 tildeler den nordjyske kampagne en sølvmedalje i kategorien Campaign Advertising.

Kampagnen blev til i samarbejde mellem Destination NORD / Enjoy Nordjylland, Aalborg lufthavn, SAS, Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark. Sidstnævnte har koordineret og eksekveret kampagnen under konceptet ”Land of Everyday Wonder” og har også indstillet kampagnen til at modtage prisen.

- Kampagnen slår især på hygge, det gode liv, den enestående natur og de store gastronomiske oplevelser, fortæller Head of Marketing i Destination NORD, Rebekka Schlippe. – Når vi taler om USA som marked, så er det klart, at vores budgetter ikke rækker så langt, som de gør i andre lande, så vi har både skullet være knivskarpe på, hvad amerikanerne efterspørger, og så har vi samlet de nordjyske destinationer om bordet for at kunne ”skyde” med alt, hvad vi har. Det er et stort og fjernt marked, og vi er kun lykkedes gennem et både succesfuldt og stærkt samarbejde.

Bærende for kampagnen har derfor været et stort PR-/pressefremstød, hvor hele Nordjylland blev bragt i spil, så der har henover sommeren været amerikanske rejsejournalister i både Aalborg, Skagen, Rebild, ved Vestkysten, på Limfjorden og på Læsø. Det er fulgt op af en digital kampagne, der blev målrettet et såkaldt ”catchment area” i umiddelbar nærhed til Newark lufthavn.

- Det er tydeligt, at de amerikanske rejsejournalister især søger noget autentisk dansk, den unikke, lidt rå og øde natur, som på verdensplan er en sjældenhed, og så vil de gerne smage lokale råvarer og retter, tale med lokale mennesker og opleve den danske livsstil, hyggen og nærværet. Og så tror jeg, de blev positivt overraskede over den kvalitet i gastronomi, hoteller osv., som Nordjylland kan levere. Det kan vi i hvert fald se af de artikler osv., som indtil videre er kommet ud af pressebesøgene, fortsætter Rebekka Schlippe.

Kampagnen har altså i dén grad fået sat Nordjylland på kortet og slået hul igennem til markedet ved at skabe den ønskede opmærksomhed. Den følges derfor op af en indsats på det, man i branchen kalder ”travel trade”, dvs. en B2B-rettet indsats, hvor Destination NORD bearbejder rejseagenter, turoperatører, rejsebureauer osv. i hele USA for at klæde dem på til at sælge Nordjylland som destination til eventyrlystne amerikanere, som er frisk på det, der for mange vil betragtes som en ny og eksotisk destination. Derudover vil Destination NORD fortsætte kampagnearbejdet i de kommende år.