GDS Index

Aalborg går all in og får stærk 5. plads på GDS Index 2019

30.10.2019
Foto: Kaare Fuglsang Bach Toft

Aalborg blev belønnet med en flot 5. plads, da Global Destination Sustainability Index (GDS Index) 2019 blev offentliggjort på den årlige ICCA kongres i Houston. Aalborg var ovenikøbet med i top 5 i hele to kategorier - ”Best Improver Award” og ”Leadership in Sustainability Award".

Højdespring giver flot placering

I 2018 kom Aalborg på en 18. plads med 62 point ud af 100. I år var spørgsmålene ved indrapporteringen meget mere dybdegående og der var flere krav om bevisdokumenter. Vores ambition og indsats har ligeledes været styrket, og det har belønnet os med en flot femteplads med 76 point, som blev offentliggjort på den årlige ICCA kongres i Houston. Denne fremgang resulterede i, at vi ovenikøbet var i top 3, som en af finalisterne i kategorien ”Best Improver Award”, for den størst samlede forbedring siden året før, og i top 5 i kategorien ”Leadership in Sustainability Award”, som tildeles til den førende destination inden for bæredygtighed.

Som medlem af GDS Index, indrapporterer VisitAalborg og Center for Grøn Omstilling årligt på Aalborgs samlede præstation udfra specifikke spørgsmål inden for nedenstående nøgleområder, og vores placering er derfor afhængig af en kollektiv indsats på tværs af fagområder og værdikæder, for at gøre Aalborg til en bæredygtig destination. Derfor deler vi denne sejr med Aalborg Kommune og vores mange fantastiske samarbejdspartnere og interessenter. Der er ingen tvivl om at Aalborg Kongres & Kultur Centers arbejde og fokus på bæredygtighed har styrket den samlede vurdering af Aalborg som bæredygtig turistdestination.

En sammenslutning af Aalborgs bæredygtige præstation

Global Destination Sustainability Index er et samarbejdsforretningsinitiativ, der er lavet for at hjælpe turismeorganisationer, kongresbureauer, begivenhedsplanlæggere og MICE-leverandører til at drive, promovere og anerkende ansvarlig praksis inden for erhvervslivets turisme og events. GDS-indekset rangere medlemsdestinationer ved at måle, evaluere og sammenligne bæredygtighedspræstationen inden for fire nøgleområder:

- City Environmental Performance

- City Social Performance

- Supplier Performance

- Destination Management Performance

GDS Index 2019

Foto:GDS Index

Vi vil nu frem til næste års indrapportering evaluere, forbedre og effektivisere de områder, hvor vi stadig har point at hente. Og for Aalborg som destination, vil vi fortsætte med at træde i karakter som foregangsby for den grønne omstilling, og være til inspiration for vores omverden. Vi skal og kan være stolte af vores udvikling som by samt vores fælles vision og ambition om at blive en af de førende bæredygtige destinationer i Europa, der drives af- og sætter en ære i bæredygtig forretnings- og byudvikling, nyskabelse, social ansvarlighed og samarbejder.