Økologisk spisemærke

Sådan får du det Økologiske Spisemærke

Foto: Økologisk spisemærke

Det Økologiske Spisemærke kan anvendes af alle professionelle køkkener, der er registreret i smiley-ordningen og det er gratis at være med.

Det Økologiske Spisemærke kan anvendes af alle professionelle køkkener, der er registreret i smiley-ordningen og det er gratis at være med. Det eneste, det kræver for at komme i gang med spisemærket, er dine fakturaer/opgørelser fra din/dine leverandører tre måneder bagud samt en computer med internetadgang.

Opgørelsen laves på baggrund af de indkøbte føde- og drikkevarer i køkkenet med undtagelse af enkelte varegrupper, såsom nonfood, vand, salt og kød fra jagt/vildt samt vildtfangede fisk. Disse varegrupper kan ikke være økologiske og derfor undtages de for beregningen af økologiprocenten. 

 

Tre trin til Det Økologiske Spisemærke

 

Hent og udfyld dit Øko-regnskab

Når du trykker på linket, kan du downloade et excelark til brug for dit regnskab. Du finder også en vejledning i arket, så du får det udfyldt korrekt.

Hvis du kun har én leverandør behøver du ikke udfylde et øko-regnskab. Opgørelsen fra din leveranfør skal blot scannes eller gemmes elektronisk og sendes til Fødevarestyrelsen elektronisk via linket nederst "Jeg vil gerne ansøge".

Ansøg og send dit øko-regnskab

Selve ansøgningen til Det Økologiske Spisemærke foregår online via Fødevarestyrelsen's hjemmeside. På hjemmesiden bliver du guidet gennem, hvordan du sender ansøgningen med dit regnskab vedhæftet. Vigtigt: Findes der flere afdelinger/køkkener på samme adresse, er det vigtigt at I noterer jeres afdelingsnavn ved ansøgning om Det Økologiske Spisemærke.
 

Godkendelse og hent markedsføringsmateriale

Når du har sendt dit øko-regnskab til Fødevarestyrelsen, går der 2-4 uger, inden det er blevet behandlet færdigt. Først når du har modtaget din registrering som bruger af Det Økologisk Spisemærke fra Fødevarestyrelsen, må du markedsføre dig med dit økologiske spisemærke.

Læs mere om Det Økologiske Spisemærke her