Restaurant Fusion i Aalborg

Kim Holmsgaard Tofts tips til Aalborg

Foto: Restaurant Fusion

Kim Holmsgaard, der er restaurantchef på Restaurant Fusion, fortæller om gode tips til Aalborg 

Kim Holmsgaard Toft

Foto:Visit Aalborg

Kim Holmsgaard Toft fortæller om den aalborgensiske restaurantscene, og hvad han godt kan lide ved byen. Han er restaurantchef på Restaurant Fusion, der laver gastronomi i særklasse og er en af Aalborgs bedste restauranter. Han har stort kendskab til byen og dens fantastiske spisesteder, og udtaler sig netop om dette 

Hvor drikker du din fredagsøl, -vin, cocktail?

Foto:EnjoyNordjylland

Hvis det er personalet jeg er ude med en fredag aften efter arbejde, så tager vi en enkelt øl på Fabrikken. Det er stille og roligt, og der er hyggelig værtshusstemning. Det er helt nede på jorden. Når man har gået og serveret vin en hel aften på relativt højt niveau, så har du lyst til noget ukompliceret – og det er gerne bare en helt almindelig Tuborg Classic. Skal vi ud og have en god cocktail er det Struktur. Og det er også fordi de har late night snacks. Det hjælper at man kan sidde med en lækker croquette – eller en tartar hvis man er mere sulten. Og de har også et fint vinkort. 

Hvad har senest overrasket dig på Aalborgs restaurantscene?

Restaurant Fusion

Foto:Rasmus Palsgård

Jeg er overrasket over, hvor meget niveauet er blevet hævet de sidste par år. Og hvor dygtige vi har været til at få vores egne profiler tilbage og de har lyst til at åbne deres eget heroppe. Mads Hyllested, Kim Jeppesen, Søren Birk. Folk der ligeså godt kunne være køkkenchefer i København.

Og så har det overrasket mig hvor meget de unge mennesker er begyndt at gå op i at spise. Det skal være mere i det end bare mad. Det skal være noget du ikke kan lave derhjemme og det skal være en ekstraordinær oplevelse, når de går ud og spiser.

Hvad er dit bedste tip til mad og drikke i Aalborg?

Restaurant Alimentum

Foto:Rasmus Palsgård

Tag ud og spis på 3-4 forskellige steder på en aften. Få én ret og et glas vin. Se hvad de kan. Måske to eller tre små retter. Og gå videre til det næste sted. Prøv flere ting på en aften. Det synes jeg er fedt i Aalborg. Og det er nemt, for stederne ligger så tæt på hinanden. Og sørg for at tilrettelægge turen, så man slutter af et sted med en god cocktail. 

Du får venner på besøg og skal vise dem Aalborg - hvad skal de opleve?

Foto:Enjoy Nordjylland

Før vi skal ud og spise, skal de se lidt af hvad der er sket med byen. De skal en tur op og ned langs havnefronten. Her er der virkelig sket nogle ting. Er der høj sol og rigtig godt vejr, så synes jeg også Vestre Fjordpark er et fedt sted. Så tager vi et par øl med og sidder derude og hygger. Jeg kunne også finde på at tage dem med en tur i Maximum. Her skal vi bowle eller prøve deres Escape Rooms.
Om aftenen skal vi selvfølgelig ud og prøve de forskellige restauranter. Se hvad byen kan byde på.