Musikkens Hus i Aalborg

New York Times anbefaler Aalborg

Foto: Enjoy Nordjylland

Ud af 52 destinationer som det ansete medie New York Times anbefaler du besøger i 2019, placerer Aalborg sig på en fornem ottendeplads - foran byer som Las Vegas og New York City.

Aalborgs udvikling fra industri- til vidensby er ikke gået ubemærket hen, og i den pulserende storby finder du noget for enhver smag.

Læs artiklerne fra New York Times 52 Places to Go in 2019 og Skal! A Danish City Makes You Feel Like a Member of the Club

Vi har herunder samlet de attraktioner, som New York Times anbefaler at lægge vejen forbi, hvis turen går til Aalborg.

Foto:Lindholm Høje Museet

Lindholm Høje

Nær Aalborg ligger et af Danmarks helt unikke fortidsminder, Lindholm Høje. Her er der fundet grav- og bopladser fra både den germanske jernalder og fra vikingetiden, herunder 682 grave og 150 skibssætninger. Nord for gravpladsen lå den tilhørende landsby, hvoraf der blandt andet er fundet huse, hegn, brønde og kogegruber.

Læs mere om Lindholm Høje

Utzon Center ved Limfjorden

Foto:Rasmus Hjortshøj

Utzon Center

Den berømte arkitekt og Aalborg-dreng, som også står bag Sydney Opera House, Jørn Utzon, har tegnet det smukke Utzon Center på havnefronten i Aalborg. Utzon Center er et eksperimenterende kultur- og videncenter, hvor arkitektur, design, kunst samt formidling går op i en højere enhed.

Læs mere om Utzon Center

Musikkens Hus

Foto: Lasse Bruhn / Koebenhavnsk

Musikkens Hus

Ved havnefronten, med udsigt over Limfjorden, finder du Musikkens Hus - det musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle, der samtidig rangerer som én af de bedste koncertsale i Europa.

Læs mere om Musikkens Hus

Aalborg Street Food

Foto:Enjoy Nordjylland

Aalborg Streetfood

Aalborg Streetfood - Køkkenfabrikken er Aalborgs første permanente Streetfood marked. Her er gastronomiske oplevelser og lokale råvarer i højsædet. Markedet er placeret på Skudehavnen i Vestbyen og rummer intet mindre end 16 internationale og spændende køkkener.

Læs mere om Aalborg Streetfood

Foto:n/a

Nordkraft

Fra kulfyret kraftværk til kulturkraft. Engang forsynede Nordkraft aalborgenserne med elektricitet. I dag er det en helt anden kraft, der strømmer ud fra det gamle, kulfyrede kraftværk: Kulturkraft. Nordkraft er nemlig blevet ombygget til et af Europas største og mest imponerende kultur- og aktivitetshuse. Her kan du gå i teatret og til koncerter, se kunstudstillinger eller se film i Nordkrafts helt egen biograf.

Læs mere om Nordkraft

Kulturbroen i Aalborg

Foto:Enjoy Nordjylland

Kulturbroen

Den nye kulturbro over Limfjorden i Aalborg er skabt til fodgængere og cyklister, og her kan de færdes trygt og godt uden at komme i kontakt med øvrig trafik. Der er plads til at tage en pause undervejs og nyde udsigten over fjorden til Egholm.

Læs mere om Kulturbroen

Foto:Enjoy Nordjylland

Vestre Fjordpark

Vestre Fjordpark, et 165.000 m2 stort sommerparadis og samlingssted, byder på noget for alle, der er glade for natur og vandsport. Vestre Fjordpark ligger tæt på Aalborgs pulserende bymidte, og der er mulighed for både at svømme, sejle i kano og kajak, windsurfe, vinterbade eller bare nyde solen og den skønne natur ved fjorden.

Læs mere om Vestre Fjordpark