Salling Rooftop

Lasse Andersson: Her er mine anbefalinger til en god dag i Aalborg

Foto: Salling

Vi har spurgt direktør for Kunsten Museum of Modern Art og Utzon Center Lasse Andersson, hvad han vil anbefale til en god dag i Aalborg.

Lasse Andersson

Foto:Kunsten

Lasse Andersson fortæller om, hvad han synes der er en oplevelse værd i Aalborg. Han er direktør for Kunsten Museum of Modern Art og Utzon Center og er et kendt ansigt i Aalborg. Med hans kendskab til Aalborgs kreative og kvalitetsbevidste miljøer er han den helt rette at spørge, hvis du vil opleve Aalborgs perler. Hvis det er sulten der trænger sig på, du er på jagt efter smuk kultur, fantastisk udsigt eller hyggelig atmosfære, så har han svaret på hvad du skal opleve. 

Tag en dukkert i Kridtgraven

Kridtgraven

Foto:Daniel Brandt

Du skal helt klart starte dagen med en dukkert i Kridtgraven. Så begynder du dagen med at være i flow, når du har været nede i det iskolde vand. Men Kridtgraven er også lidt hard core, så jeg vil også anbefale Fjordparken til en morgendukkert. Her kan du også opleve tegnestuen Adepts fantastiske arkitektur, hvor de har skabt et nyt byrum på kanten af landskabet, der er fyldt med bevægelse og aktivitet.

Læs mere om Kridtgraven

Oplev de anmelderroste udstillinger på Utzon Center og Kunsten

Utzon Center

Foto:Rasmus Hjortshøj

Altså... Jeg er jo direktør for Kunsten og Utzon, så selvfølgelig bliver jeg også nødt til at nævne os selv. Men ved du hvad - jeg mener det fuldstændigt ærligt. For jeg er så stolt over de to institutioner. Det er jo ikke særligt nordjysk at prale, men vi rykker altså. Og der er både fem og seks stjerner til vores udstillinger lige nu, og du vil sagtens kunne bruge en hel dag alene i Alvar Aaltos marmorpalads og Jørn Utzons sidste hus.

Læs mere om Utzon Center
Læs mere om Kunsten

Oplev kulturen i Musikkens Hus og Aalborg Teater

Musikkens Hus

Foto:Patrick Bo Elkjær og Sofie Steensen Nielsen

I det hele taget er kulturlivet i Aalborg begyndt at rykke lige så meget som det kulinariske. Du skal tjekke programmet på Aalborg Teater og Musikkens Hus. Og så skal du støtte undergrunden ved et besøg på Blok X.

Læs mere om Musikkens Hus
Læs mere om Aalborg Teater

Slentretur i Hjelmerstald og Peder Barkes Gade

Hjelmerstald

Foto:Kim Mikael Jensen

Så skal du gå en slentretur i Hjelmerstald og Peder Barkes Gade. Det er ren landidyl midt i byen. Små, gamle og smalle byhuse med skjulte gårdhaver, der er en arkitektonisk tidslomme i Aalborg. Jeg boede der selv med min lille familie, da jeg kom til Aalborg for 15 år siden, så der er gode minder.

Læs mere om Hjelmerstald

Spis en lækker frokost på Struktur

Salling Rooftop

Foto:Salling

Der er sket så meget kulinarisk i Aalborg de seneste år, og der har været en vild udvikling med spisesteder. Jeg spiser ikke selv frokost, men Struktur kan virkelig friste med deres frokostmenu. Og så er der jo ellers masser af gode frokoststeder. Du kan tage Bistro V på Toldbod Plads, Deja Vu eller Sallings tagterasse, hvor der er en forrygende udsigt over byen.

Læs mere om Restaurant Struktur

Kunstnerisk madoplevelse på Textur

Restaurant Textur

Foto:Restaurant Textur

Når du skal have aftensmad, så besøg Textur. Her kan maden virkelig være en kunstnerisk oplevelse, og det vil være en flot afrunding på en dag med kultur og bevægelse. Textur har også en profil, hvor de går op i sæsonens råvarer og minimerer madspild, og det kan jeg kun bakke op om.

Læs mere om Restaurant Textur

Slut dagen af med en løbetur på havnefronten

Aalborg Havnefront - Aften

Foto:Enjoy Nordjylland

Hvis du vil videre i nattelivet, så er der jo det der med Gaden, som Aalborg er kendt for. Men det overlader jeg i dag til min søn på 20 år. Selv vil jeg hellere slutte dagen med en god og lang løbetur. De helt lange ture tager jeg ved mit sommerhus i Tornby Strand og Vesterhavet. Men her i byen er det langs fjorden og forbi Spritten, der er den gamle fabriksbygning for Aalborg Akvavit. Det bliver et nyt art center, og Praksis Arkitekter har lavet et fantastisk stykke arbejde med transformeringen af det.

Læs mere om Aalborg Havnefront