Utzon Center ved Limfjorden

Kunst og arkitektur i Aalborg

Foto: Rasmus Hjortshøj

Aalborg er international kunst og arkitektur i verdensklasse. Med Kunsten, Museum of Modern Art, Utzon Center og Musikhuset som fornemme repræsentanter; og med spændende gallerier og eksperimenterende street-art som supplement.

Aalborg er byen, hvor de store arkitektoniske mestre, Utzon og Aalto, begge har sat deres præg med hver sit mesterværk - Utzon Center og Kunsten. Jørn Utzons sidste mesterværk, Utzon Center, finder du på Aalborgs nye havnefront og Aaltos smukke kunstmuseum, Kunsten, ligger ved Aalborgtårnet. I 2014 er endnu et imponerende byggeprojekt blevet afsluttet; nemlig Musikkens Hus på Aalborgs havnefront. Det blomstrer med spændende kunsthåndværkere, små og store gallerier og arbejdende værksteder. Eller gå på opdagelse i byens gader og oplev den spændende nye street art, der er skudt frem de seneste år

Liste
Kort
Grøn oplevelseKunsten Museum of Modern Art Aalborg
Foto: Destination NORD

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kunsten er et moderne kunstmuseum og et oplevelseshus, hvor hele familien kan gå på opdagelse i kunst og kreativitet.

Læs mere
Kunsthal NORD
Foto: Destination Nord

Kunsthal NORD

Kunsthal NORD er et professionelt galleri for eksperimenterende kunst. Udstillingsrummene i byens gamle kraftværk har et råt, industrielt præg, der skaber fede rammer om nyskabende udstillinger.

Læs mere
Utzon Center
Foto: Utzon Center

Utzon Center

Utzon Center i Aalborg er et eksperimenterende kultur- og videncenter, hvor arkitektur, design, kunst samt formidling går op i en højere enhed. Her bydes hele familien indenfor til en storslået opleve...

Læs mere
Musikkens Hus
Foto: Michael Damsgaard

Musikkens Hus

Med en placering på Aalborg Havnefront, lige ned til Limfjorden, er Musikkens Hus et smukt vartegn for hele Nordjylland. Her kan du se frem til intet mindre end en fantastisk oplevelse, du sent vil gl...

Læs mere
Nordkraft
Foto: Enjoy Nordjylland

Nordkraft

Fra kulfyret kraftværk til kulturkraft. Engang forsynede Nordkraft aalborgenserne med elektricitet. I dag er det en helt anden kraft, der strømmer ud fra det gamle, kulfyrede kraftværk: Kulturkraft.

Læs mere

Gallerier og kunsthåndværkere i Aalborg

I Aalborg finder du en lang række spændende gallerier indenfor maleri, glaskunst og meget andet.

Liste
Kort
KIRK Gallery
Foto: Destination Nord

KIRK Gallery

KIRK Gallery i Aalborg Midtby promoverer dansk og international samtidskunst og præsenterer nye bølger og udtryk på såvel den danske som den internationale kunstscene.

Læs mere
Artbreak Hotel
Foto: Destination Nord

Artbreak Hotel

Hos Artbreak Hotel fremviser Nils Sloth sine egne værker inden for maleri, tegning og grafik. Artbreak Hotel er et aktivt værkstedsgalleri, hvor ikke bare kunsten, men også skabelsen heraf kan ses.

Læs mere
Husets Galleri
Foto: Destination Nord

Husets Galleri

Husets Galleri præsenterer gæsterne for et varieret udbud af kunstnere. Galleriet giver plads på væggene til kunstnere, der vil noget, som tør at udfordre, og som laver kunst med tanker og hjerte bag....

Læs mere
Lange Kunsthåndværk
Foto: Destination Nord

Lange Kunsthåndværk

Lange Kunsthåndværk byder på kunstoplevelser i form af keramik- og glasværksted, forretning, galleri og skulpturhave. Stedet er en sand kulturperle og fremstår som den største af sin slags i Danmark.

Læs mere
Galerie Wolfsen Aalborg
Foto: Galerie Wolfsen

Galerie Wolfsen Aalborg

Galerie Wolfsen åbnede i 1992, og er i dag blandt de førende gallerier med dansk og international samtidskunst. Galleriet har i årets løb skiftende udstillinger i det gamle pakhus i Aalborg.

Læs mere
Street art Aalborg

Street art i Aalborg

Foto: Kim Mikael Jensen